PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dauin, Filippinerna med Bent Christensen februari 2021

Dauin är en liten idyll och provins i centrala Filippinerna eller Visayas som det kallas här och blir allt mer populärt bland dykare. Med sitt idylliska läge vid havet och ett klimat som är bra året runt och på det en helt fantastisk dykning där allt ligger nära och även fler och fler aktiviteter på land, fler restauranger så är det här en riktig pärla

Marinekologi och UV-fototips - Du som åker med på den här resan kommer ha en unik möjlighet att lära dig mer om samspelet i naturen.. Ekolig Bent Christens är med på resan och kommer att berätta mer om vad Du och de andra gruppdeltagarna kommer att ha fantastiska dagar med dykning och avkoppling och då alla boenden ligger i anslutning till den fantastiska och stora pooolen med en helskn dykpbar som en naturlig plats att samlas efter dagens dykningar eller så bor man vid en bungalow som vetter mot havet inte långt ifrån. En underbar möjlighet för grupper på 8 personer eller fler att uppleva social samvaro och avkoppling. 

Ditt boende - Du kommer att bo på Liquid Dumaguete resort. Det här en liten familjär resort med endast 14 rum totalt och ligger lite avskiljt så här råder lugn och ro. Ändå nära till stan och restauranger i närheten nås lätt med en tricycle på några minuter. Rummen är enkelt inredda men erbjuder det du behöver för att bo enkelt och bra. Alla rum har egen dusch och toalett, luftkonditionering och en veranda utanför där det är skönt att koppla av en stund efter dagens aktiviteter. Här erbjuds frukost i boendet och här finns även restaurang, bar, massage, en stor härlig pool och så naturligtvis dykning. Även ett biljarbord, darttavlor och diverse enklare sällskapsspel finns för att fördriva tid på kvällarna om inte det sociala sällskapet är tillräckligt. Resorten är inte för dig som söker lyx, lyxen är att vara här och dyka men det är väldigt charmigt och trivsamt.

Vem åker med på resan - Ambassadör på den här resan är ekolog Bent Christensen och han har stor erfarenhet av dykning i Sydostasien. Bent har varit med på många gruppresor genom åren och kommer att berätta mer om samspelet i naturen för och emot varandra och då han även är en mycket duktig fotograf kommer han kunna ge värdefulla tips och idéer till att ta bättre bilder. Det här är en fantastisk möjlighet för dig som vill lära dig mer om samspel i naturen och lära dig mer om vad det är du ser när du tycker och även djur uppe på land innefattas i Bents stora kunskap.

Features

RESMÅL DAUIN, FILIPPINERNA

AVRESEDATUM 13 FEB 2021

HEMRESEDATUM 27 FEB 2021

RESANS LÄNGD 13 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE RESORT

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP MARINEKOLOGI OCH FOTO

GRUPPLEDARE BENT CHRISTENSEN

MAX GÄSTER 16 PERSONER

PRIS PER PERSON FRÅN 28 480 SEK

Gör en Förfrågan BROSCHYR OM RESAN Visa Expedition på Facebook

Dykning i Dauin, Filippinerna

Dauin straxt söder om staden Dumaguete på ön Negros i centrala Visayas har blivit, och med all rätt, en av Filippinernas mest populära resmål för dykare senaste åren. Här finns den världskända ön Apo Island och även valhajarna I Oslob straxt norrut på södra Cebu har gjort regionen känd men det som är mest känt här är den fantastiska så kallade muckdivingen. Stora ytor med sand och lera och insprängt här och där oaser med koraller och rev och även en del konstgjorda rev för att öka på mängden fisk och artrikedomen. Här finns fisar i alla tänkbara storlekar, färger och former, även hammarhaj och rävhaj samt revhajar ses ibland, främst ute vid Apo Island, men även stingrockor, örnrockor, mantor och annat ses här ibland.
De ryggradslösa djuren, bläckfiskar, nakensnäckor, kräftdjur och tagghudingar dominerar tillsammans med svampdjur, sjöpungar och olika koraller eller nässeldjur. Artrikedomen är fantastisk och alla dykplatser ligger relativt nära så det är sällan långa turer utom till just Apo Island eller Oslob. Dykningen är varierad och olika djur trivs mer eller mindre bra på olika platser varför den ena dagen sällan är den andra lik även om första anblicken kan verka som "Hjälp vad gör jag här". Men hjälp av erfarna guider med vana ögon och kunskap om det marina livet så kommer du att kunna få uppleva mycket skoj och spännande med en mängd märkliga djuir som du kanske rent av inte trodde eller visste fanns.

Dauin är ett riktigt dykparadis och hit kan du egentligen åka året runt då vädret är relativt stabilit och området är väldigt lugnt och stillsamt. För dig som vill förlänga resan antingen i början eller efter Dauin är det fullt möjligt och vi hjälper dig hitta bra lösningar för detta.

Resplan dag för dag

Lördag 13 februari
Du lämnar Skandinavien och anländer i Manilla, Filippinernas huvudstad nästa dag och tar dig till Belmont hotel för en natts boende. 

Sönddag 14 februari
Ankomst i Manila och beronde på vilken terminal du landar vid så tar du dig till Belmont hotel vid terminal 3. Här kommer vi att bo en natt för att undvika problem med anslutningar till inrikesflyget vidare

Söndag - Måndag 14-15 februari
En natts boende del i dubbelrum inklusive frukost 

Måndag 15 februari
Vi går till flygplatsen (kort promenad) och flyger till Dumaguete. Härifrån är det ca 35 minuters transfer till vår resort

Måndag - Lördag 15-27 februari
12 nätters boende del i deluxe dubbelrum inklusive frukost
20 dyk förbokat inklusive tank, vikter, båt och guide

Lördag 27 februari
Du checkar ut från resorten och här är det antingen transfer till flygplatsen och flyg till Manila för vidare färd till Skandinavien eller för dig som förlänger resan antingen fortsatt vistelse i Filippinerna eller kanske i någon storstad på vägen hem. Vi hjälper dig självklart med arrangemang här också.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel