EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Bali rundresa med Bent Christensen i februari 2023

Underbara Bali bjuder på fantastiskt bra dykning och väldigt varierande beroende på var du dyket. Den här resan tar dig runt Bali till flera av de bästa platserna på den här härliga ön och bjuder även på upplevelser på land både för dig som dyker och inte dyker. Din ciceron på resan är Bent Christensen som är ekolog och oerhört kunnig om samspelet i naturen. Bent är dessutom en hängiven och duktig naturfotograf både ovan och under ytan.

Marinekologi och UV-fototips - Du som åker med på den här resan kommer ha en unik möjlighet att lära dig mer om samspelet i naturen. Ekolog Bent Christensen är med på resan och kommer att berätta mer om vad du kan se och uppleva under ytan. Du och de andra gruppdeltagarna kommer att ha fantastiska dagar med dykning och avkoppling. Här finns pool och en helskön dykbar som en naturlig plats att samlas efter dagens dykningar. En underbar möjlighet  att uppleva social samvaro och avkoppling. 

Ditt boende - Du kommer att bo på flera olika ställen på Bali under den här resan. Du upplever platser som Pemuteran, Tulamben som är känt för sitt vrak Liberty och fantastisk makrodykning. Men även Amed och Nusa Lembongan dör du har möjlighet att uppleva den fantastiska kusten med sina dramatiska klippformationer. Rummen under resan erbjuder bra boende och det du behöver för att njuta och koppla av. Alla rum har egen dusch och toalett, luftkonditionering och en veranda utanför där det är skönt att koppla av en stund efter dagens aktiviteter. Alla transfers under resan ingår.

Vem åker med på resan - Ambassadör på den här resan är ekolog Bent Christensen och han har stor erfarenhet av dykning i Sydostasien. Bent har varit med på många gruppresor genom åren och kommer att berätta mer om samspelet i naturen för och emot varandra och då han även är en mycket duktig fotograf kommer han kunna ge värdefulla tips och idéer till att ta bättre bilder. Det här är en fantastisk möjlighet för dig som vill lära dig mer om samspel i naturen och lära dig mer om vad det är du ser när du tycker och även djur uppe på land innefattas i Bents stora kunskap.

Frånpriset är baserat på tillgängliga flyg, priser och valutakurser i september 2022. Vi reserverar oss för ändringar av utländska aktörers prislistor, tillgång till flygstolar eller ändringar av valutakurser. Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris.

Features

RESMÅL BALI

AVRESEDATUM 14 FEB 2023

HEMRESEDATUM 28 FEB 2023

RESANS LÄNGD 13 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE RESORT

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP MARINEKOLOGI OCH FOTO

GRUPPLEDARE BENT CHRISTENSEN

MAX GÄSTER 16 PERSONER

PRIS PER PERSON FRÅN 32 495 SEK

Gör en Förfrågan Visa Expedition på Facebook

Dykning på Bali i Indonesien

För dig som vill uppleva den bästa dykningen på Bali och vill uppleva mycket är den här rundresan idealisk att boka. Du kommer till de bästa och mest kända dykplatserna på Bali och får uppleva variationen av stort och smått och dessutom får du se mer av Bali också på land. Förutom den fantastiska makrodykningen finns också fantastiska rev, branta klippväggar och korallträdgårdar med massor av marin liv, fisk och enorm artrikedom. Här finns fisar i alla tänkbara storlekar, färger och former, även ibland revhajar, sköldpaddor, tonfisk, barracuda och andra arter ses men även stingrockor, örnrockor, valhaj och mola mola med tur. Mantor är i stort sett garanterat att få se om vädret är ok för att ta sig ut till Manta point.

De ryggradslösa djuren, bläckfiskar, nakensnäckor, kräftdjur och tagghudingar dominerar tillsammans med svampdjur, sjöpungar och olika koraller eller nässeldjur. Artrikedomen är fantastisk och alla dykplatser nås direkt från land eller med båt. Dykningen är varierad och olika djur trivs mer eller mindre bra på olika platser varför den ena dagen sällan är den andra lik. Men hjälp av erfarna guider med vana ögon och kunskap om det marina livet så kommer du att kunna få uppleva mycket skoj och spännande med en mängd märkliga djuir som du kanske rent av inte trodde eller visste fanns.

Bali är verkligen riktigt bra för dykning och erbjuder en av världens bästa platser för att uppleva nudingar. Dykningen är mycket varierad och det finns också vrak och stora fiskar att uppleva. Hit kan du egentligen åka året runt och än är generellt väldigt lugn och stillsam utanför de stora turiststråken kring Kuta och södra Bali där det är lite mer hektiskt och mer kommers. För dig som vill förlänga resan antingen i början eller efter är det fullt möjligt och vi hjälper dig hitta bra lösningar för detta.

Resplan dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien och flyger till Bali

Dag 2
Ankomst till Bali där ditt program startar

Dag 2 - 15
13 nätters boende med program både för dykare och icke dykare
Läs mer om turen här
Totalt 28 dyk ingår under resan inklusive tank, vikter, båt och guide
Guidning och ekologiska beskrivningar och information om samspel i naturen med mera med Bent Christensen

Dag 15
Du checkar ut och här är det antingen transfer till flygplatsen och flyg till Skandinavien eller för dig som förlänger resan antingen fortsatt vistelse i Indonesien eller kanske i någon storstad på vägen hem. Vi hjälper dig självklart med arrangemang här också.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel