EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dykning i Filippinerna

Republiken Filippinerna ligger i sydöstra Asien.

Dykning i Filippinerna

Republiken Filippinerna ligger i sydöstra Asien. Landet består av drygt 7 600 öar, varav cirka 900 är bebodda. De flesta öar är skogsklädda vulkanöar. Klimatet är tropiskt, vilket innebär att det är varmt och fuktigt. Dykning i Filippinerna växer för varje år tack vare fantastisk dykning, det härliga klimatet och möjligheterna till bra semester.

Årstider

Filippinerna har tre årstider som i grova drag ser ut så här men det kan variera. Olika år kan vara något olika och också olika delar av landet:

  • Sommar, mars – maj.
  • Regnperiod, juni – november
  • Vinter, december – februari

Medelårstemperaturen ligger på runt 26-30 grader. Filippinernas "vinter" kan ju knappast jämföras med vår vinter som ju är betydligt kallare.

Bäst tid att åka

Filippinerna har säsong året runt! Allmänt anses att den bästa dykningen har du vanligen fr o m oktober till och med juni. Under de övriga sommarmånaderna är det normalt sett regnperiod och det blir varmt och fuktigt. Det beror dock på var i Filippinerna du åker. Dauin till exempel har säsong och bra dykning året runt. Tubbataha reefs å andra sidan är endast tillgängligt några få månader varje år på grund av sitt utsatta läge ute i Suluhavet.

Djur och natur

Filippinerna är känt för sin storslagna natur och undervattensvärld. Indiska oceanen och Stilla havet möts nämligen här. Strömmar för upp näringsrikt vatten från djupet vilket gör den här delen av världen till det artrikaste området i världen. Vi har allt kunnande och erfarenhet som behövs för att kunna erbjuda dig dykning som inte har sin like någon annanstans.

Våra orter

Vi har valt att i huvudsak fokusera på områdena Cebu (Malapascua, Moalboal, Oslob, Mactan), Negros (Dauin, Sipalay, Cagayancillo), Leyte och Bohol (Alona, Panglao, Cabilao, Anda) i södra Filippinerna (Visayas) och Mimaropa med Puerto Galera, Romblon samt Anilao i norr. Norra Palawan och Coron är bra för dykning och dig som gillar vrak. I dessa områden är naturen fantastisk. Du kan också kombinera dykningen med bergsklättring, djungelvandring och underbara stränder. Vi erbjuder även liveaboarder till fantastiska Tubbataha reef i Sulu havet.

Klicka på fliken Resmål, och välj Fjärran östern eller Filippinerna så kan du läsa mer om våra orter!

Liveaboard

Om du uteslutande vill dyka så kan vi varmt rekommendera liveaboards. Då dyker du nämligen i regel minst två-tre gånger per dag och bor på båten. Klicka på fliken Resmål, välj fjärran östern eller Filippinerna så kan du läsa mer om våra alternativ. Givetvis kan du kombinera en veckas liveaboard-dykning med en vecka på hotell eller dykresort. Kontakta oss med dina önskemål på tel: 0301-22100 - Avgångar

Dykning

Filippinerna anses vara en av världens bästa dykresmål och erbjuder bland världens bästa dykning. Variationen är enorm och det finns alla typer av dykning här. Du kan dyka längs väggar som stupar rakt ner i djupet, du kan göra vrakdykning på vrak från andra världskriget. Du kan göra strömdyk, eller varför inte ett makrodyk där du tar bilder och tittar på frogfish eller färgglada nakensnäckor.

Stor artrikedom

Området erbjuder mycket att välja mellan. Du ser ofta olika arter av haj och rockor. Sköldpaddor och stora stim med fisk är också vanligt. Korallerna är många och storslagna på grund av det näringsrika vattnet. Du blir lätt lite bortskämd med dykningen här- För dig som gillar makrodykning och att fotografera har du ett verkligt paradis i Filippinerna.

Du som inte dyker

Som du redan har förstått finns här mycket att göra förutom dykning. Filippinerna har nämligen allt man kan önska sig oavsett om man dyker eller inte. Här finner du allt från fantastisk natur med spektakulära geologiska formationer i form av grottor och vattenfall, till ett rikt lokalt kulturliv och spännande shopping.

Dykning i varmt vatten

Temperaturen i vattnet ligger på 24-30 grader och det behövs därför inte mer än en tunn våtdräkt. Även om det känns behagligt i vattnet rekommenderar vi dock att du använder dräkt, det kan nämligen lätt bli kallt om du gör fler än ett dyk per dag. Ytterligare en anledning till att ha en dräkt är skydda dig mot solen och eventuellt drivande partiklar från hydroider som kan förekomma.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel