group trips

Lill Haugen - UV Fotografer

lill

Jag är nästan aldrig under ytan utan min kamera, man vet ju aldrig vilka fantastiska varelser man kan få möjligheten att möta där nere i djupet. Under min tid i Brisbane, Australien 2011 blev jag otroligt tagen av min närkontakt med hajarna, valarna och rockorna. Dessa möten inspirerade mig verkligen till att fortsätta dyka. Jag flyttade sedan till Norge och fortsatte att dyka, dock i det lite mer kalla vattnet den här gången. Jag älskar allt från att utforska undervattensvärlden i de norska fjordarna till att dyka med de ”the big stuff” i tropiska vatten och för att inte tala om att få möjlighet att utforska alla unika och avlägsna hörn i havet, allt detta i jakten efter världens bästa dykplatser.

År 2009 spenderade jag i ”hajtäta” vatten, där jag dök med tjurhajar i Fiji, medan jag arbetade med ett vetenskapligt projekt. Jag fotograferade hajarna för att lättare kunna identifiera dem för vetenskapliga ändamål. Detta gjordes i berömda ”shark dive” med Beqa adventure divers. Förhoppningsvis så hjälper mina egna berättelser om hajar, dykare att få en bättre förståelse för deras beteende och alla de hot som de utsätts för. Jag hoppas också att det för med sig att fler hjälper till att stödja arbetet att bevara hajar runt om i världen

Jag arbetar nu som PR-rådgivare, journalist och undervattensfotograf. Mina arbeten publiceras regelbundet i Dykkning (Norge), DYK (Sverige/Danmark) och i en rad andra tidningar och resemagasin. Jag är också utbildad PADI-instruktör och certifierad IANTD advanced nitrox/recreational trimix. Min stora passion är att få möjligheten att dela med mig av mina berättelser och glimtar från undervattensvärlden. 

Jag har även tävlat en del och 2010 och 2011 vann jag titeln ”Norsk mästare i undervattensfotografering”. Jag placerade mig på 2:a plats i de nordiska mästerskapen och slutade på 9:e plats i den internationella tävlingen Fotosub, Gran Canaria i Costa Mogán. I Maj 2011 representerade jag Norge i världsmästerskapet i Turkiet och där belönades jag med en silvermedalj och hamnade på en 9:e plats totalt i tävlingen. 

 

Resor som är på gång:

  • Inga gruppresor på gång just nu

Resor som har varit:

  • Raja Ampat, Indonesien - mars 2012
  • Cocos Island, Costa Rica - september 2013
 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.