EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dykresa till Dauin i Filippinerna, stort smått, semester och avkoppling 01 - 14 oktober 2022

Upplev - Dauin i Filippinerna erbjuder något för nästan alla. Skön avkoppling och enkel men givande dykning. Allt fler upptäcker dykning i den här lilla pärlan utanför Dumaguete i Filippinerna men ännu är det långt från massturism. Hit går det flyg dagligen. Dykningen då?, jo fantastiska rev ute vid Apo Island, känt för sköldpaddor men numera ses även större fiskar och ibland till och med valar och delfiner här ute. Valhajarna vid Oslob är möjligt att se för dig som önskar men det bokas på plats. Förutom detta även fantastiskt bra muckdiving med mängder av skojiga fiskar och ryggradslösa djur på de vida sandbottnarna och korallerna som finns här längs kusten. Massor av riktigt sköna och varierande dyk med smått och stort, rev, muck, sköldpaddor och vem vet kanske även hajar och valar med god tur.

Ditt boende - Pura Vida resort i Dauin är ett riktigt bra boende Här bor du i deluxe rum med luftkonditionering och nära till restaurang och dykcenter. För dig som inte bara vill dyka finns möjlighet att hyra motorcykel eller åka ut på dagsturer eller bara koppla av. Möjlighet finns att även gå ut och äta på närliggande restauranger eller åka in till stan för lite sightseeing. I ditt resepaket ingår 20 dyk eller fler för dig som önskar att förboka detta (Det är biligare att göra i förväg än på plats). Det här är ett härligt ställe för dykresor och semester.

Ambassadör Per Lagerberg - Per är en erfaren dykare och resenär med ett stort intresse för resor och dykning. Mycket intresserad av geografi och biologi. Började dyka i början av 90-talet och har privat och genom sitt jobb som resesäljare besökt ett drygt 80-tal länder genom åren och bor numera i Dauin, Filippinerna där han jobbar som tidigare och har möjlighet att underhålla dykningen och även hjälpa till med att ordna resor och åker ibland med på gruppresor för att assistera och berätta mer om skojiga resmål och ge tips och idéer om resor. Per kommer att dyka med er några av dagarna och ta med dig som vill ut på några ställen i närheten att äta för att ni ska få se lite av omgivningarna.

Features

RESMÅL DAUIN

AVRESEDATUM 01 OKT 2022

HEMRESEDATUM 14 OKT 2022

RESANS LÄNGD 12 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG RESORT

BOENDE PURA VIDA RESORT, DAUIN

MÅLGRUPP DYKARE, ICKE DYKARE

WORKSHOP AVKOPPLING, DYKNING

GRUPPLEDARE RESA UTAN GRUPPLEDARE, PER LAGERBERG FINNS I DAUIN

MAX ANTAL RESENÄRER 14

PRIS PER PERSON 25 995 SEK / ICKE DYKARE 19 495 SEK

Gör en Förfrågan

Dauin i Filippinerna

Du börjar din resa med flyg till Filippinernas huvudstad Manila och här kommer du att ta ut ditt bagage och gå igenom immigration för att sen checka in på hotell för en övernattning. Dels kan du komma ikapp med tidsomställningen och dels är det lättare att veta att allt bagage är med på resan.
Nästa morgon är det inrikesflyg till Dumaguete och sen en kort transfer till Dauin. Här kommer du att bo på Pura Vida Resort i sköna luftkonditionerade deluxe rum i direkt anslutning till restaurang, dykcenter och bar. Under nästan två veckor kommer du att dyka och kunna koppla av.

Du kommer självklart att kunna dyka och uppleva mycket här med alltifrån frogfish, ghost pipefish, skorpionfiskar, nudingar, muränor, bläckfiskar, sköldpaddor, vackra rev, konstgjorda rev, små bilvrak, båtvrak, (bottle reef ute på husrevet är riktigt skoj) valhajar och vem vet ..... med god tur så kan nästan vad som helst dyka upp. Sista året har man sett, späckhuggare, blåval, knölval, delfiner, hammarhaj, rävhaj med mera. Är turen med så kan mycket hända. Det här är dykvatten som kan erbjuda spännande överraskningar alltså - häng med på en dykresa till ett av många filippinska paradis!!

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien och flyger till Manila i Filippinerna 

Dag 2
Ankomst till Manila där du tar in på Hotel för en övernattning mellan flyg.

Dag 3
Flyg från Manila till Dumaguete, möte på flygplatsen och transfer till Dauin och incheckning på Pura Vida resort

Dag 3 - 14
11 nätter boende del i deluxe dubbelrum inklusive frukost. 20 dyk förbokade inklusive tank, vikter, guide, båt

Dag 14
Utcheckning och transfer till flygplatsen och flyg åter till Manila och sen vidare till Skandinavien eller för dig som väljer att förlänga resan och boka dig på vidare äventyr

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel