EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dykcertifikat utomlands

Det finns många fördelar med att ta ditt dykcertifikat utomlands.

Dykcertifikat utomlands

Det finns många fördelar med att göra dykresa och ta dykcertifikat utomlands. De stora dykorganisationerna har exakt samma utbildning var du än tar din kurs i dykning.

Varmt vatten när du dyker utomlands

En fördel med en dykresa och dykcertifkat utomlands är att du får dyka i varmt vatten. Då slappnar du av lättare och du kommer att kunna göra alla dina övningar både enklare och fortare.

Bra sikt

Utomlands är sikten (hur långt man kan se) oftast bättre än i våra hav i Sverige. Och om du ser bättre kommer du att kunna slappna av lättare och njuta av dykningen mycket fortare. Du kommer också att kunna se mer av livet i havet.

Mindre utrustning

I varmt vatten behöver du inte använda lika mycket skydd mot kylan. Det räcker med att använda en våtdräkt. Du slipper huva och handskar som minskar din rörlighet. Man känner sig betydligt smidigare än om man måste ha full utrustning mot kallt vatten.

Hela kursen på en gång

Om du gör en dykresa och tar dykcertifikat utomlands på din semester så går du hela din dykkurs på en gång och kan direkt tillämpa det du har lärt dig på dina teorilektioner. Detta fungerar ofta bättre än när man måste vänta en vecka eller två mellan varje gång man ska dyka.

Hel kurs eller referral

Du har olika möjligheter när du vill gå en kurs i dykning utomlands.

  • Gå hela kursen på plats.
  • Gör en del hemma i Sverige och resten utomlands (referral).

Hela dykkursen för dykcertifikat utomlands

Du bokar en resa med dykcertifikat, så att du startar kursen så fort som möjligt när du kommer fram. Kursen tar 3-5 dagar att genomföra och efter godkänd kurs får du ett internationellt dykcertifikat. Gör gärna ytterligare några dyk efter kursen. Ju mer du dyker desto säkrare blir du.

Referral

Om du inte har tid att gå en hel kurs, eller vill hinna med mer dykning efter kursen, så kan du göra en så kallad referral.

Då gör du all teori, ditt slutprov och samtliga pooldyk i Sverige med en svensk instruktör, varpå du får med dig ett ifyllt referral-formulär. Detta lämnar du på dykskolan på ditt resmål, och du kan därmed göra den del av kursen som består av dykning i havet. Observera att du måste göra kursen i samma utbildningssystem hela vägen. Du kan inte byta mellan olika utbildningssystem. Fråga din instruktör i Sverige om detta så du bokar rätt kurs.

Kontakta gärna oss om du vill göra en referral. Vi samarbetar med många dykskolor i Sverige och hjälper dig gärna att arrangera detta. Kontakta oss på tel: 0301-22100.

Vad ingår i en dykresa och dykkurs när du tar dykcertifikat utomlands?

I en kurs ingår kursmaterial, komplett dykutrustning under kursen, och ett internationellt dykcertifikat efter genomförd kurs. Under kursen kommer du att ha teori varvat med praktiska övningar i bassäng eller skyddat vatten, och till sist knyter man ihop allt med fyra dyk i havet. Vi ordnar dessutom flyg, transfers och boende till dig i ett färdigt paket

Vidareutbildning på en dykresa utomlands

Du har en fantastisk möjlighet att gå fortsättningskurser utomlands. Vissa specialkurser lämpar sig för kallt vatten, andra för varmt. Om du vill lära dig att dyka i strömt vatten, ska du självfallet göra det där det är mycket strömmar. Om du vill lära dig om djur och fiskar, gör du det bäst där artrikedomen är stor. Det finns en mängd olika dykcertifikat att ta och mer erfarenhet att få. Så när du gör din dykresa, tänk då på att kombinera den med en kurs som passar resmålet.

Läs mer om att lära dig dyka här!

Tips på destinationer att ta ditt dykcertifkat eller göra din första dykresa med bra dykning för nybörjare.

Jordanien
Dykresa för nybörjare - Jordanien
Enkel dykning i vatten med bra sikt - dykresor med nybörjarcertifkat från 15 995 SEK
Flyg, transfers, boende, dykkurs

Malta
Dykresa för nybörjare - Malta

Enkel dykning i vatten med bra sikt - dykresor med nybörjarcertifkat från 15 995 SEK
Flyg, transfers, boende, dykkurs

Egypten
Dykresa för nybörjare - Egypten

Enkel dykning med boende på land - dykresor med nybörjarcertifkat från 15 995 SEK
Flyg, transfers, boende, dykkurs

Maldiverna
Dykresa för nybörjare - Maldiverna

Enkel dykning med boende på land - dykresor med nybörjarcertifkat. Maila oss om priser
Vi ordnar din dykresa med Flyg, transfers, boende och dykkurs

Filippinerna
Dykresa för nybörjare - Filippinerna

Enkel dykning med boende på land - dykresor med nybörjarcertifkat. Maila oss om priser
Vi ordnar din dykresa med Flyg, transfers, boende och dykkurs

Kontaka oss direkt för mer information och bokning. Vi ordnar din dykresa

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel