Anilao, Filippinerna med Bent Christensen, Klas Malmberg och Stefan Beskow* i februari-mars 2026.

Anilao i Filippinerna åker vi till i februari 2026. Det här är en idyll som ligger straxt söder om Manila och blir allt mer populärt bland dykare. Med sitt sköna läge vid havet och på det en helt fantastisk dykning så är det här en riktig pärla.

Marinekologi, Marinbiologi, UV-fototips och bildhantering – Du som åker med på den här resan kommer ha en unik möjlighet att lära dig mer om samspelet i naturen. Ekolog Bent Christensen är med på resan och kommer att berätta mer om vad du kan se och uppleva under ytan och arternas samspel i naturen. Marinbiolog Klas Malmberg är med på resan och kommer hjälpa till att identifiera arter vi sett och hjälpa dig och övriga hur ni kan identifiera olika grupper av djur. Stefan Beskow* är förhoppningsvis med på resan och kommer att visa dig hur du med enkla medel kan förbättra och jobba med bilder på nätet. Allt från bildredigering till AI.
* OM Stefan skulle få förhinder kommer vi att hitta ersättare.

Du och de andra gruppdeltagarna kommer att ha fantastiska dagar med dykning och avkoppling och en unik möjlighet att lära er mer om naturen och uv-foto med allt vad det medför. Här på resorten i Anilao i Filippinerna finns pool och en helskön dykbar som en naturlig plats att samlas efter dagens dykningar. En underbar möjlighet  att uppleva social samvaro och avkoppling.

Underbart resort med massor av dykning!

Ditt boende – Du kommer att bo på Buceo Anilao resort. Det här en liten resort och ligger lite avskiljt så här råder lugn och ro. Vi har planerat att ha hela resorten för oss själva. Rummen är enkelt inredda men erbjuder bra bekvämt boende och det du behöver för att njuta och koppla av. Alla rum har egen dusch och toalett, luftkonditionering och en veranda utanför där det är skönt att koppla av en stund efter dagens aktiviteter. Här erbjuds frukost i boendet och vi inkluderar helpension för att göra resan mer hanterbar. Här finns bar, massage, en härlig pool och så naturligtvis dykning. Resorten är inte för dig som söker lyx, lyxen är att vara här och dyka men det är väldigt charmigt och trivsamt. 10 dykdagar med 2 dyk / dag ingår. För dig som önskar 3 eller 4 dyk om dagen går det att ordna i förväg.

Massor av kunskap på plats

Vem åker med på resan – Vi kommer att ha inte mindre än tre ambassadörer på den här resan.
Ekolog Bent Christensen som har stor erfarenhet av dykning i Sydostasien. Bent har varit med på många gruppresor genom åren och kommer att berätta mer om samspelet i naturen för och emot varandra.
Marinbiolog Klas Malmberg som har ett brett kunnande om främst hajar och nudingar men även mycket annat i naturen. En verklig expert när det gäller att identifiera arter och som har rest mycket i Sydostasien.
UV-fotograf och ambassadör för Moderskeppet Stefan Beskow* som har fotograferat och rest i olika delar av världen och är mycket duktig på bildhantering och vilka möjligheter som finns att jobba med bilder.
Vi kommer att genomföra två till tre föreläsningar per dag om de olika ämnena på den här dykresan till Anilao i Filippinerna 2026.
* OM Stefan skulle få förhinder kommer vi att hitta ersättare.

Features

RESMÅL
Anilao Filippinerna

AVRESEDATUM
26 Feb 2026

HEMRESEDATUM
10 Mar 2026

RESANS LÄNGD
11 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG
RESORT

BOENDE
BUCEO ANILAO

MÅLGRUPP
DYKARE, SNORKLARE, ICKE DYKARE

WORKSHOP
MARINEKOLOGI, MARINBIOLOGI & BILDHANTERING

GRUPPLEDARE
BENT CHRISTENSEN, KLAS MALMBERG & STEFAN BESKOW

MAX GÄSTER
40

PRIS PER PERSON
Från 39 995 SEK

PRIS PER PERSON
Från 39 995 SEK

Gör en Förfrågan

Dykning i Anilao, Filippinerna

Anilao straxt söder om den stora världsmetropolen Manila har blivit, och med all rätt, en av Filippinernas mest populära resmål för dykare senaste åren. Här finns fantastisk så kallad muckdiving. Stora ytor med sand och lera och insprängt här och där oaser med koraller och rev. Dessutom fantastiska rev, branta klippväggar och korallträdgårdar med massor av marin liv, fisk och enorm artrikedom. Här finns fisar i alla tänkbara storlekar, färger och former, även ibland revhajar, sköldpaddor, tonfisk, barracuda och andra arter ses ibland men även stingrockor, örnrockor, mantor med tur.

De ryggradslösa djuren, bläckfiskar, nakensnäckor, kräftdjur och tagghudingar dominerar tillsammans med svampdjur, sjöpungar och olika koraller eller nässeldjur. Artrikedomen är fantastisk och alla dykplatser ligger relativt nära så det är sällan långa turer. Dykningen är varierad och olika djur trivs mer eller mindre bra på olika platser varför den ena dagen sällan är den andra lik. Men hjälp av erfarna guider med vana ögon och kunskap om det marina livet så kommer du att kunna få uppleva mycket skoj och spännande med en mängd märkliga djuir som du kanske rent av inte trodde eller visste fanns. Husrevet här är ett av de bästa i Filippinerna med fantastisk makroliv.

Anilao är ett riktigt dykparadis och hit kan du egentligen åka året runt då vädret är relativt stabilit och området är väldigt lugnt och stillsamt. Skulle det blåsa så finna så gott som alltid alternativ. För dig som vill förlänga resan antingen i början eller efter är det fullt möjligt och vi hjälper dig hitta bra lösningar för detta.

Resplan dag för dag

Torsdag 26 februari
Du lämnar Skandinavien och flyger till Manilla, Filippinernas huvudstad

Fredag 27 februari
Ankomst i Manila där du blir uppmött och sen transfer till Anilao – ca 2,5 timmar med bil

Fredag 27 februari – Tisdag 10 mars
11 nätters boende del i Superior dubbelrum inklusive helpension.
10 dykdagar med 2 dyk / dag förbokat inklusive tank, vikter, båt och guide.
Två till tre föresläsningar varje dag; om marinekologi, marinbiologi och bildhantering i dator eller mobil.

Tisdag 10 mars
Du checkar ut från resorten och här är det antingen transfer till flygplatsen och flyg till Skandinavien eller för dig som förlänger resan antingen fortsatt vistelse i Filippinerna eller kanske i någon storstad på vägen hem. Vi hjälper dig självklart med arrangemang här också.

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.