Hajresa, Malapascua och Anilao i Filippinerna med Magnus Lundgren i februari-mars 2025.

Följ med Magnus Lundgren på en hajresa med inslag av makro till Malapascua och Anilao i Filippinerna i slutet av februari 2025. Två fantastiska platser där Malapascua kommer att erbjuda spännande dykning och möjlighet att dyka och se hajar. Anilao kommer att bli mer fokus på rev, makro och förhoppningvis svartvattendykning (nattdyk ute i havet). Två fantastiska och populära platser som erbjuder härlig och rolig dykning fylld med upplevelser..

UV-Foto och att fotografera hajar samt fota makro i mörka vatten – Du som åker med på den här resan har möjlighet att lära dig mer om att fotografera hajar. Malapascua är känt för sina rävhajar som ofta kommer mycket nära. Försök kommer att göras med att se tigerhaj och revhajar också så det här är en spännande dykresa. Magnus Lundgren kommer att presentera och gå igenom vad du ska tänka på när du fotograferar stora djur och ofta i lite mörkare förhållanden.

Resan kryddas med ett besök till Anilao där du kommer att dyka och uppleva mindre djur, vackra rev och få möjlighet att prova på svartvattendykning. Att fotografera när det är helt svart omkring dig (på natten alltså) ställer ytterligare krav på dig och din kamera. Vanlig nattdykning kommer att finnas möjlighet att göra men här kommer också dykning mitt ute i havet att kunna erbjudas för intresserade.

Du och de andra gruppdeltagarna kommer att ha fantastiska dagar med dykning och avkoppling och en unik möjlighet att lära er mer om uv-foto med allt vad det medför. En spännande dyk- och hajresa med unika möjligheter att se makroliv i Malapascua och Anilao i Filippinerna.

Härliga resorter med massor av dykning!

Ditt boende – Du kommer att bo på ön Malapascua i centrala Filippinerna samt i Anilao som ligger söder om Manila. Två härliga resorter vid havet, var och en med sin charm och de kommer att erbjuda bra service och fantastisk dykning. Rummen är enkelt inredda men erbjuder bra bekvämt boende och det du behöver för att njuta och koppla av. Alla rum har egen dusch och toalett, luftkonditionering och en uteplats där det är skönt att koppla av en stund efter dagens aktiviteter.

Frukost i boendet ingår och båda resorterna har egen restaurang och bar. I Anilao har du också massage och en härlig pool att hänga och koppla av i. Resorterna är inte för dig som söker lyx, lyxen är att vara här och dyka och umgås med andra dykare och fotografer samt uppleva fantastisk dykning.

Vem åker med på resanMagnus Lundgren är med på resan och kommer att vara din ciceron och guide ovan och under ytan. Magnus har lett resor till hela världen och är en van föreläsare och fotograf. Magnus passion för att anta nya utmaningar under ytan märks tydligt och du kommer att kunna få många härliga och bra tips för att utvecklas som fotograf.

Features

RESMÅL
MALAPASCUA OCH ANILAO FILIPPINERNA

AVRESEDATUM
27 Feb 2025

HEMRESEDATUM
11 Mar 2025

RESANS LÄNGD
11 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG
RESORT

BOENDE
EVOLUTION och BUCEO ANILAO

MÅLGRUPP
DYKARE

WORKSHOP
UW FOTO, FOTA HAJAR OCH MAKRO

GRUPPLEDARE
MAGNUS LUNDGREN

MAX GÄSTER
10

PRIS PER PERSON
Från 41 995 SEK

PRIS PER PERSON
Från 41 995 SEK

Gör en Förfrågan

KOMPLETT RESEINFORMATION

 

Dykning i Malapascua och Anilao, Filippinerna

Malapascua är en liten pärla mitt i Filippinerna. Här är en av världens bästa och mest kända plats för att dyka och uppleva den otroligt vackra rävhajen. Rävhaj ses i princip dagligen ute vid ett av reven och dykningen är enkel, grund och bekväm. Möjlighet att ha hajarna rätt upp i masken finns och att ta fantastiska bilder.

Rävhajarnas tidigare rev har börjat dra till sig tigerhaj och vi kommer att göra försök att dyka även där för att om möjligt uppleva de här bjässarna också. Förutom hajar ses här frekvent rockor av olika slag. Andra dykplatser är till exempel Gato Island som görs som en dagstur och där ses nästan alltid revhajar. Förutom hajar är Malapascua en väldigt trevlig och avkopplande ö och här finns också väldigt bra makrodykning.

Anilao – ett dykparadis

Anilao straxt söder om den stora världsmetropolen Manila har blivit, och med all rätt, en av Filippinernas mest populära resmål för dykare senaste åren. Här finns fantastisk så kallad muckdiving. Stora ytor med sand och lera och insprängt här och där oaser med koraller och rev. Dessutom fantastiska rev, branta klippväggar och korallträdgårdar med massor av marin liv, fisk och enorm artrikedom. Här finns fisar i alla tänkbara storlekar, färger och former, även ibland revhajar, sköldpaddor, tonfisk, barracuda och andra arter ses ibland men även stingrockor, örnrockor, mantor med tur.

Ryggradslösa djur som bläckfiskar, nakensnäckor, kräftdjur och tagghudingar dominerar tillsammans med svampdjur, sjöpungar och olika koraller eller nässeldjur. Artrikedomen är fantastisk och alla dykplatser ligger relativt nära så det är sällan långa turer. Dykningen är varierad och olika djur trivs mer eller mindre bra på olika platser varför den ena dagen sällan är den andra lik. Det marina livet är riktigt spännande så kommer du att kunna få uppleva en mängd märkliga djur som du kanske rent av inte trodde eller visste fanns. Husrevet här är ett av de bästa i Filippinerna med fantastisk makroliv. Förutom dykning dagtid kommer möjlighet att finnas för de som önskar att prova på så kallad svartvattendykning.

Anilao är ett riktigt dykparadis och hit kan du egentligen åka året runt då vädret är relativt stabilit och området är väldigt lugnt och stillsamt. Skulle det blåsa så finna så gott som alltid alternativ. För dig som vill förlänga resan antingen i början eller efter är det fullt möjligt och vi hjälper dig hitta bra lösningar för detta.

Resplan dag för dag

Torsdag 27 februari 2025
Du lämnar Skandinavien och flyger till Cebu i centrala Filippinerna

Fredag 28 februari
Ankomst i Cebu där du blir mött och har transfer till hotell vid flygplatsen.

Lördag 01 mars
Efter frukost transfer med bil och båt till Malapascua

01 -06 mars

05 nätters boende i deluxe dubbelrum inklusive frukost
10 dyk inklusive tank, vikter, båt och guide. Två dyk kommer att gå till Gato Island
Dykning planeras för såväl Monad- som Kimod Shoal

06 mars
Transfer till Cebu flygplats och flyg till Manila där du blir uppmött och sen transfer till Anilao – ca 2,5 timmar med bil

06 – 11 mars
05 nätters boende del i dubbelrum inklusive frukost
Dykpaket med 8 dyk förbokat inklusive tank, vikter, båt och guide.
Möjlighet att boka mer dykning på plats med upp till fyra dyk / dag.
För intresserade kommer det ordnas black water diving men kräver minimiantal.

Tisdag 11 mars
Du checkar ut från resorten och här är det antingen transfer till flygplatsen och flyg till Skandinavien eller för dig som förlänger resan antingen fortsatt vistelse i Filippinerna eller kanske i någon storstad på vägen hem. Vi hjälper dig självklart med arrangemang här också.

Onsdag 12 mars
För dig som väljer att flyga hem efter resan beräknas du komma hem idag

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.