EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dykning i Truk Lagoon

Fakta om dykdestinationen Truk Lagoon

Dykning i Truk Lagoon

Dykning i Truk Lagoon eller egentligen Chuuk lagoon som ligger i Mikronesiska federationen i västra Stilla havet erbjuder magisk vrakdykning. Mikronesiska federationen är uppdelad i fyra delstater och består av ca 600 öar. Truk Lagoon anses allmänt som en av världens bästa platser för vrakdykning.

Chuuk-öarna

I Chuuk-State ligger Chuuk-öarna som består av cirka 70 öar. De här öarna bildar en lagun som under 2:a världskrigets strider blev känd under namnet Truk Lagoon. Ögruppen användes som flyg- och flottbas av Japan fram till 1944, när USA erövrade området. Huvudstaden Weno har även ett muséum med relikter från vraken som är värt ett besök.

Vraken i Truk Lagoon

När USA erövrade Truk Lagoon i februari 1944 sjönk 60 fartyg och 275 flygplan till botten under de omfattande bombningarna. Många av fartygen var handelsfartyg med last. Allt detta finns nu att beskåda på havets botten. På 60-talet blev platsen berömd bland annat genom Jacques Cousteaus dykexpeditioner dit. Läs mer om en del av vraken här.

Dykparadis

Sportdykare har sedan 70-talet besökt Truk Lagoon för att få möjlighet att dyka bland alla dessa vrak. Många av vraken ligger på grunda djup och siktförhållanden är oftast mycket goda. Området är lugnt och det förekommer inte mycket strömmar. Detta gör Truk Lagoon till ett dykparadis för sportdykare.

Vrakdykning i Truk Lagoon

Eftersom antalet vrak är så otroligt stort kan du utan problem dyka i två veckor i Truk Lagoon utan att tröttna på dykningen. Varje dag väntar nya upplevelser och nya vrak att utforska. I eller på många av vraken hittar du bilar, vagnar, kanoner, vapen och ammunition. Det är stor variation på djupen där vraken ligger. Flera vrak ligger grunt och en del ligger djupt. Beroende på din utbildning kan du dyka med både nitrox och trimix. Båda finns att tillgå hos oss.

Fisk och djurliv

Det är lätt att glömma bort det fantastiska djurlivet som också finns i Truk Lagoon. När du gör dina vrakdyk så ser du även en mängd koraller och svampar som har vuxit på vraken. Det går därför faktiskt att göra dyk som är riktigt bra helt utan vrak, om du vill få lite omväxling.

Haj och manta

Under vissa perioder finns här mantor, och på några av dykplatserna har du mycket goda möjligheter att få se haj. Med rätt timing och lite tur kan du till och med få se riktigt mycket haj i Truk Lagoon.

Vänta inte för länge

Man undersöker regelbundet vraken i Truk Lagoon och man befarar att många av vraken delvis kommer att falla ihop på grund av korrosion inom en snar framtid. Därför är det en god idé att dyka där så fort som möjligt för att få ut det mesta av den bästa vrakdykardestinationen i världen.

Utbildning

Truk Lagoon erbjuder fantastiska möjligheter till vidareutbildning. Vår nitrox-kurs gör att du kan dyka längre på de grunda vraken, och en bättre plats för vrakdyk-specialkurs är svår att hitta. Förboka gärna din kurs innan du åker så att du är garanterad en plats - Hotell och liveaboards i Truk

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel