Dykning Filippinerna, Malapascua/Anda, stort och smått och härlig dykning. Resan går hösten 2025. Datum 24 oktober – 07 november.

Upplev två paradis i Filippinerna – Dykning i Filippinerna med besök till Malapascua och Anda. Straxt norr om Cebu i Visayas ligger paradisön Malapascua som är en av världens mest kända platser för att få se den oerhört vackra rävhajen och det är näst intill garanti att se dem tidiga morgnar. Här finns också ett fantastiskt makroliv, vackra korallväggar och korallaträdgårdar och mycket annat att uppleva. På kvällarna njuter du av vackra solnedgångar vid stranden och kopplar av. Max 14 platser finns och boendet är i dubbel inklusive frukost. 10 dyk är förbokade och det går att boka upp mer dykning på plats.

Anda ligger på den östra delen av den mycket vackra ön Bohol i Filippinerna och här är ännu inte så utbyggt för dykning och massturismen har ännu inte hittat hit. Området kring Anda är känt vör vackra rev och härlig blandad dykning. Ibland dyker större djur upp här som valar, delfiner, valhaj och olika sorters rockor men även mängder av annan fisk och skölpdaddor. Makrolivet är rikt och korallerna är generellt i god kondition med olika typer av dykning i korallträdgårdar, sandbottnar och väggdyk.

Enkel och rolig dykning med möjlighet att uppleva spökdjur på land

Dykningen sker från en traditionell filippinsk bangkabåt och är enkel. Tank och vikter ingår och vi har bokat upp 10 dyk i förväg. Mer dykning går så klart att boka på plats. En dykfri dag behöver inte spenderas på stranden utan möjlighet finns att ta en tur ut i djungeln och se på spökdjur och varför inte hoppa ner och bada i något vattenfall och svalka av dig ute i det vilda.

Tips och idéer om resor och social samvaro – På resan kommer vår ambassadör Per finnas med och han kommer att kunna berätta och ge tips och idéer om många olika och spännande dykdestinationer du kanske vill besöka i framtiden. Med hans djupgående kunskaper om säsonger, marint liv och förstahandsinformation inte bara om dykning och resor utan också marint liv och vad som kan hända när man reser kan du lära dig mycket och få idéer och kunskaper om var du vill åka på din nästa dykresa.

Sköna boenden och härliga platser.

Ditt boende – I Malapascua är boendet enkelt men funktionellt och med ett härligt läge direkt vid stranden. Njut på kvällarna av den ljumma vinden och utsikten ut över havet från strandbaren eller din altan. Frukost ingår och övriga måltider köper vi på plats. I Anda på Bohol är boendet också enkelt men bekvämt och här ingår halvpension. Resorten ligger direkt vid stranden och här finns restaurang och bar eller välj utsiktsterrassen med en magisk utsikt ut över Boholhavet.

Ambassadör Per Lagerberg – Per är en erfaren dykare och resenär med ett stort intresse för resor och dykning. Mycket intresserad av geografi och biologi. Började dyka i början av 90-talet och har privat och genom sitt jobb som resesäljare besökt ett drygt 80-tal länder genom åren. Han bor numera på ön Luzon söder om Manila i just Filippinerna där han har möjlighet att underhålla dykningen. Per åker ibland med på våra gruppresor för att assistera och berätta mer om skojiga resmål och ge tips och idéer om resor. Dykning i Filippinerna med Malapascua och Anda är två av Pers favoritplatser.

Features

RESMÅL
MALAPASCUA OCH ANDA, BOHOL

AVRESEDATUM
24 OKT 2025

HEMRESEDATUM
07 NOV 2025

RESANS LÄNGD
13 NÄTTER – OBS HÖSTLOV

RESANS UPPLÄGG
RESORTER

BOENDE
RESORTER och HOTELL

MÅLGRUPP
DYKARE

WORKSHOP
AVKOPPLING, DYKNING

GRUPPLEDARE
PER LAGERBERG

MAX ANTAL RESENÄRER
14

PRIS PER PERSON
från 42 295 SEK

PRIS PER PERSON
från 42 295 SEK

Gör en Förfrågan

 

Filippinerna

Du börjar din resa med flyg till staden Cebu och här kommer du att ta ut ditt bagage och gå igenom immigration för att sen ta dig vidare till flygplatshotellet. Här bor vi en natt för att nästa morgon efter frukost åka bil upp till norra delen av ön Cebu och vidare med båt sista biten till vår resort. Här har vi frukost och 10 förbokade dyk inklusive dykning med rävhajarna vid Kimod shoal.

Efter några härliga dagar på den här lilla ön tar vi oss åter till Cebu för att åka färja till ön Bohol. Transfer till vår dykresort och under 7 dagar / 6 nätter bor vi här med frukost och 10 förbokade dyk. Mer går såklart att boka på plats.

Du kommer självklart att kunna dyka och uppleva mycket här med alltifrån frogfish, ghost pipefish, skorpionfiskar, nudingar, muränor, bläckfiskar, sköldpaddor, vackra rev, konstgjorda rev, Vatten som kan erbjuda spännande överraskningar alltså – häng med till några av våra favoritplatser i Filippinerna, två av många filippinska paradis!!

Resplan – Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Cebu i Filippinerna

Dag 2
Ankomst och transfer till hotel på Mactan Island en natt innan transfern till Malapascua nästa dag

Dag 2 – 3
01 natt boende del i dubbelrum inklusive frukost

Dag 3
Efter frukost blir vi hämtade och åker bil och färja till Malapascua och dykresorten

Dag 3 – 9
06 nätter boende del i dubbelrum inklusive frukost.
10 dyk förbokade inklusive tank, vikter, guide, båt
Marinparksavgifter tillkommer på plats

Dag 9
Transfer till Cebu och vidare med färja till Tagbilaran och ön Bohol och sen transfer vidare till vårt boende i Anda

Dag 9 – 15
06 nätter boende del i dubbelrum inklusive halvpension.
10 dyk förbokade inklusive tank, vikter, guide, båt

Dag 18
Transfer till flygplats, flyg Manila där vi byter flyg och sen hemresa eller fortsatt äventyr för dig som önskar förlänga

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.