EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Cat Island - Dyk med den vitfenade oceanhajen
13 - 19 apr 2019

Att dyka med hajar kan vara en av de mest nervkittlande upplevelser man kan ha under vattnet, och Bahamas erbjuder några av världens bästa närkontakts-upplevelser med stora hajarter. Cat Island är det sista fästet för den vitfenade oceanhajen på planeten. Häng med Scuba Travels ambassadör Tomas Jansson på ett riktigt äventyr; dyk och snorkla med den vackra vitfenade oceanhajen! 

Lär dig mer om UV foto - Du och de andra gruppdeltagarna kommer att få vägledning i UV-foto samtidigt som ni får möjlighet att dyka med dessa fantastiska djur. 

Ditt boende - Du kommer att bo på Greenwood Beach Resort. Resorten ligger vid en ca 13km lång strand med vacker, rosa sand. Dock är det nära till stadslivet i Nassau. Njut av din frukost ute vid stranden, och spendera fritiden på stranden eller i det varma vattnet. Båten är bara en 20 minuters bilfärd bort, och transfers till/från båten är inkluderade i din resa. 

Vår ambassadör Tomas Jansson - Tomas har under flera år rest runt i världen och upptäcker än idag nya destinationer att utforska. Det finns alltid något nytt som lockar Tomas. Hans största intresse är idag hajar, stora som små. Han är tacksam för att möjlighet ges till att fotografera utrotningshotade arter.  För att förmedla sin kunskap och delge sina upplevelser anlitas Tomas ofta idag som föredragshållare.

Photo credit © Jesper Kjøller (square) 
Photo credit Bimini Scuba Center (bilderna på båten)

Features

RESMÅL CAT ISLAND, BAHAMAS

AVRESEDATUM 13 apr 2019

HEMRESEDATUM 19 apr 2019

RESANS LÄNGD 6 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE GREENWOOD BEACH RESORT

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP UV-FOTO

GRUPPLEDARE TOMAS JANSSON

MAX GÄSTER 9 PERSONS

PRIS PER PERSON 37 595 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Att dyka med vitfenad oceanhaj

Varje vecka börjar med en säkerhetsorientering där du får lära dig hur du ska interagera med hajarna. Du kan förvänta dig ett lugnt hav och kristallklart vatten under din vecka med hajarna. Denna slags expedition är en dröm för UV-fotografer och en upplevelse för livet för dig som aldrig tidigare dykt med hajar.

All snorkling och dykning sker från Bimini Blue. Det är en verkligt pelagisk expedition med stora chanser till hajmöten med den vitmenade oceanhajen, och även andra arter. Du kommer att få alla möjligheter att möta hajarna i vattnet, både med och utan dykutrustning. Dyken är avancerade drift-dyk utan bur med stora hajar. Du kommer att spendera timtal i vattnet med hajarna, även då du dyker i blått vatten eftersom du alltid dyker nära ytan då det är här hajarna kommer att hålla till.

De pelgiska arterna kommer att hålla sig nära ytan när de väl är runt båten, så det finns ingen anledning att dyka djupt. Dyken begränsas till ca 10 meter för att kunna vara i vattnet så länge som möjligt. De första timmarna är vikta för snorkling, sedan görs ett drift-dyk med flaskor. Det brukar bara ta ca 30 minuter innan hajarna dyker upp, så det kommer att finnas gott om tid i vattnet med dem. Eftersom alla dyk är drift-dyk, så kommer gruppen att dyka tillsammans. Alla dykare måste vara bekväma med drift-dyk och duktiga på att hålla neutral flytkraft.

Resplan dag för dag

Fredag 12 april
Du lämnar Skandinavien och anländer i Nassau, Bahamas, senast detta datum och spenderar en natt på hotell. Detta för att säkra upp mot eventuella flyg- samt bagageförseningar. Kostnad för hotellvistelsen tillkommer i samband med flygbokningen.

Lördag 13 april
Du checkar ut från hotellet och tar dig till flygplatsen och flyger till New Bight (TBI) på Cat Island. Sedan tar du dig därifrån till Greenwood Beach Resort.

Söndag 14 - torsdag 18 april
Spännande möten med vitfenade oceanhajar!

Fredag 19 april
Dags att checka ut från Greenwood Beach Resort och flyga tillbaka till Nassau. Vi rekommenderar att du spenderar ännu en natt i Nassau innan du flyger vidare hemåt (kostnad för hotellvistelsen tillkommer).

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel