Liveaboard Södra Röda havet, South and St Johns 27
Dykresa med Patrik Jonson 27 mars  – 03 april 2025

Liveaboard i Södra Röda Havet – En veckas liveaboard i Röda Havet till fantastiska Röda havet och södra Egypten väntar dig som gillar att bo på en stor härlig båt, njuta av helpension, bli servad på dykdäck av besättning och guider och framförallt göra spännande dyk och vara med på ett härligt äventyr. På den här resan tar Patrik Jonson dig med på ett fantastiskt äventyr under turen South and St Johns där du upplever Egyptens sydligaste delar av Röda havetHär hittar du fantastiska rev och goda chanser att få se större pelagiska arter vid de yttre reven såsom manta, silkeshaj, årfenshaj och olika revhajar men mycket annat kan också dyka upp och självklart ett mycket rikt marint liv.

Ditt boende – På din dykresa kommer du att bo ombord på en stor båt, Emperor Elite. Här har du gott om plats, ett stort rymligt dykdäck, soldäck högst upp, härligt inbjudande salong och självklart luftkonditionering i alla hytter som erbjuder gott om plats. Självklart har du helpension under resan och Nitrox ingår ombord för dig som är certifierad.

Förkunskaper – För den här turen behöver du inte mer än ett grundcertifikat för att dyka men vi rekommenderar ändå att du har PADI Advanced eller motsvarande för den här turen för att få ut så mycket som möjligt av din dykresa. Kontakta ditt dykcenter eller klubb för att utbilda dig innan resan är ett tips.

Vem åker med på resan – Vår ambassadör Patrik Jonson tar dig med på den här turen och kommer berätta mer om resor, uv-foto mm. Patrik har varit med på dykresor genom åren och förmedlar gärna erfarenheter om vad som kan vara bra att tänka på när du fotar under ytan.

Resans innehåll

RESMÅL
EGYPTEN, RÖDA HAVET

AVRESEDATUM
27 Mars 2025

HEMRESEDATUM
03 April 2025

RESANS LÄNGD
7 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG
LIVEABOARD

BOENDE
EMPEROR ELITE

MÅLGRUPP
DYKARE

WORKSHOP
UV-FOTO

GRUPPLEDARE
PATRIK JONSON

MAX GÄSTER
24

PRIS PER PERSON
Från 25 995 SEK

PRIS PER PERSON
Från 25 995 SEK

Gör en Förfrågan

Komplett reseinformation

Om resan

Den här veckan är fylld med dykning på fantastiska rev, dramatiska dropoffs, hajdykning och stora pelagier likaväl som revsystem med tunnlar och grottor. Upplev det fantastiska ljusspelet i den här delen av Röda havet och låt dig förtrollas av det vackra reven och marina livet. För dig som har lite mer erfarenhet och vill uppleva en liveaboard och dykresa till de sydligaste delarna av Röda Havet (Egypten) med erfarna dykledare, så är den här resan en riktig upplevelse! Non-stopflyg från de flesta flygplatser direkt till Egypten och från flygplatsen transfer direkt till din liveaboard – Ta chansen och upplev en magisk vecka i Röda havet när oktoberrusket lägrar sig över Norden.

Emperor Elite är en 38 meter lång båt som har plats för upp till 24 gäster fördelat på tolv dubbelhytter. Alla hytter har eget badrum och naturligtvis luftkonditionering. Salongen är rymlig och är utrustad med såväl TV, DVD och ljudanläggning. Dykdäcket erbjuder gott om plats och här finns även ett inbjudande soldäck att koppla av på.

För dig som är nitroxcertifierad ingår Nitrox under veckan.

 

Resplan dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien på eftermiddagen och flyger till Hurghada i Egypten och sen transfer samt incheckning på båten

Dag 2-6 
Dykning, 3-4 dyk / dag

Dag 7
Sista dykdagen erbjuds max 2 dyk

Dag 8 
Utcheckning från båten och flyg hem

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vissa flygscheman kan kräva 1 natt före och/eller 1 natt efter liveaboarden i Hurghada. Vi ber dig att vara flexibel.