PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dykning Filippinerna

Republiken Filippinerna ligger i sydöstra Asien.

Republiken Filippinerna ligger i sydöstra Asien. Landet består av ungefär 7 100 öar, varav cirka 900 är bebodda. De flesta öar är skogsklädda vulkanöar. Klimatet är tropiskt, vilket innebär att det är varmt och fuktigt.

Årstider

Filippinerna har tre årstider:

  • Sommar, mars – maj.
  • Regnperiod, juni – november
  • Vinter, december – februari

Medelårstemperaturen ligger på runt 26 grader, så den Filippinska vintern kan ju knappast jämföras med vår vinter som ju är betydligt kallare.

Bäst att åka

Filippinerna har säsong året runt, men bästa dykningen har du vanligen fr o m oktober t o m juni. Under de övriga sommarmånaderna är det nämligen normalt sett regnperiod och det blir väldigt varmt och fuktigt. 

Djur och natur

Filippinerna är känt för sin storslagna natur och undervattensvärld. Indiska oceanen och Stilla havet möts nämligen här, och strömmar för upp näringsrikt vatten från djupet vilket gör detta till det artrikaste området i världen. Vi har allt som behövs för att kunna erbjuda dig dykning som inte har sin like någon annanstans.

Våra orter

Vi har valt områdena Cebu och Bohol i södra Filippinerna och Puerto Galera i norr. I dessa områden är naturen fantastisk, och man kan kombinera dykningen med bergsklättring, djungelvandring och underbara stränder.

Klicka på fliken landbaserat, och välj Asien och Filippinerna så kan du läsa mer om våra orter!

Liveaboard

Om du uteslutande vill dyka så kan vi varmt rekommendera liveaboards. Då dyker du nämligen två-tre gånger per dag och bor på båten. Klicka på fliken liveaboards, välj Asien och Filippinerna så kan du läsa mer om våra alternativ. Givetvis kan du kombinera en veckas liveaboard-dykning med en vecka på hotell. Kontakta oss med dina önskemål på tel: 0301-22100 - Avgångar

Dykning

Filippinerna anses vara en av världens bästa dykresmål. Variationen är enorm och det finns alla typer av dykning här. Du kan dyka längs väggar som stupar rakt ner i djupet, du kan göra vrakdykning på vrak från andra världskriget, du kan göra strömdyk, eller varför inte ett makrodyk där du tar bilder på frogfish eller färgglada nakensnäckor.

Stor artrikedom

Området erbjuder mycket att välja mellan. Du ser ofta olika arter av haj och rocka. Sköldpaddor och stora stim med fisk är också något du ser ofta. Korallerna är många och storslagna på grund av det näringsrika vattnet. Man blir lätt lite bortskämd med dykningen här. 

Du som inte dyker

Som du redan har förstått finns här mycket att göra förutom dykning. Filippinerna har nämligen allt man kan önska sig oavsett om man dyker eller inte, och här finner du allt från fantastisk natur med spektakulära geologiska formationer i form av grottor och vattenfall, till ett rikt lokalt kulturliv och spännande shopping.

Dykning i varmt vatten

Temperaturen i vattnet ligger på 24-30 grader och det behövs därför inte mer än en tunn våtdräkt. Även om det känns behagligt i vattnet rekommenderar vi dock att du använder dräkt, det kan nämligen lätt bli kallt om du gör fler än ett dyk per dag.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel