PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Kuba - Drottningens trädgårdar

13 - 23 februari 2020 FULLBOKAD

21 februari - 1 mars 2020 FULLBOKAD

Upplev - Kuba som resmål är rätt unikt och nästan alla brukar säga – ”Jag måste dit nu – innan förändringarna kommer!” Nu har du chansen! Karibiens absolut mest välmående korallrev, hajar, mycket fisk och fjärran från det mesta hittar du i södra Kuba och Drottningens trädgårdar. Hit kommer du inte om du inte åker med en liveaboard.

Lär dig mer om UV foto och marinbiologi - Ta chansen att uppleva och dyka i ett land som få har besökt. Du och 15 andra personer kommer få vägledning i UV-foto samtidigt som du lära er mer om den fantastiska undervattensvärld runt Kuba. Under dessa dagar kommer ni att bo bekvämt ombord på liveboarden som erbjuder bra mat och och service ombord.

Att kunna uppleva den mytomspunna stan Havana och dyka med hajar och på de fina koralreven på samma resa är inte att missa!

Ditt boende - Avalon I byggdes 2014 och är en 40 meter lång båt med plats för 16 gäster. Ombord erbjuds hög standard och luftiga öppna ytor. Två hytter ligger baktill vid stora salongen, fyra hytter på nedre däck - alla med egna duschar och toaletter, TV och AC, samt två hytter på mellandäck (som delar badrum).

Vår ambassadör Anders Salesjö - Anders är Sveriges största fiskfantast. Trots flera tusen dyk i bagaget är Anders fortfarande extremt nyfiken på djurlivet under utan och han får aldrig nog av att vara därnere med sin kamera. I många år har han varit en av Skandinaviens absolut främsta UV-fotografer och han är nordisk samt flerfaldig svensk mästare i undervattensfoto. Vill ni se exempel på bilder eller veta mer om Anders verksamhet besök då hemsidan undervattensbilder.se.

Features

RESMÅL KUBA

AVRESEDATUM 21 Feb 2020

HEMRESEDATUM 01 Mar 2020

RESANS LÄNGD 7 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LIVEABOARD

BOENDE AVALON I

MÅLGRUPP DYKARE

WORKSHOP MARINBIOLOGI

GRUPPLEDARE ANDERS SALESJÖ

MAX ANTAL RESENÄRER 16

PRIS PER PERSON 35 995 SEK

Gör en Förfrågan KOMPLETT RESEINFORMATION

Om Kuba

Du landar på Kuba på eftermiddag och bor två nätter på hotell där du får spendera en dag helt efter egna önskemål i centrala Havanna, ett mycket trevligt stan som är lätt att spendera en dag i och få tiden att gå otroligt fort. Malecon, den 8 km långa strandpromenaden är värd att uppleva, spontan dans, musik, fiskare och många härliga gamla bilar ser du här. Ett besök till gamla stan är nog ett måste.

Revolutionsmuséet och besök till någon cigarrfabrik är andra saker du kan göra, eller att bara strosa runt och uppleva atmosfären och de se de gamla kolonialbyggnaderna, människorna och bilarna är en upplevelse som fyller ens dag. Ett besök på baren La Bodeguita för att uppleva en riktig mojito kan få avsluta dagen. 

Det finns tre betydelsefulla människor i Kubas historia, Fidel, Che Guevarra och Ernest Hemingway, dessa tre namn och bilder kommer du stöta på lite överallt, och Hemingways ”hemmabar” är La Bodeguita som nämns ovan. 

Karibiens absolut mest välmående korallrev, hajar, mycket fisk och fjärran från det mesta hittar du i södra Kuba och Drottningens trädgårdar. Hit kommer du inte om du inte åker med en liveaboard.

Resplan - Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Kubas huvudstad Havanna. Vid ankomst har vi transfer till hotell.
 
Dag 2
Frukost och sen en ledig dag med fria egna aktiviteter.
 
Dag 3
Vi checkar ut från hotellet i Havanna och sedan är det busstransfer ca sex timmar till Jucaro på södra Kuba. Bussen kommer att stanna längs vägen för mat, dryck och toalettbesök. Efter det ombordstigning på båten Avalon I och färd ut till Jardinas de la Reina, Drottningens trädgårdar. Räkna med att båten tar ca fem timmar.
 
Dag 4 - 9
Dykdagar med tre dyk / dag utom sista dagen, fredag då två dyk görs. Helpension ombord och lite utflykter i mangroven och öarna ingår för dig som vill och orkar.

Dag 9
Efter fredagens två sista dyk går båten åter till fastlandet och kommer till Jucaro sent på eftermiddagen. Middag tillsammans och sista natten ombord sker i hamn.

Dag 10
Utcheckning, lastning av buss och färd åter till Havanna. Även på vägen tillbaka kommer vi att stanna för att kunna få något ätbart i oss, dryck och toalettbesök. Åter till hotell i Havanna och en sista natt där.

Dag 11
Söndag och utcheckning från hotellet 12.00. Eventuellt kan vi förlänga rummen, eller vissa av dem, så att det finns möjlighet till dusch och ombyte på eftermiddagen. Transfer till flygplats och flyg hem, eller för dig som väljer att förlänga turen mot vidare äventyr.


Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel