EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Åk med till det okända Filippinerna, stort smått, i Södra Leyte och Romblon

Upplev - Södra Leyte ligger i de östra delarna av Filippinerna och här är ännu inte så utbyggt för dykning och massturismen har ännu inte hittat hit. Området kring Sogod Bay är känt för valhajar och här ses även andra broskfiskar regelbundet som manta, hammarhaj, revhajar och mängder av annan fisk. Dykningen sker från en traditionell filippinsk bangkabåt och är enkel. Tank och vikter ingår och vi har bokat upp 10 dyk i förväg. Mer dykning går så klart att boka på plats. En dykfri dag behöver inte spenderas på stranden utan möjlighet finns att ta en tur ut i djungeln och varför inte hoppa ner och bada i något vattenfall och svalka av dig ute i det vilda.  En av världens vackraste korallväggar finns här vid dykplatsen Napantao, ren magi!

Nordost om den omtalade Boracay ligger den lilla ön Romblon. En ö som sista åren dykt upp i många stora internationella dykmagasin och omnämnt som ett riktigt dykmecka för främst UV-fotografer som vill se och fotografera udda och spektakulära arter. Max 12 platser finns och boendet är i deluxe dubbel/trippelrum inklusive helpension. 10 dyk förbokas och det går att boka upp mer dykning på plats. En landtur på den lilla ön ingår också.

Romblon är en liten provins med flera öar där Romblon Romblon de sista åren alltså blivit ett makromekka och resorten här är förvisso enkel men härlig mat och skön avkoppling och sen då dykning som erbjuder djurarter man sällan ser på andra platser men det är mycket smått smått smått även om korallerna är fina på många ställen. Här finns även möjlighet till black water diving och bonfire dives om vädret är gynnsamt med möjlighet att se och fotografera märkliga djur som kommer in på natten. Skölpdaddor, tonfisk och annat lite större ses också ibland. Du som är lite äventyrlig och gillar att fotografera och dyka så är det här en fantastisk möjlighet och utmaning och har du inte sett dessa ställen i Filippinerna så har du missat något.


Tips och idéer om resor och social samvaro - På resan kommer vår ambassadör Per finnas med och han kommer att kunna berätta och gie tips och idéer om många olika och spännande dykdestinationer du kanske vill besöka i framtiden. Med hans djupgående kunskaper om säsonger, marint live och förstahandsinformation inte bara om dykning och resor utan också marint live och vad som kan hända när man reser kan du lära dig mycket och få idéer och kunskaper om var du vill åka på din nästa dykresa.

Ditt boende - I Södra Leyte bor vi på en enkel resort i Padre Burgos där lyxen är att vara där på plats. Frukost ingår och övriga måltider köper vi på plats. I Romblon är boendet lite bättre standard och här ingår helpension. Resorten ligger direkt vid mangroven så utsikten och strandlivet är måhända inte hänförande men dykningen är desto mer fantastisk.

Ambassadör Per Lagerberg - Per är en erfaren dykare och resenär med ett stort intresse för resor och dykning. Mycket intresserad av geografi och biologi. Började dyka i början av 90-talet och har privat och genom sitt jobb som resesäljare besökt ett drygt 80-tal länder genom åren och bor numera i Dauin, Filippinerna där han jobbar som tidigare och har möjlighet att underhålla dykningen och även hjälpa till med att ordna resor och åker ibland med på gruppresor för att assistera och berätta mer om skojiga resmål och ge tips och idéer om resor.

Läs om Romblon: >> Reseblogg

Läs om Södra Leyte: >> Reseblogg

Features

RESMÅL LEYTE, ROMBLON, MANILA

AVRESEDATUM 26 Mar 2022

HEMRESEDATUM 13 Apr 2022

RESANS LÄNGD 18 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG RESORTER

BOENDE RESORTER och HOTELL

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP AVKOPPLING, DYKNING

GRUPPLEDARE PER LAGERBERG

MAX ANTAL RESENÄRER 12

PRIS PER PERSON 36 690 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Filippinerna

Du börjar din resa med flyg till Filippinernas huvudstad Manila och här kommer du att ta ut ditt bagage och gå igenom immigration för att sen ta dig vidare till Belmont Hotel. Här bor vi en natt för att nästa dag flyga till Tacloban på ön Leyte i Östra Filippinernan. Transfer till vår dykresort och under 8 dagar/7 nätter bor vi här med frukost och 10 förbokade dyk. Mer går såklart att boka på plats.
Efter Södra Leyte tar vi oss åter till Manila för ytterligare en natt och nästa dag ytterligare en vecka i ett tropisk dykparadis på ön Romblon. Här har vi helpension och även här 10 förbokade dyk. 

Du kommer självklart att kunna dyka och uppleva mycket här med alltifrån frogfish, ghost pipefish, skorpionfiskar, nudingar, muränor, bläckfiskar, sköldpaddor, vackra rev, konstgjorda rev, Vatten som kan erbjuda spännande överraskningar alltså - häng med till det jag kallar lite av det okända eller ännu inte exploaterade Filippinerna, två av många filippinska paradis!!

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Manila i Filippinerna 

Dag 2
Ankomst till Manila där vi tar in på Belmont Hotel för en natt innan inrikesflyg nästa dag

Dag 2 - 3
01 natt boende del i dubbelrum inklusive frukost

Dag 3
Efter frukost tar vi oss till flygplatsen och flyger till Tacloban, transfer till dykresorten

Dag 3 - 10
07 nätter boende del i dubbelrum inklusive frukost. 10 dyk förbokade inklusive tank, vikter, guide, båt

Dag 10
Transfer till flygplats, flyg åter till Manila där vi tar in på Hotell nära Mall of Asia

Dag 10 - 11
01 natt boende del i dubbelrum inklusive frukost

Dag 11
Efter frukost tar vi oss till flygplatsen och flyger till Tablas, Romblon

Dag 11 - 18
07 nätter boende del i dubbelrum inklusive helpensiont. 10 dyk förbokade inklusive tank, vikter, guide, båt

Dag 18
Transfer till flygplats, flyg åter till Manila där vi tar in på Belmont Hotell

Dag 18 - 19
01 natt boende del i dubbelrum inklusive frukost

Dag 19
Hemresa eller fortsatt äventyr för dig som önskar förlänga

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel