-->
SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dykresa med Bent Christensen till Romblon i Filippinerna.
Datum 02 - 14 mars 2025. Pris från 31 995 SEK
Boka tidigt - (senast 31 januari 2024) - och vi bjuder på uppgradering av din dykning till max 2 dykare / guide

Upplev - Romblon som ligger nästan i mitt Filippinerna och är en rätt igenom magisk dykdestination. Få platser i världen kan erbjuda så många ovanliga och udda arter som just här. Många åker hit om  och om igen för att uppleva alla de märkliga, udda och ovanliga djur som ses här regelbundet. Nudingar, kräftdjur och olika fiskarter kan du göra en lång lista på arter av med möjlighet att se här. Dykningen sker i huvudsak från en traditionell filippinsk båt, en så kallas bangka (som betyder just båt) men det går även att ge sig ut på jakt direkt från resorten. Vi har bokat upp ett program med 16 dyk i förväg. 

Mer dykning, nattdykning, bonfire och black water dykning går så klart att boka på plats. Det är max 4 dykare per guide och det är verkligen få platser i världen där du kan få uppleva så mycket nytt. Du kan på ett dyk få se upp till tre olika arter av pygmesjöhäst om du har tur. Eller varför inte flera olika arter av Melibe-nudingar eller fjärilsnudingar under ett och samma dyk. 

En dykfri dag behöver inte spenderas på stranden utan möjlighet finns att ta en tur ut på ön och att uppleva Bonbon beach och den lokala marmormarknaden är nog ett måste.

Marinekologi, samspel i naturen och UV-foto - På resan kommer vår ambassadör Bent Christensen finnas med. Bent är en mycket duktig natur- och undervattensfotograf och även ekolog. Bent har rest runt mycket i sydostasien och kan väldigt mycket om det marina livet här. För sig som är nyfiken på olika arter och samspelet mellan olika arter i naturen har du världens chans att få svar på dina frågor. 

Ditt boende - I Romblon bor du på en liten enkel familjedriven resort på ön Romblon. Rummen är deluxe eller Ocean Front Bungalow (mot tillägg) Rummen är bekväma och erbjuder egen dusch och toalett samt luftkonditionering. Vi har 4 platser i deluxe och 10 platser i Ocean Front Bungalow tillgängliga. Under den här resan kommer du att vara här fjärran från massturism i ett paradis för märkliga och ovanliga djurarter. Helpension ingår i resans pris. 
Uppgradering av boende +1795 SEK / person.
Marinparksavgifter tillkommer på plats.

Ambassadör Bent Christensen - Bent är en erfaren dykare och resenär med ett livslångt och mycket stort intresse för djur, växter och ekosystem. Mycket intresserad av biologi och kombinerar intresset med att vara lektor vid Umeå universitet.

Läs om Romblon: >> Reseblogg

Features

RESMÅL ROMBLON

AVRESEDATUM 02 MARS 2025

HEMRESEDATUM 14 MARS 2025

RESANS LÄNGD 10 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE RESORT

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP MARINEKOLOGI

GRUPPLEDARE BENT CHRISTENSEN

MAX ANTAL RESENÄRER 14

PRIS PER PERSON från 31 995 SEK - deluxe, Upgrade bungalow +1795 SEK

Gör en Förfrågan

Filippinerna

Du börjar din resa med flyg till Filippinernas huvudstad Manila och här kommer du att ta ut ditt bagage och gå igenom immigration för att sen ta dig vidare till staden Batangas för transport vidare med färja till Romblon. Här har du helpension som ingår under vistelsen och ett dykpaket med 16 dyk är förbokat. Efter 11 nätters boende och förhoppningsvis massor av nya upplevelser och fyllda med ny kunskap tar vi oss åter till Manila för att där boka om till internationellt flyg och färd åter till Skandinavien.
 
Under din dykning kommer ha chans att uppleva mycket som bl.a alltifrån frogfish, olika arter av pipefish, skorpionfiskar, kräftdjur, nudingar, muränor, bläckfiskar, sköldpaddor, vackra rev och massor av annan fisk. Häng med till det jag kallar lite av det okända eller ännu inte exploaterade Filippinerna, Romblon är en magisk och inte så lättillgänglig destination så boka i tid. Dykningen är riktigt spännande, och möjligheterna att få se nya djurarter du inte upplevt tidigare på varje dyk är mycket goda!

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Manila i Filippinerna.*
* Ett tips/rekommendation är att åka ytterligare en dag tidigare och ta en natt i Manila.
Den natten är rätt skön efter en lång flygning och du har chans att få sömn och vila och ställa in dig bättre i tidszonen.
Många uppskattar den här natten som sker direkt vid flygplatsen på bra hotell.
De flyg som landar på morgonen är förslag för att minska ner antalet dagar på resan men de flygen är få till antalet.

Dag 2
Ankomst till Manila på morgonen och transfer till färja. Färjan avgår ca 17.00

Dag 3
Ankomst ca 01.00 på morgonen till Romblon, transfer till resort
Dykning startar efter lunch 

Dag 3 - 12
Ni bor i delade Deluxe rum eller Ocean Front Bungalow (mot tillägg) där det ingår helpension. Här kommer ni dyka varje dag i Romblon med Bent där ni får uppleva allt som den här fantastiska platsen har att erbjuda. I paketet ingår det 16 förbokade dyk inklusive tank, vikter, guide och båt. Marinparksavgifter tillkommer på plats. Mer dykning, nattdyk, bonfire och black waterfår att boka på plats.

Dag 12
På kvällen blir det transfer till färja som går cirka 22.00.

Dag 13
Ankomst ca 07.30 på morgonen och transfer till Manila dit du kommer cirka 10.00. Dags för hemresa eller fortsatt äventyr för dig som önskar förlänga.
OBS att förlängning måste bokas innan vi ordnar det internationella flyget till dig.

Dag 14
Åter i Skandinavien.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med, eventuella flygändringar eller andra yttre omständligheter. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel