Filippinerna dykresa med Flying Divers.
Härlig kombo med Sipalay och Dauin
14 – 30 mars 2025

Visayas i centrala Filippinerna är känt för fantastisk dykning och en rundresa här med besök till flera ställen är väldigt uppskattade. Du börjar resan med dykning vid härliga Sipalay med en lång härlig strand och nära till varierad dykning med såväl vrak, makro och koraller. Resan avslutas i Dauin som med sitt idylliska läge vid havet och ett klimat som är bra året runt och på det en helt fantastisk dykning där allt ligger nära så det här är en riktig pärla. En härlig kombination där du inte behöver så långa transfers mellan dina resorter.

Avkoppling och semester, lugnt tempo – Åk med till härliga Visayas i mitten av mars 2025. Max 20 personer får plats på resan med Flying Divers. Du kommer att besöka två helt olika platser även om det är samma ö under resan och ha möjlighet att koppla av mellan dykning och njuta av sol och bad. Platserna är så olika att de inte ens har samma språk trots att det inte är mer än tre timmars transfers mellan resorterna. Det finns orsaker att många förälskar sig i Filippinerna med sina härliga resorter, sköna klimat, underbara dykning och fantastiska människor. Många åker hit igen, igen och igen. Tilläggsprogram med transfers och boende med frukost går såklart att ordna för dig som önskar

Ditt boende – I Sipalay kommer du att bo på en resort som erbjuder enkelt bra boende direkt vid havet och med dykcentret precis bredvid. Här njuter du av dykning, sol, sköna stränder och varvar ner snabbt. Här finns varierande dykning med några vrak och flera platser med rev, väggar och även makrodykning. Här finns något som passar alla och med möjlighet att göra upp till fyra dyk per dag. De flest dykplatserna ligger inom några minuters båtresa. Du kommer att vara sex nätter på plats på den här härliga platsen med sin härliga strand och varierande skön dykning.

Efter Sipalay på östra kusten av ön Negros och dykning åker du till en av de mest kända dykplatserna i Filippinerna, klassiska Dauin. Här avslutar du resan med ett bra bekvämt boende på sköna Atlantis Resort där du har tillgång till såväl dykning som avkoppling. Här njuter du av rev men framförallt massor av spännande marint makroliv. Här erbjuds makrodykning som är bland den bästa i världen. Apo Island erbjuder till det sagolikt fina rev med härliga väggar klädda i koraller, gorgonier, svampdjur och här finns ett rikt marint liv med fiskar och många olika ryggradslösa djur. Dykning till Apo Island ingår i resan. Här erbjuds frukost i boendet och på Atlantis resort finns det även restaurang, bar, massage, en pool och så naturligtvis dykning. 8 nätter kommer du att bo här i slutet av resan. Bara ett par minuters promenad bort på stranden har du Dauins bästa pizza och det finns även några restauranger på promenadavstånd.

Vem åker med på resan – Med på resan är Flying Divers från Göteborg som kommer att ta dig med på ett verkligt äventyr och med många olika upplevelser under ytan. Avkoppling och semester, sköna dagar och med möjlighet att göra saker på land finns också.

 

Features

RESMÅL
FILIPPINERNA, SIPALAY och DAUIN

AVRESEDATUM
14 MAR 2025

HEMRESEDATUM
30 MAR 2025

RESANS LÄNGD
15 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG
LANDBASERAT

BOENDE
RESORTER

MÅLGRUPP
DYKARE / ICKE DYKARE

GRUPPLEDARE
FLYING DIVERS

MAX GÄSTER
20 PERSONER

PRIS PER PERSON
FRÅN 39 995 SEK (Dykare)

Gör en Förfrågan

KOMPLETT RESEINFORMATION

Dykning i Sipalay

I direkt anslutning till ditt boende i Sipalay ligger dykcentret. Dykcentret har flera dykbåtar som tar dig till olika dykplatser i området kring Sipalay. De har duktiga guider när det är dags att dyka och som kommer att leta efter roliga och spännande marint liv åt dig och övriga. Sipalay erbjuder dykning för alla med varierad dykning och lite av varje. Vrak finns, makro finns, lite större djur ses ibland, gott om koraller, fisk och ryggradslösa djur. Inget som sticker ut utan det är upplevelsen med avkoppling, strand, aktivitet på land och den härliga dykningen sammantaget som gör att så många verkligen älskar den här delen av Filippinerna. För dig som inte dyker eller som reser med barn är det ett perfekt resmål. 

Dykning i Dauin

Dauin straxt söder om staden Dumaguete på ön Negros i centrala Visayas har blivit, och med all rätt, en av Filippinernas mest populära resmål för dykare senaste åren. Här finns den världskända ön Apo Island och även valhajarna I Oslob straxt norrut på södra Cebu som har gjort regionen känd. Det som är mest känt här är dock den fantastiska makrodykning. Stora ytor med sand och lera och insprängt här och där oaser med koraller och rev och även en del konstgjorda rev för att öka på mängden fisk och artrikedomen. Här finns fiskar i alla tänkbara storlekar, färger och former. Även hammarhaj och rävhaj samt revhajar ses ibland med mycket tur ute vid Apo Island, men även stingrockor, örnrockor, mantor och annat ses där ibland. Sköldpaddor är mycket vanligt ute vid Apo Island

De ryggradslösa djuren, bläckfiskar, nakensnäckor, kräftdjur och tagghudingar dominerar tillsammans med svampdjur, sjöpungar och olika koraller eller nässeldjur. Artrikedomen är fantastisk och alla dykplatser ligger relativt nära så det är sällan långa turer utom till just Apo Island. Dykningen är varierad och olika djur trivs mer eller mindre bra på olika platser varför den ena dagen sällan är den andra lik även om första anblicken kan verka som "Hjälp vad gör jag här". Men hjälp av erfarna guider med vana ögon och kunskap om det marina livet så kommer du att kunna få uppleva mycket skoj och spännande med en mängd märkliga djur som du kanske rent av inte trodde eller visste fanns. 

Dauin är ett riktigt dykparadis och hit kan du åka året runt då vädret är relativt stabilit och området är väldigt lugnt och stillsamt. För dig som vill förlänga resan antingen i början eller efter Dauin är det fullt möjligt och vi hjälper dig hitta bra lösningar för detta.

Resplan dag för dag

Dag 1
Du lämnar Skandinavien och åker till Manila, Filippinernas fantastiska huvudstad. 

Dag 2
Ankomst i Manila och här blir det en hotellnatt innan du åker vidare till ön Negros.

Dag 3
Efter frukost flyger du till Dumaguete och sen vidare transfer med bil till Sipalay och Easy Diving.

Dag 3 – 9
06 nätters boende del i standard dubbelrum (AC) inklusive frukost.
10 dyk förbokade inklusive tank, nitrox, vikter, båt och guide.

Dag 9
Du checkar ut från resorten och här är det transfer med bil till Dauin och Atlantis resort där du checkar in.

Dag 9 – 17
08 nätters boende del i deluxe room inklusive frukost.
Dykpaket med 10 dyk förbokat. Tank och vikter samt marinparksavgifter ingår här.
Inklusive dykning vid Apo Island med båt och guide.
Nitrox ingår under veckan för dig som är nitroxcertifierad och anmäler dig senast 14 juli 2024

Dag 17
Utcheckning och sen transfer med bil till flygplatsen i Dumaguete och flyg åter till Manila. Därifrån flyg åter till Skandinavien på kvällen eller för dig som förlänger resan antingen fortsatt vistelse i Filippinerna eller kanske i någon storstad på vägen hem. Vi hjälper dig självklart med arrangemang här också. För dig som önskar förlänga din resa eller lägga till dagar innan ber vi dig kontakta oss så tittar vi på alternativ till dig såklart.

Dag 18
Åter i Skandinavien.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.