Liveaboard till Socorro Islands – Stora möten med stora djur
25 mars 05 april 2026 med Magnus Lundgren
Endast 5 platser kvar just nu!

Liveaboard till Socorro eller äventyrsdykning när den är som bäst. Dyk tillsammans med jättemantor, lek med delfiner, väj undan för upp till sju olika hajarter och, om du har tur, låt dig hänföras av de migrerande knölvalarna. Följ med Scuba Travel ambassadör Magnus Lundgren till Socorro, Mexiko i mars 2026. Från januari till mars är de här öarna hem för en migrerande population av knölvalar som kommer för att häcka och få kalvar. Du kan också observera mantor vid putsarstationer, flasknosdelfiner, wahoo, tonfisk, marlin och mindre varelser som muränor, nakensnäckor och bläckfiskar.

Socorro, San Benedicto och Roca Partida är tre vulkaniska öar som utgör Revillagigedo-öarna. De tre öarna går under namnet Socorro bland dykare. Ögruppen är mest känd för de underbara mötena med stora stillhavsmantorna, delfiner och upp till sju olika hajar, inklusive valhajar, silkeshajar, silverspetshaj, vitfenad revhaj och ibland till och med tigerhaj.

Liveaboard

Ditt boende –  Du bor ombord på liveaboardbåten Rocio del Mar. En härlig liveaboard med plats för upp till 20 dykare. Ombord ingår all inclusive och självklart är det massor av dykning med upp till fyra dyk per dag under totalt sex dykdagar. Det är planerat för 6 dagars dykning med 3-4 dyk / dag vid Socorro under din resa. Observera att nattdykning inte är tillåtet.

Vår ambassadör: Magnus Lundgren – Magnus har 30 års erfarenhet av att leda expeditioner över hela världen, vilket borgar för att resan får en extra krydda. ”Det är alltid min målsättning att informera och inspirera inför de fantastiska dyk och upplevelser vi har framför oss. Magnus presentationer kan handla om djur och natur, men också konkreta tips om de fotomöjligheter som ligger framför oss.

Det handlar också om praktiska tips om hur vi dyker, till ”hands on” kamera-coachning för behövande. Grupperna brukar alltid vara en blandad samling av fotograferande dykare och icke-fotograferande nöjesdykare som fokuserar på att uppleva. Det är alltid en mix och alla är lika välkomna.” Vår dykresa och liveaboard till Socorro Islands är ett äventyr där man aldrig vet vad som dyker upp men allt kan hända, precis allt!

Features

RESMÅL
MEXIKO

RESANS LÄNGD
11 NÄTTER

AVRESA
25 mars 2026

HEMRESA
05 april 2026

TYP AV RESA
LIVEABOARD

BOENDE
Rocio del Mar Liveaboard

MÅLGRUPP
DYKARE

GRUPPLEDARE
MAGNUS LUNDGREN

MAX GÄSTER
20

PRIS PER PERSON
58 995 SEK Exklusive flyg

PRIS PER PERSON
58 995 SEK Exklusive flyg

Gör en Förfrågan

KOMPLETT RESEINFORMATION

Om Socorro

Socorro-öarna är sedan länge en drömdestination för många dykare. Öarna har dykning av samma kaliber som mer välkända Galapagosöarna och Cocos utanför Costa Rica. Ett av Socorros många signum är de gigantiska och nästan tama jättemantorna som kommer är kända för att vara extremt simma upp till dykarna på plats. Många av jättemantorna har en fenbredd på 5 eller 6 meter. Socorro är dubbad av dykare till att vara en av de allra bästa platserna som finns för att möta och fotografera graciösa stillhavsmantor i XL-format.

Förutom de stora mantorna är Socorro också känt som ett hajparadis där vi har goda chanser att uppleva väldigt många olika hajarter på nära håll. På den möjliga önskelistan står stora stim av hammarhaj, vllket då blir en oförglömlig syn som nog kommer få dig att tappa andan. På Soccoros hajlista finns: flerhornig hammarhaj, silkeshaj, silverspetshaj, Galapagoshaj, vitfenad revhaj, mörkhaj och tigerhaj. Det händer oftare än man kan tro att dykare simmar sida vid sida med delfiner och det gigantiska knölvalar.

Fartyget som ska ta dig ut på detta äventyr heter Rocio del Mar. Liveaboarden kastar loss från hamnen i Cabo San Lucas, längst söderut på Bajahalvön i Mexiko. Då har du en båtfärd på 24 till 27 timmar (ungefär 400 km) framför dig, innan du når ditt avlägsna dykmål Socorro. Då kan ditt Socorro-äventyr börja!

Resplan dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien för att flyga mot Cabo San Lucas i Mexiko. Det är planerat för att du ska anlända samma dag till Cabo San Lucas i Mexiko. Beroende på val av flygbolag och tillgång till flyg kan eventuellt en extra natt på vägen bli nödvändigt. På plats i Mexiko väntar en transfer som tar dig till hotellet.

Dag 2
Hela dagen spenderas i Cabo för att säkra upp mot eventuella flyg- eller bagageförseningar. Möjlighet att göra ett checkupdyk den här dagen innan liveaboarden går finns. Kontakta Scuba Travel i god tid innan för att boka upp det.

Dag 3
Nu är det dags att stiga ombord på ditt hem för den kommande veckan, liveaboarden Rocio del Mar. Alla dykare kommer att mötas på eftermiddagen och gå ombord. Middag serveras vid 19.00. Sen är det avfärd mot Socorro.

Dag 4
Dagen spenderas ombord och Magnus kommer att berätta mer om Socorro samt ge tips och idéer om hur du kan använda din kamerautrustning. Du kommer till Socorros marinpark cirka kl 10 på morgonen och dagen erbjuder sen 2 till 3 dyk

Dag 5-10
Dykning kring öarna i Socorro marinpark. Det är planerat för upp till 4 dyk per dag de här dagarna. OBS! – Marinparkens regler kan begränsa verksamheten till tre dyk per dag om parken har full kapacitet.

Dag 11
Färd hemåt startas mot mot Los Cabos.

Dag 10
Njut av Stilla havet och koppla av och kanske blir det eskort av delfiner eller till och med späckhuggare. Du kan också få se olika valar passera ibland. Du kommer tillbaka till marinan cirka kl 20 på kvällen.

Dag 12
Utcheckning från båten på morgonen ca 08.30 efter frukost och sen transfer till flygplatsen.

Vänligen notera!

Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.