PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dauin i Filippinerna, stort smått, julfest och avkoppling 29 nov - 14 dec 2019

Upplev - Dauin i Filippinerna erbjuder något för nästan alla. Skön avkoppling och enkel men givande dykning. Allt fler upptäcker den här lilla pärlan utanför Dumaguete i Filippinerna men ännu är det långt från massturism. Hit går det flyg dagligen och just innan jul kommer personalens årliga julfest. Ett evenemang som är mycket populärt och det brukar vara dans och uppvisning på programmet och för de som vill kan man delta i deras buffet. Dykningen då?, jo fantastiska rev ute vid Apo Island, känt för sköldpaddor men numera ses även större fiskar och ibland till och med valar och delfiner här ute. Valhajarna vid Oslob är möjligt att se för dig som önskar men det bokas på plats. Förutom detta även fantastiskt bra muckdiving med mängder av skojiga fiskar och ryggradslösa djur på de vida sandbottnarna och korallerna som finns här längs kusten. Massor av riktigt skön och varierande dykning med smått och stort, rev, muck, sköldpaddor och vem vet kanske även hajar och valar med god tur.

Tips och idéer om resor och social samvaro - Innan vår jul är det ofta ganska lugnt och stilla i Dauin men just den 8e december när personalens juflest på Pura Vida resort sker så brukar det vara mycket eftertraktat att komma och titta på. Per Lagerberg som bor i Dauin kommer att finnas på plats även om han inte är med alla dagar men finns tillhands och dyker med dig någon/några dagar samt tipsar om vad som går att göra och sen kommer han även att ta med dig ut den 11 december på en gemensam middag i närheten av resorten.

Ditt boende - Pura Vida resort i Dauin är ett riktigt bra boende Här bor du i deluxe rum med luftkonditionering och nära till restaurang och dykcenter. För dig som inte bara vill dyka finns möjlighet att hyra motorcykel eller åka ut på dagsturer eller bara koppla av. Möjlighet finns att även gå ut och äta på närliggande restauranger eller åka in till stan för lite sightseeing. I ditt resepaket ingår 20 dyk eller fler för dig som önskar att förboka detta (Det är biligare att göra i förväg än på plats).

Ambassadör Per Lagerberg - Per är en erfaren dykare och resenär med ett stort intresse för resor och dykning. Mycket intresserad av geografi och biologi. Började dyka i början av 90-talet och har privat och genom sitt jobb som resesäljare besökt ett drygt 80-tal länder genom åren och bor numera i Dauin, Filippinerna där han jobbar som tidigare och har möjlighet att underhålla dykningen och även hjälpa till med att ordna resor och åker ibland med på gruppresor för att assistera och berätta mer om skojiga resmål och ge tips och idéer om resor. Per kommer att dyka med er några av dagarna och ta med er ut på några ställen i närheten att äta för att ni ska få se lite av omgivningarna.

Features

RESMÅL DAUIN

AVRESEDATUM 29 Nov 20219

HEMRESEDATUM 14 Dec 2019

RESANS LÄNGD 15 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG RESORT

BOENDE PURA VIDA RESORT, DAUIN

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP AVKOPPLING, DYKNING

GRUPPLEDARE RESA UTAN GRUPPLEDARE, PER LAGERBERG FINNS I DAUIN

MAX ANTAL RESENÄRER 12

PRIS PER PERSON 27 995 SEK

Gör en Förfrågan

Dauin i Filippinerna

Du börjar din resa med flyg till Filippinernas huvudstad Manila och här kommer du att ta ut ditt bagage och gå igenom immigration för att sen checka in på inrikesflyg till Dumaguete och sen en kort transfer till Dauin. Här kommer du att bo på Pura Vida Resort i sköna luftkonditionerade deluxe rum i direkt anslutning till restaurang, dykcenter och bar. Under två sköna veckor kommer du att dyka och kunna koppla av och en av dagarna har personalen julfest som du har möjlighet att välja att vara med på (detta bokas på plats) och äta julbuffet och se på dansuppvisningar med mera och mingla med personalen hela kvällen. En av kvällarna kommer Per också att ta med er ut på en gemensam middag. 

Du kommer självklart att kunna dyka och uppleva mycket här med alltifrån frogfish, ghost pipefish, skorpionfiskar, nudingar, muränor, bläckfiskar, sköldpaddor, vackra rev, konstgjorda rev, små bilvrak, båtvrak, (bottle reef ute på husrevet är riktigt skoj) valhajar och vem vet ..... med god tur så kan nästan vad som helst dyka upp. Sista året har man sett, späckhuggare, blåval, knölval, delfiner, hammarhaj, rävhaj med mera. Vatten som kan erbjuda spännande överraskningar alltså - häng med till ett av många filippinska paradis!!

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Manila i Filippinerna 

Dag 2
Ankomst till Manila där du byter till inrikesflyg och vidare till Dumaguete och transfer till Dauin och incheckning på Pura Vida resort

Dag 3 - 16
14 nätter boende del i deluxe dubbelrum inklusive frukost. 20 dyk förbokade inklusive tank, vikter, guide, båt

Dag 10
Möjlighet att delta i buffetmiddag och se och uppleva personalens årliga julfest (8 december). Ett uppskattat event med dans och mingel
OBS - Buffen är inte inkluderad i resans pris men rekommenderas starkt!

Dag 13
Gemensam middag 

Dag 16
Vi åker till flygplatsen och flyger åter till Manila och sen vidare till Skandinavien eller för dig som väljer att förlänga resan och boka dig på vidare äventyr
 

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel