group trips

Ingvar Eliasson - UV-fotografer

ingvar eliasson

Under hela mitt liv har jag varit intresserad av biologi och då inte minst det marina livet. Mitt intresse för både dykning och fotografi startade ungefär samtidigt, så tidigt som 1970. Min första undervattensbild tog jag faktiskt redan i början av 1970-talet i Arild, med en lånad Nikonos II. Men de båda intressena förenades på allvar först 2001, när jag gick över från analog till digital utrustning och tog med mig kamerautrustningen under ytan på allvar. En första kick blev en UV-fotosafari i Röda havet med ny kamerautrustning och under Anders Salesjös handledning.  

Idag har jag avverkat mer än 1000-tal kameradyk och hunnit med att både vinna tävlingar och ha egna utställningar. Men särskilt roligt tycker jag det är att skapa förutsättningar för fotointresserade dykare att träffas och utvecklas tillsammans - kanske för att jag själv har haft så stor glädje och nytta av sådana arrangemang. Därför har jag engagerat mig i utbildningsfrågor och bl a ordnat workshops och seminarier i UV-foto under en rad år, bl a i samarbete med tidningen DYK och webbplatsen digideep.com. Under perioden 2008-2012 var jag även ordförande i Svenska Sportdykarförbundets UV-fotokommitté, där jag fortfarande är aktiv. Jag har genom åren varit med och arrangerat en rad utbildningar och tävlingar i förbundets regi.

I april 2008 medverkade jag också för första gången som fotolärare på en UV-fotosafari i Röda Havet med Scuba Travel. Sedan dess har vi utvecklat detta koncept tillsammans!

Några länkar:

Resor som är på gång:

Resor som har varit:

  • Fotosafaris i Röda Havet med Dreams - april 2008
  • Foto workshop i Grand Cayman - januari 2009
  • Fotosafari  i Röda Havet med  Grand Sea Serpent - juli 2009 - Läs reseblogg!
  • Fotosafari  i Röda Havet med Contessa - juli 2010 - Läs reseblogg!
  • Galapagos tillsammans med Jonna Bergström - november 2012
  • UW-photo workshop i Manado & Lembeh, Indonesia - april 2012
  • UW-photo workshop på Gozo, Malta - september 2012
  • Inlands & Islands, Tanzania - februari 2013
  • Magestic Madagascar – mars 2014
  • Best of Raja Ampat - feburari 2015
 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.