Dykerimedicin med Hans Örnhagen till Seychellerna i Mars 2025.

Nu är det dags igen för Dykerimedicin med Hans Örnhagen och den här gången kommer resa att gå till underbara Seychellerna i stället för som tidigare år Maldiverna. Resan är planerad att gå i mars 2025 och max 20 platser finns för den här resan. Seychellerna är ett verkligt paradis som resmål och resan kommer att läggas till huvudön Mahé som är den som har mest tillgång till dykning..

Dykresa till Seychellerna med tema dykerimedicin – Den här resan riktar sig främst till dig som har ett genuint intresse och / eller jobbar med medicinska och fysiologiska frågor relaterade till dykning. En fantastiskt möjlighet att utbilda dig eller utveckla och uppdatera dina kunskaper om forskning, behandling och att förebygga problem i samband med dykning. Varje dag kommer Hans Örnhagen att tillsammans med grupper föreläsa och diskutera olika ämnen inom området både teoretiskt och praktiskt. Till dig som inte dyker finns möjlighet att åka med på resan ändå och ta del av landprogrammet.

Du och de andra gruppdeltagarna kommer att ha fantastiska dagar med utbildning och varvat med avkopplande dykning och gott om tid för diskussioner.

Vackra Seychellerna

Ditt boende – Du kommer att bo på Story hotel på ön Mahé, som också är Seychellernas huvö. Resorten ligger inbäddat i i ett underbart område vid Beau Vallon Bay, ett av Mahés mest överdådiga kvarter, bara 10 minuter från Seychellernas huvdstad Victoria. Omgiven av bergskedjan Morne bara 5 minuter bort och bekvämt placerad 30 minuter från Seychellernas internationella flygplats.

Beau Vallon Beach breder ut sig framför dig; en 3 kilometer lång strand med orörd vit sand och varmt vatten. Här kan du bada under hela året. Snorkling finns ute på revet bara 50 meter från resorten. Den paradisiska resorten är känd för sitt azurblåa turkosa hav, kritvita stränder och frodiga omgivande grönska..

Vem åker med på resan – Vår ambassadör Hans Örnhagen kommer att vara med på resan och erbjuda teori och praktik som kan tillämpas till dykrelaterade medicinska frågor och lägen. Hans Örnhagen har under åren hållit i flera resor med dykerimedicin som tema.

Resans innehåll

RESMÅL
Seychellerna

AVRESEDATUM
14 Mars 2025

HEMRESEDATUM
22 Mars 2025

RESANS LÄNGD
7 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG
RESORT

BOENDE
Story Hotel

MÅLGRUPP
DYKARE

WORKSHOP
Dykerimedicin

GRUPPLEDARE
Hans Örnhagen

MAX GÄSTER
20

PRIS PER PERSON
Från 47 995 SEK (Dykare)

PRIS PER PERSON
Från 47 995 SEK

Gör en Förfrågan

KOMPLETT RESEINFORMATION

Dykning i Seychellerna

Dykcentret ligger en kort promenad ifrån resorten men det erbjuds transfer för dem som önskar. Med över 75 tillgängliga dykplatser är Mahé kanske den mest varierade platsen att dyka i Seychellerna. Ön är känt för sin bergskedja under vattenytan, vilket ger en unik geologi. Ett stort antal vrak finns också och ger miljön ett annorlunda inslag.

Två av de bästa dykplatserna runt ön är Port Launay marinpark och Shark Bank. Marinparken är ett perfekt område för nybörjare med sina skyddande laguner och grunda rev men erbjuder också spännande marint liv för den mer erfarna dykaren. Dessutom är valhajar väldigt förtjusta i området och ses med jämna mellanrum.

Shark Bank är mer lämpat för lite mer avancerade dykare, då det förekommer starka strömmar. Tack vare de ofta starka strömmarna som lockar till sig större pelagiska arter kan man här ofta möta bland annat revhaj, valhaj, rockor, batfish, barracuda och yellow Snapper för att nämna några

Resplan dag för dag

Fredag 14:e Mars
Du lämnar Skandinavien på eftermiddagen och flyger till Victoria, Seychellerna.

Lördag 15:e Mars
Du landar på förmiddagen på flygplatsen på Mahé och får buss-transfer till din resort. Väl framme checkar du in på resorten och får din rumsnyckel samt info om resorten. Du går sedan ner till dykcentret och får en genomgång av säkerheten samt att du får visa upp dykcertifikat, loggbok och försäkringspapper samt fylla i hälsodeklaration om att du är i form för dykning. Du får också information om hur den dagliga dykningen går till. På kvällen träffas alla för gemensam presentation och genomgång av kursschemat.

Söndag 16:e Mars
Idag är det dags för din första dyk- och kursdag.

Följande sex dagar
Kursdagar, men utöver kursmomenten, finns det även tid för nöjesdykning. Du väljer vilka av momenten du önskar deltaga i.
Notera att tider och kursprogram är ungefärligt och kan påverkas av väder och vind med mera.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.