-->
SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dykresa med Bent Christensen till Malapascua och Södra Leyte i Filippinerna, höstlov 2024

Dykresa med Bent Christensen till Malapascua och Södra Leyte i Filippinerna. Resan går över höstlovet 2024.
Pris från 36 495 SEK Datum 24 oktober - 06 november. 

Upplev - Malapascua och Södra Leyte ligger i de centrala och östra delarna av Filippinerna. Malapascua har hunnit bygga på sig ett rykte både för dykare och backpackers och främst de magiska rävhajarna eller thresher sharks har gjort platsen närmast mytisk. Södra Leyte är ännu inte så utbyggt för dykning och massturismen har ännu inte hittat hit. Området kring Sogod Bay är känt för valhajar under säsong och här ses även andra broskfiskar regelbundet som manta och ibland även hammarhaj, revhajar och mängder av annan fisk.

Dykningen på de olika platserna sker från en traditionell filippinsk bangkabåt och är enkel. Tank och vikter ingår och vi har bokat upp 22 dyk i förväg med 10 på Malapascua + 12 dyk i Södra leyte* på de olika platserna. Mer dykning går så klart att boka på plats. * - varav 2 nattdyk

En av världens vackraste korallväggar finns här vid Södra Leyte och dykplatsen Napantao, ren magi! Rävhajarna vid Kimod shoal i Malapascua är en närmast magisk upplevelse som borde stå på varje dykares önskelista. Vid Södra Leyte kommer vi naturligtvis att följa upp projektet man har med korallplantering och som Bent varit med på redan 2023 och även Scuba Travels personal har varit där och planterat koraller. 

Marinekologi, samspel i naturen och UV-foto - På resan kommer vår ambassadör Bent Christensen finnas med. Bent är en mycket duktig natur- och undervattensfotograf och även ekolog. Bent har rest runt mycket i sydostasien och kan väldigt mycket om det marina livet här. För sig som är nyfiken på olika arter och samspelet mellan olika arter i naturen har du världens chans att få svar på dina frågor. 

Ditt boende - På Malapascua bor du enkelt på en dykresort och du har stranden runtomkring dig mest hela tiden. I Södra Leyte bor vi på en liten enkel familjedriven resort i Padre Burgos. Rummen Ocean View rooms är små och enkla och ligger direkt vid strandkanten i direkt anslutning till huvudbyggnaden. Majoriteten av tiden kommer du inte vara på ditt rum och lyxen är att vara här fjärran från massturism. Frukost ingår på båda ställena och övriga måltider köper vi på plats. 

Ambassadör Bent Christensen - Bent är en erfaren dykare och resenär med ett livslångt och mycket stort intresse för djur, växter och ekosystem. Mycket intresserad av biologi och kombinerar intresset med att vara lektor vid Umeå universitet.

Läs om Södra Leyte: >> Reseblogg

Features

RESMÅL MALAPASCUA och SÖDRA LEYTE

AVRESEDATUM 24 OKTOBER 2024

HEMRESEDATUM 06 NOVEMBER 2024

RESANS LÄNGD 12 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE RESORTER

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP MARINEKOLOGI

GRUPPLEDARE BENT CHRISTENSEN

MAX ANTAL RESENÄRER 16

PRIS PER PERSON från 36 495 SEK

Gör en Förfrågan Visa Expedition på Facebook

Filippinerna

Du börjar din resa med flyg till staden Cebu och här kommer du att ta ut ditt bagage och gå igenom immigration för att sen ha en natt på plats för att komma ikapp med tidszon och vila upp dig efter en lång resa. Nästa dag tar vi  dig vidare till Malapascua och upplever dykningen vid den här härliga ön. Efter Malapascua blir det färd till Södra Leyte och upplever stillheten och de fina reven och det spännande marina livet.

På båda platserna har du frukost som ingår under vistelsen och ett dykpaket med 10 + 12 dyk förbokade. Efter totalt 12 nätters boende och förhoppningsvis massor av nya upplevelser och fyllda med ny kunskap tar vi oss åter till Manila för att där boka om till internationellt flyg och färd åter till Skandinavien.
 
Under din dykning kommer ha chans att uppleva mycket som bl.a alltifrån rävhaj, revhaj, pygmesjöhästar, frogfish, ghost pipefish, skorpionfiskar, nudingar, muränor, bläckfiskar, sköldpaddor, vackra rev, magiska korallväggar och massor av annan fisk. Häng med till det jag kallar lite av det okända eller ännu inte exploaterade Filippinerna, 

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Cebu i Filippinerna.

Dag 2
Ankomst och vi tar in på flygplatshotell i Cebu, Del i dubbelrum inkl frukost

Dag 3
EFter frukost transfer till Malapascua med bil och färja

Dag 3-8
05 nätters boende på Malapscua, del i dubbelrum inkl frukost
Dykpaket med 10 dyk inkl, tank, vikter, guide, båt. Dykning en dag till Gato island med 2 dyk inkl lunch ingår i de här 10 dyken.
Dykning vid Kimod Shoal och rävhajar ingår i dykpaketet. Marinparksavgifter tillkommer på plats.

Dag 8
Transfer till Cebu hamn och färja på eftermiddagen till Södra Leyte
Möte och transfer till ditt boende.

Dag 8 - 14

Ni bor i delade Ocean View rum där det ingår frukost. Här kommer ni dyka varje dag i Leyte med Bent där ni får uppleva allt som Leyte har att erbjuda. I paketet ingår det 12 förbokade dyk inklusive tank, vikter, guide och båt. Marinparksavgifter tillkommer på plats.

Dag 14
Efter frukost transfer till flygplats flyg åter till Manila där vi byter flyg och sen hemresa eller fortsatt äventyr för dig som önskar förlänga.

Dag 15
Åter i Skandinavien.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med, eventuella flygändringar eller andra yttre omständligheter. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel