EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dykresa

En dyksemester ger dig fantastiska upplevelser och en aktiv semester.

En dykresa

En dykresa ger dig fantastiska upplevelser och en aktiv semester. Du kan åka själv eller ta med hela familjen. Det finns en dykresa som passar alla. Men innan du bestämmer vart du ska åka på dykresa finns det en del att fundera på för att du ska få ut så mycket som möjligt.

Vilken typ av dykning vill du göra?

Fundera på vad du vill se och uppleva under din dykresa. Vi erbjuder en mängd resmål med stor variation ur alla aspekter. Dykresor kan se väldigt olika ut och innehålla olika mycket dykning.

  • Som exempel kan du åka till Truk Lagoon i Mikronesien och dyka på en av världens bästa platser för vrakdykning.
  • Om du åker med familjen så varför inte prova Maldiverna, där hela familjen kan snorkla eller dyka bland mantor och på korallrevet.
  • Om du eller ni är dykentusiaster så är liveaboard helt rätt att prova. Du bor nämligen på båt och dyker väldigt mycket.

Titta igenom våra destinationer så hittar du säkert den dykresa som passar dina önskemål. Om du har speciella önskemål så kan du kontakta oss direkt på mail eller telefon - Eller skicka mig en offert

Hur mycket tid har du?

Vissa resmål lämpar sig bättre för dig som har begränsat med tid. Alla våra dykresor till Röda havet eller Medelhavet med Egypten, Malta, Jordanien eller Kroatien är perfekta för dig som har högst en vecka eller någon dag extra till ditt dykäventyr. Flyget tar som mest sex-åtta timmar, och tidsomställningen är inget stort problem. Även Maldiverna går att göra på en dryg vecka liksom Bonaire, Curaçao eller rent av Anilao utanför Manila eller Manado på Sulawesi. Det är lite längre flygningar och ett par dagar extra men du har ändå en vecka på plats för att dyka.

  • I Medelhavet har du bra dykning, och i synnerhet på Malta och Gozo finns mycket vrakdykning och teknisk dykning.
  • Egypten är det land med tropisk dykning som ligger närmast oss, och erbjuder en enorm mångfald av fiskar och djur.
  • Jordanien har en rik kultur, fantastisk mat och bra dykning. Här finns också gott om vrak och mycket marint liv.

Om du har lite mer tid så finns det spännande resmål som Maldiverna, Filippinerna, Bali i Indonesien, Bonaire och Curaçao som ofta tar mer än tio-tolv timmar att flyga till eller rent av upp till ett dygn ibland men med god planering kan du ända resa hit på drygt en vecka om du tycker att flyget inte gör så mycket.


Vissa platser kräver tid att komma till

Vissa platser kräver mer tid och tar tid att resa till. I till exempel Filippinerna och Indonesien finns platser som kräver att du flyger inrikes vid ankomst. Till exempel Raja Ampat, Maratua, Komodo, Alor, Wakatobi, Dauin, Anda, Södra Leyte med flera. Andra platser kräver dubbla internationella flyg och här måste du ha ganska gott om tid då resandet tar så pass mycket tid. Exempel på dessa är Truk Lagoon, Yap, Palau, Papua Nya Guinea, Salomonöarna med flera

  • Liveaboard rekommenderar vi starkt eftersom du kommer till de dykplatser som ligger längre bort. Oftast är ni de enda dykarna på platsen och du slipper trängas med andra dykare.
  • Om du inte vill bo på båt så har vi högklassiga hotell med välorganiserad dykning där du kan dyka minst två gånger per dag och ibland mycket mer.

När du ska planera din dykresa så titta gärna igenom våra resmål för mer information. Eller ring oss direkt och hör vad vi rekommenderar på tel: 0301 – 22100.

Sista minuten eller inte?

Många av våra resmål är populära och blir snabbt bokade långt i förväg. Därför är det ofta bra att vara ute i god tid. Vissa dykresor planerar vi bara någon eller några gånger per år och dessa behöver du boka långt i förväg. Det är ofta till destinationer som ligger långt bort, eller där det bara går att dyka vissa perioder under året. Exempel är Bahamas, som har få operatörer eller  Filippinerna med Tubbataha reefs som har stabilt väder endaast under några månader.

Andra destinationer har sin absolut bästa dykning bara delar av året. Till exempel Galapagos där valhajarna kommer under säsong eller Sydafrika där vissa hajar endast ses vissa delar av året. Knölvalarna vid Silver Banks i Karibien. En annan är Mexiko med segelfiskar, mantor, valhajar med mera eller Australien med Julöns krabbmigration eller vikvalarna vid stora barriärrevet.

Ibland har vi resor kvar som kan bokas med kort varsel, men du har då kanske inte samma möjlighet att få din dykresa skräddarsydd. De bästa dykplatserna och den bästa dykningen är också den som bokas upp snabbast och det är dykare från hela världen som vill resa. Boka i tid är verkligen det vi rekommenderar även om vi vet att det kan vara svårt ibland.

Åka ensam, med familj eller i grupp?

De flesta av våra resmål passar utmärkt till alla. Det går bra att kombinera dykning med annat om du inte vill tillbringa all tid i havet, och det finns ofta många familjevänliga sysselsättningar även på land. Snorkling, sol och bad, safaris och andra naturupplevelser är ett sätt att dels krydda din dykresa och dels ge möjlighet för andra som inte dyker att kunna uppskatta resan mer. Du kan även boka dykresor för att lära dig dyka och ta dykcertifkat.

Om du å andra sidan åker med en grupp utpräglat dykintresserade så vill ni kanske tillbringa så mycket tid i havet som ni kan. Då kan vi varmt rekommendera någon av våra liveaboards, där ni bor, äter och sover direkt på dykbåten och därför får maximalt med dyktid. Helt enkelt en perfekt dykresa - Se Avgångar

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel