Dykresa till Bali familjesemester med dykning
24 oktober – 02 november 2024
Endast 4 platser kvar!

Dykning i Tulamben, Bali – Det här är en dykresa till Bali som vi gör som familjesemester med dykning och social samvaro. Resan är för er som gillar att dyka och koppla av tillsammans med familjen. Oavsett om hela eller delar av familjer dyker så är det här en resa som alla kan åka med på. Bali är en underbar ö som bjuder på avkoppling och med möjlighet till förutom dykning och snorkling massor av aktiviteter och utflykter. För dig som vill går det att åka iväg på turer där du upplever tempel, vattenfall, marknader och rolig shopping. Här finns också utrymme för avkoppling med tid för yoga och spa.

Maten är generellt mycket bra och här finns kultur och vacker natur att uppleva. Här på norra Bali har man sitt eget lilla mikroklimat och vädret är oftast mycket bra. Den här resan passar för familjer och dig som inte dyker också. Möjlighet finns att snorkla och göra utflykter och det ingår även besök till ett spännande tree house.

Boende vid havet

Ditt boende – Bali Dive Resort erbjuder bekväma rum med härlig utsikt över det majestätiska berget Mount Agung. Resorten ligger vid havet i Seraya, bara 5 minuters bilresa från Tulamben och är en perfekt plats för fridykare, dykare, icke-dykare och familjer. Resorten har sitt eget dykcenter samt ett husrev som erbjuder riktigt bra makrodykning. Dykplatserna i Tulamben och Amed ligger alla inom 30 minuters bilfärd från hotellet. Här på resorten finns pool och stora öppna ytor och helpension ingår under din resa.

Vår ambassadör Jennie Soriano Jennie som åker med er på den här familjeresan blev helt betagen av undervattensvärlden, dess invånare och mystik när hon började med dykning i mörka Östersjön och den känslan håller i sig än i dag. Hon dyker så ofta hon kan för att upptäcka och lära sig mer. Åk med på dykresa till Bali och en familjesemester med dykning och mycket känsla av semester.

Features

RESMÅL
BALI

AVRESEDATUM
24 oktober 2024

HEMRESEDATUM
02 november 2024

RESANS LÄNGD
8 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG
LANDBASERAT

BOENDE
BALI DIVE RESORT

MÅLGRUPP
DYKARE OCH ICKE DYKARE – FAMILJER

WORKSHOP
FAMILJERESA

GRUPPLEDARE
JENNIE SORIANO

MAX ANTAL RESENÄRER
12 PERSONER

PRIS PER PERSON
DYKARE Fr 29 995 SEK / ICKE DYKARE Fr 26 495

PRIS PER PERSON
DYKARE Fr 29 995 SEK / ICKE DYKARE Fr 26 495

Gör en Förfrågan

KOMPLETT RESEINFORMATION

Visa Expedition på Facebook

Dykplatser kring Tulamben

Indonesien har en ovanligt stor mångfald av marint liv och dykplatser. Med över 17 000 öar utspridda över ett stort område runt ekvatorn kan man bara föreställa sig den rikedom som finns under havsytan.

Bali är en av de här 17 000 öarna och är ett av Indonesiens mest populära resmål för dykning. Med utmärkt boende, dykutrustning som håller bra kvalitet samt massor av kultur och shopping kommer inte det som en överraskning. Bali kan vara turistigt men det går att komma bort från massturismen och njuta fullt ut av semester med familjen, dykning, snorkling, sol och bad och god mat.

Med sin bas i Tukad Abu (Tulamben) finns det gott om dykplatser inom 30 minuters radie från Bali Dive Resort som lämpar sig bra för dykning och snorkling. Dykningen strax utanför stranden på resorten erbjuder makrodykning i världsklass och är ett paradis för undervattensfotografer. Mest känt är Tulamben för vraket USS Liberty, men här finns även vacker väggdykning och fantastiska korallträdgårdar. Den spektakulära sluttningen Batu Kelibit bjuder på färggranna korallträdgårdar och ett rikt marint liv.

Dykområdet Amed är även det bara 20 minuter bort och erbjuder fantastiska strömdyk, imponerande korallrev och chansen finns att få se stora pelagiska arter. Vid ön Nusa Penida som ligger utanför kusten finns Manta Point som i princip garanterar att få dyka med mantor. När de väldiga djuren kommer in för att låta sig putsas är det en fantastisk upplevelse.

Resplan – Dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien och flyger till Denpasar på Bali.

Dag 2
Du landar idag på Denpasar flygplats och får transfer till Bali Dive Resort and Spa där du checkar in.

Dag 2 – 10
08 nätters boende i dubbelrum inklusive helpension. 10 guidade dyk inklusive tank, vikter och guide samt 1 dagstur till Nusa Penida med Manta Point. För dig som har certifkat för att dyka med nitrox ingår äver det.
För dig som inte dyker ingår en dags snorkling vid Liberty wreck och Coral Garden. Du har också en halvdagstur till ett spännande och kul trädhus med gångbroar som kittlar i magen när du går över dem. En upplevelse.

Dag 10
Du checkar ut från Bali Dive Resort and Spa och får transfer tillbaka till Denpasar flygplats. Där checkar du in och sätter dig på planet hem till Skandinavien. Har du önskemål om att förlänga din vistelse så hör av dig till oss.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.