Vi rekommenderar alla att skaffa en dyk- och reseförsäkring innan avresan. Alla våra liveaboardoperatörer kräver att kunderna har med sig bevis på sin försäkring för att kunna åka med på turen. Detsamma gäller om du bor på land och ska dyka.
I första hand så kan du undersöka vad som ingår i din hemförsäkring. Fråga vad som gäller för den dykning du avser göra på din resa (sportdykning, vrakdykning, teknisk dykning etc) samt sjuktransporter, evakuering om olyckan skulle vara framme och du tex snabbt behöver komma till en tryckkammare samt behandling i tryckkammare vid behov.
Om du betalar din resa med kreditkort så kan det ingå avbeställningsskydd och andra försäkringar. Villkoren är olika beroende på det avtal du har så kontakta kortutgivaren så du vet vad som ingår för dig om du betalar resan med ditt kreditkort.
Många gånger behöver man ett komplement till sin hemförsäkring för att täcka in sådant som kan inträffa under en resa och vid dykning.
Scuba Travel samarbetar med Gouda Reseförsäkring som är en del av den norska försäkringskoncernen Gjensidige som försäkrat liv och hälsa sedan 1816 och är Norges största försäkringsbolag. I Sverige är Gouda Reseförsäkring en av de ledande aktörerna på marknaden inom segmentet reseförsäkring. Gouda försäkrar idag mer än 2 miljoner resenärer per år.
För oss på Scuba Travel är det viktigt att du är rätt försäkrad när du reser med oss. Vi kan idag erbjuda reseförsäkring via Gouda som även gäller vid pandemier/epidemier som är särskilt viktigt idag.
Vi erbjuder olika typer av reseförsäkringar
  • Avbeställningsförsäkring – teckna här
  • Reseförsäkring med ett heltäckande reseskydd – teckna här (0-69 år).
  • Reseförsäkring med ett heltäckande reseskydd – teckna här 70+
  • Reseförsäkring som kompletterar hemförsäkringens reseskydd
Avbeställningsförsäkring
Med Goudas avbeställningsförsäkring kan du få dina pengar tillbaka om något oförutsett händer som hindrar dig från att resa. Förutom själva resan med flyg och hotell försäkrar du också andra resekostnader som transfer, evenemang, specifika aktiviteter och liknande. Avbeställningsförsäkringen gäller helt utan självrisk. Försäkringen kostar 7% av resans pris (9% på belopp över 250 000 SEK).
Avbeställningsförsäkringen täcker bland annat om du måste avbeställa din resa på grund av någon av följande orsaker:
  • Om du eller andra i resesällskapet drabbas av akut sjukdom eller olycksfall
  • Om någon nära anhörig blir akut sjuk eller drabbas av olycksfall
  • Försäkringen ersätter om du skulle insjukna i covid-19 innan avresa
  • Oväntad uppsägning på din tillsvidareanställning
Komplement till hemförsäkringen
Goudas ”Komplement till hemförsäkring” är utformad för att fylla luckorna i din hemförsäkrings reseskydd. Komplementet ersätter självrisken du har i din hemförsäkring alternativt vårdkostnader som understiger 2000 kr, ersättning för förstörda semesterdagar på resan – Försäkringen gäller dessutom helt utan självrisk.

Väljer du att köpa ett komplement till hemförsäkringen så behöver du säkerställa att hemförsäkringen inte har undantag för pandemier/epidemier samt undantag generellt för Covid-19.
Om det finns undantag för pandemier/epidemier och Covid-19 behöver du köpa Reseförsäkring (heltäckande) där Gouda blir din primära försäkringsgivare.
Vad innehåller Komplement till hemförsäkringen?
Vårdkostnader
Du får ersättning för vårdkostnader upp till 2000 kr eller självrisken i hemförsäkringen.
Ersättning för förlorade resdagar – (Gäller om du inkluderar semestergaranti)
Om du blir sjuk och sängliggande under en kortare tid på semestern får du ersättning med en dagsandel per förstörd resdag.
Ny ersättningsresa – (Gäller om du inkluderar semestergaranti) Blir du inlagd på sjukhus eller ordinerad vila på rummet mer än halva tiden av din resa, då kan både du som blir sjuk och din medförsäkrade familj, alternativt medförsäkrad medresenär få en ny resa.
Hjälp att komma ikapp din resa – (Gäller om du inkluderar semestergaranti) Om du missar avresan eller hemresan från resmålet för att något oväntat händer, som du själv inte kunnat förutse och förhindra, får du hjälp att komma ikapp resan. Om du förlorar mer än halva restiden kan du få en ny resa.
Karantänomfattning – (Gäller om du inkluderar semestergaranti) Gouda har utvidgat omfattningen i reseförsäkringen och ersätter merkostnader om du blir satt i karantän av utländska myndigheter under resan – oavsett om du är sjuk eller inte – om du inte kan resa hem som planerat.
Reseförsäkring (heltäckande)
Alternativet Reseförsäkring väljer du om du saknar hemförsäkring eller om din hemförsäkrings reseskydd saknar omfattning för pandemier/epidemier eller händelser som är kopplade till Covid-19. Goudas reseförsäkring gäller för Covid-19 och omfattar vårdkostnader vid akut sjukdom om du skulle bli sjuk under resan.
Vad innehåller reseförsäkringen?
Vårdkostnader Försäkringen ersätter vårdkostnader till nödvändiga och skäliga kostnader, det innebär att det inte finns ett maxtakför sjukvården.
Hemtransport om du blir allvarligt sjuk på resan Hemtransport om något mer allvarligt händer under resan som gör att du måste transporteras hem för vidare vård i Sverige.
Missad hemresa på grund av sjukdom Missar du din hemresa på grund av sjukdom ersätter försäkringen merkostnader för en ny hemresa, du får även ersättning för merkostnader för kost och logi.
Ersättning för förlorade resdagar  – (Gäller om du inkluderar semestergaranti) Om du blir sjuk och sängliggande under en kortare tid på semestern får du ersättning med en dagsandel per förstörd resdag.
Ersättningsresa  – (Gäller om du inkluderar semestergaranti) Blir du inlagd på sjukhus eller ordinerad vila på rummet mer än halva tiden av din resa, då kan både du som blir sjuk och din medförsäkrade familj, alternativt medförsäkrad medresenär få en ny resa.
Hjälp att komma ikapp din resa  – (Gäller om du inkluderar semestergaranti) Om du missar avresan eller hemresan från resmålet för att något oväntat händer, som du själv inte kunnat förutse och förhindra, får du hjälp att komma ikapp resan. Om du förlorar mer än halva restiden kan du få en ny resa.
Karantänomfattning – (Gäller om du inkluderar semestergaranti) Gouda har utvidgat omfattningen i reseförsäkringen och ersätter merkostnader om du blir satt i karantän av utländska myndigheter under resan – oavsett om du är sjuk eller inte – om du inte kan resa hem som planerat.
Gouda ger dig den extra tryggheten du behöver på resan!
COVID-19-pandemin har som ni vet drabbat världen hårt och många är idag osäkra på möjligheterna till en utlandsresa. Vi är därför glada över att vi har ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som erbjuder marknadens tryggaste reseförsäkring.
NYHET!
Försäkringen omfattar nu även merkostnader om du blir satt i karantän och inte kan resa hem som planerat oavsett om du är smittad eller ej.– Gäller när du inkluderar tillvalet för semestergaranti
Nedan har vi har samlat de vanligaste frågorna gällande Covid-19 med tillhörande svar.
Nedanstående svar avser Goudas ”heltäckande försäkring”, dvs reseskyddet där Gouda är din primära försäkringsgivare.
Hur gäller försäkringen om jag insjuknar i Covid-19 på min resa?
Testar du positivt för Covid-19 ersätter försäkringen på samma sätt som vilken annan akut sjukdom som helst. Försäkringen ersätter då dina sjukvårdskostnader.
Väljer du att köpa ett komplement till hemförsäkringen så behöver du säkerställa att din hemförsäkring inte har undantag för pandemier/epidemier samt undantag generellt för Covid-19 då Goudas försäkring endast ersätter 2.000 kr eller självrisken i din hemförsäkring.
Ersätter försäkringen kostnaden för ett Covid-19-test under utlandsvistelsen?
Ja, försäkringen ersätter kostnaden för ett Covid-19-test om du har symptom. Är testet ställt som ett krav av myndigheter, flygbolag eller liknande så omfattas inte detta av försäkringen, utan blir då en kostnad du måste stå för själv. Viktigt att du alltid kontaktar Goudas alarmcentral så vi får möjlighet att hjälpa dig.
Vad händer om jag blir sjuk i Covid-19 och blir satt i karantän?
Förutom ersättning för själva sjukvården så ersätter försäkringen merkostnader för ny hemresa om du på grund av sjukdom inte kan åka hem som planerat.
Väljer du att köpa Komplement till hemförsäkringen ersätter Goudas försäkring självrisken hos din hemförsäkring och du har dessutom möjlighet att söka om ersättning för förstörda semesterdagar.
Vad händer om jag blir satt i karantän utan att själv vara sjuk?
Gouda har utvidgat omfattningen i våra försäkringar och ersätter nu merkostnader om du blir satt i karantän av en utländsk myndighet under resan – oavsett om du är sjuk eller inte – om du inte kan resa hem som planerat. Försäkringen ersätter merkostnader för kost, logi och nya flygbiljetter till 30.000 kr per person eller 100.000 kr för en hel familj. Karantänteckningen inkluderas i båda försäkringar, dvs. Heltäckande och Komplementsförsäkringen.
Vad gör jag om jag blir sjuk utomlands?
Du ska i den mån du har möjlighet alltid kontakta Goudas alarmcentral. De hjälper dig med hänvisning till närmaste vårdgivare/sjukhus och kan även ställa ut betalningsgarantier för dig så du slipper egna utlägg. Goudas alarmcentral har öppet dygnet runt alla dagar om året.
Har du valt Komplement till hemförsäkringen kontaktar du SOS Alarm. Titta gärna igenom dina försäkringspapper och ta med nödvändig dokumentation på din resa.
SOS Alarm är hemförsäkringsbolagens alarmcentral och hjälper dig om något allvarligare inträffar.
.
Observera! – att de flesta avbeställningsskydd måste köpas inom 48 timmar från det att du bokar en resa och betalar anmälningsavgiften, annars gäller de inte!!!
DAN dykförsäkring

Har du hemförsäkring med bra resetillägg och enbart vill ha en försäkring för dykning så rekommenderar vi DAN (Divers Alert Network) dykförsäkring. De erbjuder helårsdykförsäkring i olika nivåer, så detta kan vara bra om du planerar att dyka mer än endast under en vecka på året. Läs mer och boka här!

För mer information, priser och bokning av Europeiska ERV försäkringar kontakta oss på 0301-22 100 eller info@scubatravel.se
Önskar du restips?

Vill du ha ett exakt reseförslag på ett av våra specialerbjudande? Vill veta mer om en gruppresa? Vet du inte vart du vill åka, vad du kan få se eller hur mycket du vill spendera? Oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig. Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med råd inför din nästa dyk/snorklingsresa. Kontakta oss direkt eller gör en förfrågan via vårt formulär!

T + 46 301 22 100
info@scubatravel.se

Annan Information