group trips

Annelie Pompe - Freediver

annelie pompe

Jag älskar havet och det är en av anledningarna till att jag dyker. Min kärlek har format mig till en av de främsta fridykarna i världen. Jag delar med mig av den kärleken till havet genom att undervisa andra om känslan av frihet som fridykning ger – Friheten att få vara ett med havet utan all klumpig utrustning.

Men jag har inte alls något emot att andas under vattnet. Jag har faktiskt en lång erfarenhet inom dykning som PADI divemaster med cirka 500 loggade dyk i haven runt om i världen. Jag har arbetat med både scuba- och fridykning i länder som Thailand, Egypten och Sverige. Under sommaren spenderas min tid i Lysekil, där jag undervisar fridykning i Gullmarsfjorden.

Min fotokarriär startade då jag ville visa mina vänner som befann sig ovanför ytan, vilka fantastiskt vackra landskap som gömmer sig i undervattensvärlden. Detta har på senare tiden utvecklats till mestadels fridykningsfoton, som alla är tagna på ett andetag. 

Det är verkligen en utmaning att vara en fridykningsfotograf eftersom du bara har en liten stund på dig att fånga den perfekta bilden och dessutom lyckas få till de rätta inställningarna. 

Jag bidrar med artiklar till tidningen FOTO, jag har vunnit ett flertal fototävlingar och har även deltagit som domare.

Jag hyser en stor kärlek till varelserna i havet. Jag har tagit flera kurser i marinbiologi för att lära känna dem bättre och jag hoppas att dykare runt om i världen precis som jag, gör sitt bästa för att bevara våra vackra hav och dess invånare.

Länkar:

Resenärers kommentarer:

"Jag är nyss hemkommen från [Annelies] fridykarresa på Bali som hölls i oktober och kan bara säga: WOW! Helt oslagbar. [...] Jag vill rikta ett stort TACK till våran eminenta och underbara instruktör Annelie Pompe som stod ut med oss galningar under dessa härliga dagar på Bali."
- Benjamin, reste med Annelie till Bali i oktober 2016 (läs hela reseberättelsen här)


Resor som är på gång:

 

Resor som har varit:

  • Liveaboard i Röda havet med fridykningsträning - november 2011
  • "Lär-dig-fridyka", Bali - okt/nov 2016.
 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.