jordan

last minute deals news and blog

Aqaba - Jordanien 

När du hör någon säga Jordanien, så tänker du säkert likt många andra först och främst på den forntida staden Petra. Det är inte konstigt. Petra är verkligen en av mellanösterns mest spektakulära sevärdheter och tävlar med Machu Picchu och Angkor Wat om titeln som världens mest besökta och fascinerande ”förlorade stad”. Åker man till Jordanien så är ett besök till Petra givetvis ett måste, men Jordanien har även mycket annat att erbjuda. Allt från fascinerande klippformationer som sticker upp ur den röda ökensanden vid välkända Wadi Rum till den klarblåa Aqaba-viken fylld med koraller och från palmbeklädda grönområden till det livlösa, salta Döda Havet.

Aqaba & Tala Bay

#

Captains Hotel - Aqaba (Centre)

I Aqaba i södra Jordanien, känt för sin fina dykning och sina populära stränder, ligger Captain's Hotel. Stolta över sitt mycket centrala läge i Aqaba stad delar de gärna med sig av sin gästfrihet och trevliga service till alla sina gäster.

 

Läs mer här...

#

Mövenpick Hotel - Aqaba

I centrala Aqaba med utsikt över Röda havet, ligger Mövenpick Resort & Residence, en högklassig resort. Denna arkitektoniska fröjd har en blandning av europeisk och arabisk design, med en känsla av storhet och lyx. 

Läs mer här...

#

Marina Plaza - Tala Bay

Vid porten till Tala Bay, stoltserar hotell Marina Plaza, med en otrolig utsikt över marinan och bergen som mäktigt stiger upp från Aqabaviken. Det är ett unikt 4-stjärnigt hotell beläget på Röda Havets strand, 25 km från flygplatsen och 15 kilometer söder om den livliga hamnen i Aqaba.

 

Läs mer här...

#

Aqaba Adventure Divers

Oavsett om du är en erfaren dykare, äventyrslysten nybörjare eller bara ute efter lite avkoppling, ta med hela familjen och njut av den roliga och vänliga atmosfären hos Aqaba Adventure Divers. 

 

Läs mer här...

#

Seastar Dive Centre

Seastar Watersports grundades 1991 och var då Aqabas första PADI Instructor Development Centre och har varit under brittisk ledning sedan dess. De har utbildat tusentals dykare från hela värden, allt från nybörjar- till instruktörsnivå.

 

Läs mer här...

 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.