EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Upplev magiska Alor i Indonesien med Bent Christensen

Upplev - I de östra delarna av Indonesien ligger den lilla ön Alor. I många många år omtalat som en av världens kanske mest fantastiska dykmål men med problemet att det varit svårt att ta sig dit. Numera är det relativt enkelt och bekvämt och åker du via Jakarta eller Bali så tar du dig enkelt hit numera och har möjlighet att uppleva fjärran stränder, i det närmaste av turism orörda miljöer och inte minst magiskt bra dykning. Få platser i världen kan uppvisa en sån artrikedom och mångfald av fisk och i så stora mängder som här. Här finns även helt fantastiska korallrev med en oerhörd artrikdom och i ett skick man sällan ser numera i världen.

Här i de relativt kalla vattnen mellan Stilla havet och Indiska oceanen forsar friskt vatten mellan världshaven och det strömmande vattnet i den här relativt lilla passagen för med sig massor med näringsämnen. Det är inte för inte som artrikedomen och mångfalden är så fantastisk här. Här kan mycket dyka upp, från de minsta parasiter och nudingar (nakensnäckor) på någon millimeter till jordens största levande djur, blåvalen och allt däremellan. Hajar är relativt vanligt men det krävs att vara på rätt plats så klart. Stim med hammarhaj förekommer, mängder av märkliga fiskar och ryggradslösa djur, fantastiska korallväggar, svampdjur, svartkoralla och gorgonier som sträcker sig ut från branta klippväggar, tagghudingar, bläckfiskar, kräftdjur och en otrolig mängd fisk färgar och lever upp den här miljön.

Har du tur kan du få se olika valar, främst delfiner på lite avstånd och sen det underbara att vara borta från det mesta och faktiskt kunna koppla av på riktigt mellan dyken. Åk med till Alor, det här är ren magi och en riktigt bra naturupplevelse.

Workshops om marin ekologi, samspel i naturen och tips för att lyckas som UV-fotograf - På resan kommer vår ambassadör Bent Christensen att vara med och som sin stora passion har han små djur men även samspelet mellan olika arter. Bent har varit här på Alor tidigare och lovordar artrikedomen och de fantastiska korallerna. Bent är dessutom en mycket duktig naturfotograf och kommer kunna ge tips och idéer även hur du kan utveckla ditt fotograferande.

Ditt boende -Boendet är enkelt men bekvämt och funktionellt och nära naturen. Helpension ingår med frukost, lunch och middag även te, kaffe och vatten. Fri tvätt ingår och alla marinparksavgifter. Måltiderna är oftast buffét style och förutom matsalen så finns här även en liten lounge area med bibliotek, gôtt för avkoppling och här kommer ekolog Bent Christensen berätta mer om det ni ser i vattnet och du kommer att kunna få svar på mängder av frågor om djur och natur.

Ambassadör Bent Christensen - Bent har dykt sedan 1999 och har jobbat som reseledare på dykresor sedan 2005. Genom sitt stora intresse för biologi har nytta kunnat förenas med nöje. Bent har dykt i det mesta av världens varma vatten, men fokuserar för närvarande mest på Indonesien och Filippinerna. På resor med Bent kommer det att finnas möjlighet att få hjälp och tips med sitt fotograferande, att få hjälp med att reda ut vad man sett under dyken, samt att på olika sätt, ofta kortare och informella föreläsningar, få mer sammanhängande information om olika aspekter av korallrevs ekologi.

Här kan du läsa en reseberättelse om just Alor, skriven av vår kollega Per som var där i oktober 2016.

Features

RESMÅL ALOR, BALI

AVRESEDATUM 18 Nov 2021

HEMRESEDATUM 05 Dec 2021

RESANS LÄNGD 16 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE RESORTER

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP MARINBIOLOGI

GRUPPLEDARE BENT CHRISTENSEN

MAX ANTAL RESENÄRER 16

PRIS PER PERSON 46 890 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION Visa Expedition på Facebook

Alor, Indonesien

När hösten och vintern börjar krypa närmare kan det vara skönt att förlänga sommaren. Åk med till Indonesien och upplev den rätt avlägsna ön Alor. Flyget hit går via Bali och sen vidare inrikes till ön Alor. 14 nätter boende med helpension. 2 båtdyk / dag inklusive tank, vikter och guide samt obegränsad dykning på husrevet*. Husrevet och stranden sjuder av liv. Här kan du hitta nakensnäckor, skorpionfisk, frogfish, pipepfish, sjöhästar, bläckfiskar, rockor eller små hajar som söker mat i det grunda vattnet.
Ute vid reven finns möjlighet att se hajar, sköldpaddor, rockor och lite större fiskar så oavsett du gillar stort eller smått så finns chansen till riktigt fräck dykning. Reven är i fantastiskt god kondition och dykplatserna mycket varierande och sjuder av liv., Rev-, vägg-, muck- och strömdyk i en härlig mix.

Totalt ingår 14 nätter boende på Alor med 12 dykdagar. Tank och vikter ingår med 2 båtdyk / dag och obegränsad* dykning på husrevet och fyllning av luft.
Innan du kommer till Alor ingår en natt på Bali och du avslutar också med en natt på Bali. Inrikesflyg i Indonesien ingår.
Vill du förlänga resan så går det självklart bra mot tillägg.

* Bra att känna till att tidvattnet här innebär starka strömmar och att dykning vissa tider på husrevet inte är möjligt att erbjuda. Tider och möjlighet till extra dykning bestäms och planeras av resort management.

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Bali i Indonesien

Dag 2
Ankomst till Bali där vi har transfer till Risata Resort i Tuban nära flygplatsen för en övernattning

Dag 2 - 3
01 natt boende del i dubbelrum inklusive frukost

Dag 3
Efter frukost tar vi oss till flygplatsen och flyger till Alor och sen vidare transfer till vårt boende på Pantar Islands

Dag 3 - 17
14 nätters boende del i dubbelrum inklusive helpension och 2 båtdyk per dag samt obegränsad landdykning förutsatt att strömmarna tillåter dykning, inklusive tank, vikter, guide, båt

Dag 17
Transfer till flygplats, flyg åter till Bali för en sista övernattning

Dag 17 - 18
01 natt boende del i dubbelrum inklusive frukost

Dag 18
Efter frukost tar vi oss till flygplatsen och flyger åter till Skandinavien eller för dig som har valt att förlänga resan så fortsätter äventyret
 

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel