PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dauin och Anda i sköna Visayas, Filippinerna april 2021

Dauin är en liten idyll och provins i centrala Filippinerna eller Visayas som det kallas här och blir allt mer populärt bland dykare. Med sitt idylliska läge vid havet och ett klimat som är bra året runt och på det en helt fantastisk dykning där allt ligger nära och även fler och fler aktiviteter på land kommer också så det här är en riktig pärla. Avsluta med lite lyx och avkoppling på en av Filippinernas vackraste större öar, Bohol och fantastiska Anda.

Avkoppling och semester, lugnt tempo - Åk med till härliga Dauin i april 2021. Max 14 personer får plats då vi har bokat 7 deluxe rum. Det finns orsaker att många förälskar sig i den här härliga resorten och destinationen och åker hit igen, igen och igen. Avsluta med några dagar med avkoppling i sköna Anda på Bohol där du njuter av lugn och ro och väldigt bra dykning. Tilläggsprogram med transfers och boende med frukost går såklart att ordna.

Ditt boende - Utanför Dumaguete ligger Pura Vida resort och en dykresa hit är ofta mycket minnesvärd. Här erbjuds du mycket så kallad muckdiving som är bland den bästa i världen. Apo Island erbjuder till det sagolikt fina rev med härliga väggar klädda i koraller, gorgonier, svampdjur och här finns ett rikt marint liv med fiskar och många olika ryggradslösa djur. Här erbjuds frukost i boendet och här finns även restaurang, bar, massage, en pool och så naturligtvis dykning. Några dagar går vi ut och äter middag på andra ställen i närheten. För dig som vill simma omkring omgiven av vackra rev och mycket fisk är det här en av Filippinernas finaste platser.
Efter 9 nätters avkoppling och skön dykning åker vi med färja till fantastiska Bohol och lyxiga Amun Ini resort i Anda. Här njuter du av hög standard mitt i naturen och den fantastiska stranden som är helt separerad från andra och till det väldigt bra dykning med mer koraller och mer fisk än i Dauin men även här finns chans att hitta mycket smått och spännande och dykningen är väldigt varierande här. Frukost ingår och här finns också möjlighet till andra upplevelser på land

Vem åker med på resan - Ambassadör på den här resan och som också är på plats är Per Lagerberg som har stor erfarenhet av dykning i Sydostasien och också bor på plats i Dauin även i vanliga fall. Han kommer att finnas tillhands för support och vara på plats i Dauin.

Features

RESMÅL DAUIN + ANDA, FILIPPINERNA

AVRESEDATUM 16 APR 2021

HEMRESEDATUM 01 MAJ 2021

RESANS LÄNGD 14 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG LANDBASERAT

BOENDE RESORT

MÅLGRUPP DYKARE & AVKOPPLARE +50

WORKSHOP AVKOPPLING OCH LIVSNJUTNING

GRUPPLEDARE PER LAGERBERG

MAX GÄSTER 14 PERSONER

PRIS PER PERSON FRÅN 37 980 SEK

Gör en Förfrågan BROSCHYR OM RESAN Visa Expedition på Facebook

Dykning i Dauin, Filippinerna

Dauin straxt söder om staden Dumaguete på ön Negros i centrala Visayas har blivit, och med all rätt, en av Filippinernas mest populära resmål för dykare senaste åren. Här finns den världskända ön Apo Island och även valhajarna I Oslob straxt norrut på södra Cebu har gjort regionen känd men det som är mest känt här är den fantastiska så kallade muckdivingen. Stora ytor med sand och lera och insprängt här och där oaser med koraller och rev och även en del konstgjorda rev för att öka på mängden fisk och artrikedomen. Här finns fisar i alla tänkbara storlekar, färger och former, även hammarhaj och rävhaj samt revhajar ses ibland, främst ute vid Apo Island, men även stingrockor, örnrockor, mantor och annat ses här ibland.
De ryggradslösa djuren, bläckfiskar, nakensnäckor, kräftdjur och tagghudingar dominerar tillsammans med svampdjur, sjöpungar och olika koraller eller nässeldjur. Artrikedomen är fantastisk och alla dykplatser ligger relativt nära så det är sällan långa turer utom till just Apo Island eller Oslob. Dykningen är varierad och olika djur trivs mer eller mindre bra på olika platser varför den ena dagen sällan är den andra lik även om första anblicken kan verka som "Hjälp vad gör jag här". Men hjälp av erfarna guider med vana ögon och kunskap om det marina livet så kommer du att kunna få uppleva mycket skoj och spännande med en mängd märkliga djuir som du kanske rent av inte trodde eller visste fanns.

Dauin är ett riktigt dykparadis och hit kan du egentligen åka året runt då vädret är relativt stabilit och området är väldigt lugnt och stillsamt. För dig som vill förlänga resan antingen i början eller efter Dauin är det fullt möjligt och vi hjälper dig hitta bra lösningar för detta.

Dykning med Amun Ini Dive

Bohol Island ligger i mitten av den så kallade koralltriangeln, ett globalt centrum för marin biologisk mångfald med 76% av världens korallarter, 6 av världens 7 marina sköldpaddearter och över 2 000 revfiskarter. Amun Ini Dive ger dig bästa möjlighet att njuta av och uppleva detta vackra undervattensparadis. Anläggningen ligger i en lugn vit sandvik borta från trånga turistdestinationer där du kan koppla av och utforska de 33 dykplatserna som ligger i huvudsak mindre än 15 minuter från dykcentret.

Två guidade dyk görs på morgonen mellan frukost och lunch och ett på eftermiddagen, ett mandarinfiskdyk erbjuds kl 17 och nattdyk klockan 18.
Amun Ini dyk har fler än 33 dykplatser som sträcker sig från hisnande väggdykning med stora stim med fisk och sköldpaddor samt ett enormt urval av critters som pygmesjöhästar, taggiga sjöhästar, oändliga arter av nudingar, räkor, krabbor, blueringed octopus, mimic octopus, wunderpus, mototi, mandarinfisk och många många fler. Vi har totalt 8 dagdyk förbokade här men det går såklart att boka till mer på plats eller varför inte göra någon spännande och kul landexkursion. Alla dykande gäster uppmuntras att låta divemasters och instruktörspersonal få veta vad du särskilt önskar och vill se så våra guider kan välja dykplatsen i enlighet därmed så fram med papper och penna och skriv ned dina önskemål. Bli inte förvånad om de hittar i alla fall 80% av det du har på din lista av de djur som normalt finns i området.

Resplan dag för dag

Fredag 16 april
Du lämnar Skandinavien och anländer i Manilla, Filippinernas huvudstad nästa dag och tar dig till Belmont hotel för en natts boende. 

Lördag 17 april
Ankomst i Manila och beronde på vilken terminal du landar vid så tar du dig till terminal 3 och flyg vidare till Dumaguete.
Väl framme så är det ca 35 minuters transfer till vår resort men kan bero på trafiken

Lördag - Måndag 17-26 april
09 nätters boende del i deluxe dubbelrum inklusive frukost
12 båtdyk förbokade inklusive tank, vikter, båt och guide

Måndag 26 april
Du checkar ut från resorten och här är det transfer till Dumaguetes färjeterminal där vi åker till Tagbilaran och sen cirka två timmars biltransfer till Anda och vår resort Amun Ini där inchecknng sker

Tisdag - Lördag 26 april - 01 maj
05 nätters boende del i deluxe dubbelrum inklusive frukost
8 båtdyk förbokade inklusive tank, vikter, viktbälte och guide

Lördag 01 maj
Transfer till Tagbilaran och sen färja till Cebu och transfer vidare till flygplats. Fölyg åter till Skandinavien eller för dig som förlänger resan antingen fortsatt vistelse i Filippinerna eller kanske i någon storstad på vägen hem. Vi hjälper dig självklart med arrangemang här också.

Söndag 02 maj
Åter i Skandinavien

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel