EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dykning Egypten

Egypten är en republik som ligger i nordöstra Afrika.

Egypten är en republik som ligger i nordöstra Afrika. Landet har kust mot Medelhavet och Röda havet. Egypten har en rik historia och man kan med fördel kombinera dykning med sightseeing.

Toppdykning fem timmar bort

För dykare är Egypten ett utmärkt alternativ, med dykning i världsklass som inte ligger så långt bort. Det tar mellan fem och sex timmar att flyga, beroende på var man flyger ifrån. Egypten är perfekt om du vill få dykning i tropiskt vatten med koraller och stora fiskar, men inte vill åka så långt bort.

Utbud

Du kan välja att bo på ett av våra högklassiga hotell, eller att boka liveaboard. Alternativen är många, men hur du än väljer kan vi garantera att dykningen är riktigt bra. Beroende på vad du vill ha ut av din dykresa finns det alternativ för alla.

Olika orter

I Egypten finns det flera orter att välja mellan. I vårt program finner du orterna Dahab, Marsa Alam, Marsa Shagra, Sharm el Sheikh och Hurghada. Läs mer om de olika orterna under fliken landbaserat, och välj Egypten. Du kan också kontakta oss direkt med eventuella frågor på tel. 0301-22100.

Liveaboard

Du kan med fördel boka liveaboard i Egypten. Gå in under fliken liveaboard och välj därefter Röda havet och Egypten, så kan du läsa mer om de olika alternativ och båtar vi erbjuder.

Avgångar

Till Röda havet har vi avgångar varje vecka, men boka gärna i god tid om det är en speciell vecka du vill åka. I synnerhet våra liveaboard har begränsat med platser - Se Avgångar

Röda havet

Röda havet erbjuder fantastisk dykning med haj, sköldpadda, delfiner och det speciella djuret dugong som är en släkting till sjökon. Du finner dessutom underbara koraller och spektakulära vrak. Som bonus dyker du i varmt vatten med bra sikt, och det passar ju bra då många av de arter som finns i Röda havets tropiska vatten annars inte går att finna bara fem timmars resa från Skandinavien.

Ta dykcertifikat

Vi har speciella dykresor till Egypten för dig som vill lära dig att dyka. Du kan boka antingen hela kursen i Egypten, eller göra halva kursen hemma och halva på din semester. Kontakta oss för mer information på tel: 0301-22100.

Fortsatt utbildning

Alla våra orter och liveaboards erbjuder utbildning. Du kan med fördel gå en fortsättningskurs och lära dig något nytt på din dykresa. Tänk på att boka kursen innan du åker så att du har en garanterad plats.

Ta med hela familjen

Det finns mycket att se i Egypten, och det är ett perfekt resmål att ta med pojk- och flickvännen eller hela familjen till. Här kan du kombinera dykning med andra upplevelser som till exempel pyramiderna eller Konungarnas dal

Egypten99

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel