EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Upplev Palau med Alex Dawson

Upplev - Palau är Mikronesiens mest kända land (även om det formellt inte räknas till Mikronesien) och ligger ca 65 mil norr om ekvatorn. Här kan du uppleva allt från grottor och väggar till stora drop offs, och missa inte heller att simma bland miljoner (ofarliga) maneter i Jellyfish Lake. Överallt kan du njuta av den fantastiska sikten och av några av världens bästa dykplatser. 

Vädret är varmt och fuktigt (ca 30°C året om), och flora och faunan är tropisk, men Palau är mest känd för sitt 112 km långa barriärrev som omsluter spektakulära korallrev och en lagun som kallas för en dykares paradis. Palau är även hem till ett unikt fenomen, Rock Islands. Du kan läsa mer om Palau här.

Ditt boende - Hytterna är utformade så att de kan användas både med dubbel eller enkelsängar. Den rymliga matsalen där du kommer avnjuta alla måltider erbjuder gott om sittplatser. Dykdäcket är kanske det mest rymliga och bekväma som du har upplevt. S/Y Palau Siren är anpassad för undervattensfotografering med sina specialbyggda utrymmen för kameror och videoutrustning. Hon är byggd på den indonesiska ön Sulawesi och du hittar ingen annan liveaboardbåt i hela Mikronesien som är lika vacker i vattnet. Eftersom hon byggdes av dykare för dykare så kan du vara säker på att man har tänkt på alla behov en dykare kan ha. Förutom Liveaboarden kommer du att bo på ett antal olika väl utvalda hotell i Manila, Koror och Guam. Läs mer om din liveaboard här

Din ambassadör: Alex Dawson är en av världens idag mest anlitade undervattensfotografer som även publicerats i National Geographic. Alex har lång och gedigen utbildning inom dykning såväl civilt som militärt, såväl öppna system som slutna med inriktning på mer teknisk dykning. Alex har rest mycket och jobbar professionelt som fotograf både i Sverige och utomlands. Du kommer kunna få många värdefulla tips och idéer om fotografering och resmål. Läs mer om Alex här

Features

RESMÅL PALAU

AVRESEDATUM 16 Feb 2023

HEMRESEDATUM 02 Mar 2023

RESANS LÄNGD 14 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD & HOTELL

BOENDE LIVEABOARD

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP UV-FOTO

RESELEDARE ALEX DAWSON

MAX ANTAL RESENÄRER 16

PRIS PER PERSON Fr 74 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Palau

Mitt ute i Stilla havets ingenstans rakt österut från Filippinerna och norr om den väldiga ön Nya Guinea ligger en grön liten pärla. Palau - eller Belau. Landet består av cirka 200 öar varav en knapp handull är permanent bebodda. Här hittar du fantastisk dykning och Palau är idag en av världens mest kända dykdestinationer. Klarblått vatten, mängder med fisk, stora hajar och rockor ser du frekvent och många dykplatser här nämns i var och varannan mening när de som rest mycket talar om sina bästa dyk eller framtida drömresmål. Dropoffs, strömdyk, grottor och vackra rev men här finns också historiska vrak och den omtalade jellyfish lake som är hem för miljontals maneter (som inte bränns).

Liveaboarden kommer att ta dig till många av dessa fantastiska dykplatser och du kommer att uppleva de härliga djupblå vattnen och uppleva det fantastiska marina livet. Även på land är det mycket vackert och små grönklädda öar sticker upp ur havet och förgyller det totala intrycket av paradiset. De mest kända öarna Rock Islands är landets kanske mest kända "fotoobjekt" med sina små öar utspridda likt ett pärlband mitt i havet.

Upplev revhajar, mantor, örnrockor, vrak, stora stim med barracuda och tonfisk och andra pelagiska arter som kan dyka upp här när som helst. Vackra rev, bottenlösa dropoffs och som grädde på moset kommer du att dyka med Alex Dawson som idag är en av världens kanske bästa UV-fotografer och även om kalla och djupa vatten är hans specialitet så har han tidigare varit här på Palau och kan ge många tips om hur du utvecklar dig som UV-fotograf och ta bättre bilder. Ta chansen att åka på den här 10 dagars liveaboarden och för dig som önskar förlänga med till exempel några dagars stopp i Yap eller Filippinerna så hjälper vi dig naturligtvis med det också.

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien och flyger till Manila i Filippinerna

Dag 2
Ankomst till Manila och transfer till hotell för övernattning, frukost ingår

Dag 3
Flyg till Palau
Ankomst och transfer till hotell 

Dag 3-5
2 nätter på hotell inklusive frukost

Dag 5 - 15
10 nätters liveaboard med boende del i dubbelhytt inklusive helpension
9 dagar dykning, tank, vikter, nitrox

Dag 15
Du stiger av båten och flyger till Guam för övernatttning

Dag 16
Transfer till flygplatsen och flyger åter till Skandinavien

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med liksom ändringar av flygtider. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel