PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Best of the Azores
5 - 13 sep 2020

Följ med Magnus Lundgren på ett oförglömligt äventyr i det blå havet runt den gröna ön Pico. Resan är skräddarsydd för dig som under en komprimerad tid, en dryg vecka, vill uppleva hajar, djävulsrockor och det bästa av Azorerna.

Lär dig mer om UV foto - Under resans gång kommer vi ha en stor möjlighet att ta spektakulära bilder av blåhaj, mobularockor, delfiner och Atlantens dynamiska marina liv. Ert fotoproffs Magnus Lundgren briefar er under resans gång och lämnar feedback på era bilder om ni så önskar.

Blåhajsdykning - Vi har planerat tre hela dagar för blåhajdykning då vi befinner oss intill Azorernas säkraste blåhajställe där vi betar in hajen. Rätt ofta har vi haft haj-action nära till hands endast 20 minuter med zodiacen, medan andra gånger måste vi längre ut till havs över en djup utsjöbank. Vi vill verkligen få mycket tid till att möta blåhajen i dess naturliga miljö. Går det som vi planerat kommer du att få chansen att fotografera blåhaj på riktigt nära håll. Det är en väderberoende aktivitet så kan flytta våra planerade dykaktiviteter tidsmässigt om vi tror det gynnar oss.

Vår ambassadör Magnus Lundgren - Magnus har 20 års erfarenhet av att leda expeditioner över hela världen och som utbildare inom UV-foto. ”Det har alltid varit min målsättning att hjälpa deltagarna på deras egen ambitionsnivå, så att råd och tips kan ge resultat där och då.” På resan finns Magnus tillhands som ditt eget Photo Pro.

Bilder @Magnus Lundgren

Features

RESMÅL AZORERNA

AVRESEDATUM 5 SEP 2020

HEMRESEDATUM 13 SEP 2020

RESANS LÄNGD 8 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE HOTEL CARAVELAS

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP HAJFOTOGRAFERING

GRUPPLEDARE MAGNUS LUNDGREN

MAX GÄSTER 9

PRIS PER PERSON 22 495 SEK

RABATT 0 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION Visa Expedition på Facebook

Handplockad destination 

Azorerna har blommat upp till Europas allra hetaste marina upplevelseområde och det finns så många tungt vägande skäl till det. Med utgångspunkt från Magnus sju tidigare expeditioner och fotouppdrag runt Azorerna bestämde vi oss för att planera expeditionen 2020 med Madalena do Pico som bas för att maximera våra upplevelser. Den blå oceanen, det sommarvarma vattnet och öns pittoreska känsla utan drivor av turister i kombination med ett hav fyllt av liv. 

Från ön Pico är vi närmast Azorernas mest intressanta blåhajdykning, vi kan nå örikets mest mytomspunna undervattensberg där nyfikna mobularockor förhoppningsvis väntar samtidigt som vi kryssar runt i det mest delfin- och valrika området runt hela Azorerna. Dessutom finns det gott om dykplatser runt Pico och Faial där vi nästan alltid kan hitta lä och dyka om vi skulle drabbas av för mycket vind.

Resplan dag för dag

Lör 5 sep - Vi lämnar Skandinavien och flyger till Azorerna. Beroende på flyglösning så anländer vi till Azorerna samma dag. Om det inte går att anlända samma dag kommer ni behöva flyga ut redan på fredagen och ta en övernattning i Lissabon. När vi landar i Faial är det dags för en kort båttransfer över sundet till Madalena do Pico på ön Pico där dykcentret möter upp vid färjan.

Sön 6 - Mån 7 sep - Ursprungsplanen är att börja med två dagars fin dykning runt Pico och Faial där vi bl a kan möta barrakuda-stim, sjöhästar, örnrockor, skorpionfiskar och nakensnäckor.

Föreläsningarna - Under de första två dagarna genomför Magnus de två första föreläsningarna för att förbereda er på bästa sätt. Den tredje föresläsningen blir såklart innan utsjöbank-dagen.

Tis 8 - Tors 10 sep

Vi ger oss ut på hajdyk med fokus på blåhaj. Under hajdykningsdagarna genomför vi ett dyk, och tiden till havs kan bli olika lång. Ibland blir det upp till 6 timmar då transporttid beroende på var vi dyker, och hur lång tid det tar att locka till sig hajarna. Magnus ger gärna feedback på hajbilder under kvällarna med råd och tips. Ev. extra dykaktiviteter kan bli aktuellt dessa dagar om tid och intresse finns.

Fre 11 sep

Heldag ute på den exklusiva utsjöbanken Princesa Alice med två spännande dyk och ett intressant ytintervall där ute. Vi kommer hem sent denna dag.

Lör 12 sep (valbar dag)

Antingen är detta din lediga dag eller så kan du välja till att genomföra delfinsnorkling på förmiddagen (3-4 timmar) samt valskådning på eftermiddagen (3-4 timmar). Magnus rekommenderar att ni bestämmer er innan avresa. Vi siktar på att fotografera delfiner under ytan och kaskelotter uppifrån från zodiacen under valskådningen.

Sön 13 sep

Dags för hemresa! Vi får transfer till färjan, åker en kort överfart till Faial och anländer till flygplatsen. Vi landar hemma i Sverige igen med minnen för livet och minneskort och hårddiskar fulla av fantastiska bilder.

Viktigt - Notera

Vårt gedigna program är en plan som modifieras utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan flytta aktiviteter till andra dagar och i värsta fall ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Din expeditionsledare finns med för att se till att vi får ut maximalt av just vår vecka i Europas eget Galapagos.   

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel