Red Sea Diving

Dyksemester i Röda Havet

Reven i Röda Havet är hem till en häpnadsväckande mångfald av marina djur och några av de stora fiskar man kan träffa på här är otroliga. Dessutom finns här fantastiska och välbevarade vrak som till exempel Thistlegorm från andra världskriget, ett vrak som finns med på mångas ”måste-uppleva-lista”.

Längre söderut hittar vi Sha’ab Rumi som blev känt genom Cousteau’s Conshelf II projekt år 1963. På revet ser man idag kvarlämningar från boendet och arbetsstationerna från denna tid, som nuförtiden förstås täcks av hårda och mjuka koraller. Denna plats kan man besöka på några av turerna med liveaboarden Royal Evolution.

Röda Havet är en av våra mest populära destinationer för dykresor, den slutar aldrig att förvåna och flera dykare återvänder hit år efter år. Med både hotellbaserade alternativ och liveaboards finns här något för allas smak och budget.

Välj din favorit destination för dykning i Röda Havet

#

Egypten

Egyptens rika historia reflekteras i den otroliga skönhet som gömmer sig under Röda Havets vågor. Egypten har något för alla, från liveaboards och lyxigare resorter i Sharm el Sheikh och Hurghada till enklare ”dive camps” som Marsa Shagra i södra Egypten.

 

Läs mer här...

#

Sudan

Som dykdestination är Sudan legendarisk och ligger ofta högst upp på listan för många dykare. Du bor mycket bekvämt ombord på liveaboarden Royal Evolution som utgår från Egypten och tar dig på ett två veckors äventyr genom södra egyptiska och sudanesiska Röda Havet.

 

Läs mer här...

#

Jordanien

En semestervecka i Jordanien är perfekt för dig som vill kombinera dykningen med landaktiviteter såsom Wadi Rum, Döda Havet och självklart den mytomspunna staden Petra.

 

Läs mer här...

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.

anchor

Vad är en Liveaboard?