last minute dive holidays

news liveaboard departure

Sista minuten- & specialerbjudanden


Alla våra sista minuten- och specialerbjudanden gäller för helt nya bokningar, i mån av plats och med reservation för prisökningar på flyg. 
 

Dessa erbjudanden gäller endast för nya bokningar och måste bokas under ovan specifika perioder. Pris påverkas av dagsfärskt flygpris samt tillgång. Kontakta oss för mer information samt för att få ett exakt reseförslag. Kontakta oss även för pris om du reser på egen hand. Skicka oss en förfrågan!

_______________________________________________________________________________________ 

SANGAT ISLAND - FILIPPINERNA! 

Sangat

Med flertalet vrak från andra världskriget, vattentemperatur på 28-30 grader året om och häpnadsväckande marint liv har dykningen runt Sangat Island utanför Coron Islands västkust någonting för alla dykare. Om du vill bo på en paradisö och uppleva enastående vrakdykning i tropiska vatten så är detta resmålet för dig!

Med en 300 meter lång sandstrand med vacker, vit sand, klarblått tropiskt vatten och korallrev som myllrar av liv har Sangat Island Dive Resort på bara några år blivit en av de mest populära resorterna för resenärer som uppskattar naturvänliga alternativ samt dykentusiaster från hela världen.

En av de mest extraordinära aspekterna av dykningen runt Sangat Island är närheten till 11 vrak från Andra världskriget. 24 japanska skepp sänktes i området av den amerikanska flottan den 24e september 1944. Du kommer att få möjligheten att dyka på de mest sevärda vraken under din tid här, och få ta del av både områdets unika historia och den imponerande mängd fisk och vackra koraller som nu täcker vraken.


Resa

Datum: 2017 
Resmål: Sangat Island - Coron- Filippinerna - Indiska Oceanen

Inkluderat i resans pris: Flyg Skandinavien – Manila t/r ➔ 1 natt i delat dubbelrum på Hotel Belmont Manila inkl. frukost och flygtransfer ➔ Flyg Manila - Busuangan t/r ➔ Transfers Busuangan – Sangat Island Resort t/r ➔ 9 nätter i delat boende på Sangat Island Resort ➔ 3 buffémåltider per dag ➔ Te och kaffe ➔ 6 dagars dykning inkl. 2 båtdyk/dag, guide, enkelflaska, luft och vikter

Pris per dykare i Hillside Chalet: 27 995 SEK
Pris per dykare i Hilltop Chalet: 28 495 SEK
Pris per dykarei Beachside Chalet: 29 395 SEK
(vill du flyga från annan flygplats, kontakta oss för pris och information)

 

Om du vill ha mer information eller boka en resa, kontakta Scuba Travel.

Okikawa Sangat

 

_______________________________________________________________________________________ 

LIVEABOARD I RÖDA HAVET I NOVEMBER! 

red sea

Flyg med direktflyg från Köpenhamn till Hurghada och hoppa på liveaboarden MV Tala på safarin "Rocky, Daedalus & Zabargad" för endast 15 295 SEK per person. Lämna vardagen en vecka och unna dig ett liveaboard-äventyr! Du kan se vackra koraller, hajar, barracudor, delfiner och mycket mer.

En vecka ombord på en liveaboard i Röda Havet innebär att du bor ombord på en lyxig båt, äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr. På en liveaboard kommer du på ett bekvämt sätt väldigt nära vackra dykplatser och möter fina fiskar samt förhoppningsvis hajar och marina däggdjur.

Vid Daedalus dyker du på väggar täckta av färggranna mjuka och hårda koraller. Du kan förvänta dig att se stim med barracuda, tonfisk, regnbågsfisk och grå revhaj. Med lite tur kan det även dyka upp hammarhaj, rävhaj, delfin och valhaj. Daedalus har även en trädgård fylld med vackra anemoner. Vid Rocky stupar väggarna ner i det djupa havet där höga hornkoraller växer. Här finns flera stora grottor och överhäng som bildar ett perfekt tillhåll för dykare till att titta på förbipasserande hajar. Vid Zabargad hittar du en sandsluttning som leder ner till en brant vägg där man kan se manta och hammarhaj simma runt. Det finns även ett flertal vrak runt ön, där de flesta ännu inte har identifierats.


Resa

Datum: 7-15 nov, 2017 
Resmål: Röda Havet

Inkluderat i resans pris: Direktflyg Köpenhamn – Hurghada t/r ➔ Måltid på flyget ➔ Egyptiskt visum ➔ Mötesassistans på flygplatsen ➔ Alla transfers i Egypten t/r ➔ 7 nätter med del i dubbelhytt med eget bardum ombord på liveaboard ➔ 3 måltider per dag ombord samt snacks, te, kaffe, vatten, läsk och juice ➔ 6 dykdagar med ca 3-4 dyk per dag (sista dagen 2 dyk) inkl. guide, 12L-flaska, vikter och bälte ➔ Fri Nitrox till nitroxcertifierade ➔ Alla marinparksavgifter och skatter

Pris per dykare: 15 295 SEK
(vill du flyga från annan flygplats, kontakta oss för pris och information)

 

Om du vill ha mer information eller boka en resa, kontakta Scuba Travel.

tala

 

_______________________________________________________________________________________ 

SNORKLA MED MANTOR PÅ HÖSTLOVET! 

aveyla

Aveyla Maldives är ett perfekt resmål för både familjer, dykare och icke-dykare. Här har du möjligheten att få uppleva något utöver det vanliga, nämligen att snorkla med inte bara en, två eller tre gigantiska mantor, utan upp till 100 stycken på samma gång! Du bor bekvämt på Aveyla Maldives, ett guesthouse med härlig strand och fint husrev.

Den maldiviska ön Dharavandhoo ligger i Baa atoll mycket nära det omtalade reservatet Hanifaru Bay där mantor skådas i hundratal under mantasäsongen (juni-november). Aveyla Maldives är ett guesthouse på denna lokalbefolkade ö som erbjuder en genuint maldivisk upplevelse, där havet och livet under ytan står i centrum under din vistelse. 

En semester på ett guesthouse ger dig en chans att lära känna den maldivska kulturen och njuta av det rofyllda ölivet som råder i Maldiverna, samtidigt som du får ta del av den dykning som Maldiverna är världskänt för. Havet, reven och dykplatserna är desamma vare sig du bor på en resort eller på ett guesthouse på en lokalbefolkad ö. Priset däremot är det stor skillnad på.


Resa

Datum: 26 okt - 3 nov, 2017 
Resmål: Maldiverna - Asien - Indiska Oceanen

Inkluderat i resans pris: Flyg Sverige – Male t/r ➔ Inrikesflyg Male – Dharavandhoo t/r ➔ Mötesassistans på flygplatsen i Dharavandhoo samt transfer till Aveyla Maldives ➔ 7 nätter i del i dubbelrum på Aveyla Maldives ➔ Helpension ➔ 5 dagars dykning inkl. 2 båtdyk per dag, guide, 12L-flaska, vikter och bälte ➔ 2 guidade snorklingsutflykter till marinreservatet Hanifaru Bay (ingår även för icke-dykare) ➔ Lokala skatter och avgifter

Pris per dykare: från 21 095 SEK
Pris per icke-dykare: från 17 695 SEK

 

Om du vill ha mer information eller boka en resa, kontakta Scuba Travel.

aveyla

 

 

 

_______________________________________________________________________________________ 

FIRA JUL/NYÅR PÅ BALI, 2017! 

Bali Dive Resort drone

Vi har för tredje året i rad ett toppenerbjudande för jul/nyår på Bali Dive Resort & Spa i Tulamben på Bali. Detta har varit oerhört populärt hos våra resenärer. I år fokuserar vi på att klämma in extra mycket dykning, och du har möjlighet att få mer dykning för pengarna! Se information om dykerbjudanden och reseerbjudande nedan.

Dykerbjudanden för 2 dykare
Ifall ni är två eller fler personer som väljer att åka på er Bali resa under jul och nyår erbjuder vi riktigt fina erbjudanden för er som vill dyka extra mycket.

“2 för 1” på ert 3:e dyk för dagen - När ni bokar 2 dyk/dag och ni är två betalande dykare som dyker ihop kommer ni att bli erbjudna att genomföra ett tredje dyk samma dag och enbart betala för 1 person. Det tredje dyket måste genomföras på samma dag som de första 2 dyken och samtliga dyk måste genomföras i dykparet.
“2 för 1” på nattdyk- och båtavgifter - Ifall ni dyker tillsammans och väljer att lägga till båt eller nattdyk så behöver enbart 1 person betala för extra avgiften som tillkommer. Utfärder till Amed och Manta Point ingår inte i detta erbjudandet.
“1 dykare och 1 kurs-dykare” - Ifall ditt resesällskap genomför ett kursprogram (enligt nedan) under resan kommer dykaren att kunna medverka på samtliga gratisdyk efter avslutad kurs som kursdeltagaren blir tilldelad enligt nedan paket.

Dykerbjudanden för barn (8 - 15 år) - “En dag vid poolen”
För dig som är på plats mellan 24 - 31 december och har barn mellan 8 - 15 år så kommer det ges tillfälle för barnen att prova på dykning helt utan kostnad!

Kurserbjudanden
Get your PADI in Paradise - PADI Open Water kurs + 1 gratis dyk efter avslutad kurs.
Kostnad 3 400 SEK/person

EANX Specialist - PADI Advanced Open Water kurs + Nitrox kurs + 1 gratis dyk efter avslutad kurser.
Kostnad 3 750 SEK/person

No More a Beginner - PADI Open Water kurs + PADI Advanced Open Water kurs + Nitrox kurs + 2 gratis dyk efter avslutad kurs.
Kostnad 7 050 SEK/person


Resa

Erbjudandet gäller resor med flyg från Stockholm med dagens flygpriser, men vi kan även erbjuda flyg från andra orter. Skicka oss en förfrågan för att få exakt pris och mer information. 

Period: December, 2017 
Resmål: Bali Dive Resort & Spa - Tulamben - Bali


Inkluderat i resans pris: Flyg Stockholm – Denpasar, Bali t/r ➔ Transfer Denpasar flygplats - Bali Dive Resort & Spa t/r ➔ 9 nätter i del i Garden bungalow med frukost på Bali Dive Resort & Spa ➔ 12 landbaserade dyk inkl guide och transfer ➔ Komplett hyra av dykutrustning (exkl. dykdator) ➔ 32 % nitrox till certifierade nitroxdykare ➔ 30 minuters massage utan extra kostnad

Ej inkluderat i resans pris: Jul- (24/12) och nyårsmiddag (31/12) måste inkluderas ifall du bor på Bali Dive resort  under dem här datumen + 200 SEK/person/middag ➔ Helpension: +185 SEK per person och dag ➔ Enkelrumstillägg inkl. tranport Seaview/Deluxe: +500 SEK/dag. Garden view:  440 SEK/person ➔ Övriga aktiviteter, måltider och dryck som inte specificeras ovan ➔ Dricks till guider och personal, rekommenderas men är inte ett krav

Bungalow Sea View/ Deluxe Room
Pris per dykare:
 från 21 595 SEK
Pris per icke-dykare: från 18 695 SEK

Bungalow Garden View
Pris per dykare:
 från 20 995 SEK
Pris per icke-dykare: från 18 095 SEK

Family Room (3 personer)
Pris per dykare:
 från 20 995 SEK
Pris per icke-dykare: från 18 695 SEK

Om du vill ha mer information eller boka en resa, kontakta Scuba Travel.

 

 

 

_______________________________________________________________________________________ 

ERBJUDANDE: LIVEABOARD - MALDIVERNA, 2017! 

Om du är sugen på en liveaboard i Maldiverna är detta rätt tillfälle att boka! Just nu erbjuder flera liveaboard-operatörer reducerade priser på avgångar i augusti och september. 


serenity

Emperor Serenity är sprillans ny från 2016 och en klass för sig i de maldiviska vattnen. Hon är en modern, rymlig liveaboard där utmärkt boende och service är standard. Denna 40 meter långa båt tar utan problem 26 gäster i 13 stycken välutrustade hytter med eget badrum och a/c.


Pris per dykare: från 23 595 SEK, inkluderar: 
Flyg Sverige - Male t/r ➔ Transfer Male flygplats - liveaboard t/r ➔ 7 nätter ombord på Emperor Serenity inklusive helpension  ➔ 6 dagars dykning (sista dagen 1-2 dyk), fri nitrox och skatter  

Avgångar, rutt "Best of Maldives":
27 augusti
10 september
17 september


voyager3


Emperor Voyager
är en välkomnande modern och rymlig liveaboard byggd i hög standard. Hon är 30 meter lång och har plats för tjugo dykare i sina tio hytter, varav sju har två separerade sängar och tre består av en dubbelsäng. Alla hytter har eget badrum samt luftkonditionering och fläkt.  


Pris per dykare: från 19 995 SEK, inkluderar: 
Flyg Sverige - Male t/r ➔ Transfer Male flygplats - liveaboard t/r ➔ 7 nätter ombord på Emperor Voyager inklusive helpension  ➔ 6 dagars dykning (sista dagen 1-2 dyk, fri nitrox och skatter  

Avgångar, rutt "Best of Maldives":
19 augusti
26 augusti
16 september


carpe novo


Carpe Novo
är den tredje i Carpe Diem Maldives-flottan. Hon gjorde sin jungfrufärd i april 2016. Novo är en rymlig och välplanerad liveaboard med plats för 22 dykare fördelade i 12 hytter. Fartyget har ett stort soldäck, bar och restaurang utomhus på andra däck och en trevlig lounge på huvuddäck. Hytterna är väl tilltagna, alla har eget badrum, individuell luftkonditionering samt säkerhetsskåp. 
Pris per dykare: från 20 995 SEK, inkluderar: 
Flyg Sverige - Male t/r ➔ Inrikesflyg mellan Baa atoll och Male enkel resa ➔ transfer till/från liveaboard ➔ 7 nätter ombord på Carpe Novo inklusive helpension ➔ 6 dagars dykning (sista dagen 1-2 dyk), skatter  

Avgångar, rutt "Manta Madness":
9 september (startar i Male, avslutas i Dharavandhoo, Baa atoll)
16 september (startar i Dharavandhoo, Baa atoll, avslutas i Male)FÖRSLAG TILL FÖRLÄNGNING:
Då du ändå kommer att vara i området kan du passa på att göra en förlängning på Aveyla Manta Village i samband med din Carpe Novo-liveaboard. Du kan även passa på att förlänga din resa med några dagar på Bandos Island Resort & Spa, där de just nu har väldigt förmånliga priser. Detta passar för alla liveaboard-båtar ovan. 

Förslag 1:
Pris per person: 5 995 SEK, inkluderar:
3 nätter i delat dubbelrum på Aveyla Manta Village ➔ helpension ➔ 2 båtdyk och 2 snorkelutflykter till Hanifaru Bay

Förslag 2:
Pris per person: från 5 895 SEK (spara 3 000 SEK), inkluderar:
Speedboat transfer Male - Bandos ➔ 4 nätter i delat dubbelrum "Classic" på Bandos Island Resort & Spa inklusive frukost  ➔  Erbjudande: Uppgradering till halvpension utan extra kostnad  ➔ Erbjudande: Betala enbart för 3 nätter
(Pris per person i enkelrum: från 8 495 SEK, spara 3900 SEK)


Om du vill ha mer information eller boka en resa, kontakta Scuba Travel.

batfish

 

_______________________________________________________________________________________ 

ERBJUDANDE: BANDOS - MALDIVERNA, 2017! 

bandos

Just nu erbjuder Bandos Island Resort & Spa i Maldiverna riktigt bra priser! Bandos har allt som Maldiverna är välkänt för; turkosblått hav, underbara kritvita sandstränder och fantastisk dykning! Allt detta ligger bara en kort båtresa på ca 30 min från huvudön Male och den internationella flygplatsen. 

Det är en ganska liten resort med 225 rum med flera olika barer, caféer och restauranter att välja mellan. Boende finns att välja mellan på flera nivåer från traditionella s.k. water villas, mer exklusiva jacuzzi beach villas till garden villas. Det finns också standard & deluxe rum för dig som ämnar ägna mest tid åt alla öns aktiviteter såsom dykning, windsurfing, träna på det högklassiga gymmet eller njuta av en härlig spa behandling.

Inget besök till Maldiverna är komplett utan att besöka den fantastiska undervattensvärlden. Även för dig som inte vill dyka med apparat utan bara snorkla så är Bandos utmärkt. Åk på en utflykt med någon av öns rymliga båtar, s.k. dhonis” och möt havets vackra varelser. Dive Bandos, öns lokala dykcenter, känner till varje del av Male-atollens över 40 olika dykplatser. Bandos är en av få öar som har en egen tryckkammare på plats för sina gästers säkerhet.  


Reseperiod: 14 juni - 31 oktober 2017
Bokningsperiod: 14 juni - 31 oktober 2017
Resmål: Bandos - Maldiverna - Indiska Oceanen

Inkluderat i resans pris: Flyg Skandinavien - Male t/r ➔ Speedboat transfer Male - Bandos ➔ 7 nätter i delat Classic Room inkl. frukost ➔ 10 stranddyk inkl. vikter och flaska ➔ Erbjudande: Uppgradering till halvpension utan extra kostnad ➔ Erbjudande: Betala enbart för 5 nätter

Juli
Pris per person i delat dubbelrum: från 21 895 SEK (spara 5 100 SEK)
Pris per person i enkelrum: 25 195 SEK (spara 6 500 SEK)

Augusti
Pris per person i delat dubbelrum: från 22 995 SEK (spara 5 700 SEK)
Pris per person i enkelrum: 27 395 SEK (spara 7 400 SEK)

September
Pris per person i delat dubbelrum: från 18 995 SEK (spara 5 500 SEK)
Pris per person i enkelrum: 22 895 SEK (spara 6 700 SEK)

Oktober
Pris per person i delat dubbelrum: från 18 995 SEK (spara 5 500 SEK)
Pris per person i enkelrum: 22 895 SEK (spara 6 700 SEK)

Om du vill ha mer information eller boka en resa, kontakta Scuba Travel.

batfish

 

_______________________________________________________________________________________ 

ERBJUDANDE: DAHAB - EGYPTEN, 2017! 

dahab

Nu har vi även ett erbjudande till Dahab, Egypten. Här dyker du med allt från små tropiska revfiskar till bjässar som hajar, mantor, dugonger,  majestätiska valhajar. Dessutom finns här kända dykplatserna Blue Hole och Canyon, samt spännande vrak som kickar igång fantasin. Lägg till sol, kristallklart hav, vackra rev och du har vårt resmål.

Hotellet Blue Beach Club Dahab ligger precis vi strandkanten vid Dahabs kustlinje och har varit i verksamhet sedan 1997. På ena sidan finner du de imponerande bergen i Sinai och på den andra stränder som är inramade av palmer och vackra korallrev. Blue Beach Club Dahab erbjuder en bra kombination av prisvärt boende och hjälp med skräddarsydda aktiviter utöver dykningen.  

Datum: Augusti, 2017 (går även att resa andra datum)

Resmål: Dahab - Egypten - Röda Havet

Inkluderat i resans pris: Flyg Stockholm – Sharm el-Sheikh t/r ➔ Mötesassistans på flygplatsen samt transfer till Blue Beach Club t/r ➔ 8 nätter i delat standardrum på Blue Beach Club inklusive frukost ➔ 5 dagars dykning med 2 dyk om dagen inklusive flaska, vikter och guide samt 5 dagars obegränsad oguidad dykning efter dagens guidade dyk ELLER Open Water-kurs inklusive komplett dykutrustning under kurs (certifieringsavgift och manual ej inkluderat)

Pris per dykare:  från 12 695 SEK
Pris per dykare med OW-kurs: från 13 495 SEK
Enkelrumstillägg: 2000 SEK

Om du vill ha mer information eller boka en resa, kontakta Scuba Travel.

moray eels

 

_______________________________________________________________________________________ 

ERBJUDANDE: CARPE VITA + TME RETREATS I MALDIVERNA, JULI, 2017! 

carpe vita sunset

Maj månads specialerbjudande går till Maldiverna och den lyxiga liveaboarden Carpe Vita som tar dig på en tillfällig, annorlunda rutt för att komma bort från massorna. Dessutom erbjuds hela 4 dyk per dag vilket är mycket ovanligt. Denna safari börjar ena veckan i Male, går norrut till Raa & Baa atoll (Hanifaru Bay) och avslutas i Södra Ari atoll, och sedan tvärtom andra veckan. Passa på att förlänga din resa med några dagar på TME Retreats i Dhigurah när du ändå är där, och njut av lite ö-liv och fler möten med valhajarna som trivs i området.

Det är en riktigt bra kombination är att spendera en vecka ombord på en liveaboardbåt och därefter njuta av några dagar på ett guesthouse. På så sätt får du ordentligt med dykning på liveaboarden och därefter även uppleva det äkta Maldiverna på en lokalbefolkad ö.

En vecka på en liveaboard på Maldiverna innebär att du bor ombord på en lyxig båt under äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr. På en liveaboard kommer du på ett bekvämt sätt väldigt nära vackra dykplatser och möter fina fiskar samt förhoppningsvis valhajar och mantor på riktigt nära håll. 

Dhigurah är en stillsam ö med litet utbud av lokala restauranger, caféer och butiker. Ön har kilometerlånga vita stränder och vackert husrev både för snorklare och dykare. Guesthouset erbjuder dykning, snorklingsutflykter, besök på öde öar och sandbanker, delfinsafari, nattfiske och olika vattensporter. Det går även att besöka närliggande resortöar om man är intresserad av att prova på lyxlivet för en dag.


Datum: 22 juli - 3 augusti alt 29 juli - 6 augusti 2017
Resmål: Maldiverna - Asien - Indiska Oceanen

Inkluderat i resans pris: Flyg Stockholm – Maldiverna t/r ➔ Transfer Male flygplats - Carpe Vita t/r ➔ 7 nätter i del i dubbelhytt med eget badrum ombord på Carpe Vita ➔ 3 måltider per dag samt snacks, frukt, läsk, juice, te, kaffe tillgängligt dygnet runt. ➔ 2 glas öl eller vin till middagen varje kväll ➔ ca 22 dyk per vecka (4 dyk per dag) med guide, 11,5 eller 13,5L-flaska, vikter och bälte, obs sista dykdagen görs endast 1 eller 2 dyk för att ge samtliga dykare 24h vila innan flygning ➔ Skatter och avgifter

Förlängningsalternativ: 4 nätter i del i dubbelrum med frukost på TME Retreats, Dhigurah ➔ Transfer och inrikesflyg från Dhigurah tillbaka till Malé vid hemresa

Pris per dykare, endast liveaboard:  från 24 695 SEK
Tillägg för förlängning: 4 900 SEK

Om du vill ha mer information eller boka en resa, kontakta Scuba Travel.

carpe vita sunset

 

 

MV Carpe Vita liveaboard Maldives from Carpe Diem Maldives Pvt. Ltd. on Vimeo.

 

 

Hanifaru Bay, Baa atoll, Maldives 2016 from Carpe Diem Maldives Pvt. Ltd. on Vimeo.

_______________________________________________________________________________________ 

SPECIALERBJUDANDE GALAPAGOS, NOV 2017! 

hammerheads

Just nu får du 3000 SEK rabatt när du bokar en av våra 3 sista platser till Galapagos i november 2017! Med på resan är vår ambassadör Anders Salesjö, som finns där för att lära dig mer om djur- och naturlivet vid de mytomspunna öarna. Detta är ett resmål som de flesta dykare drömmer om att besöka, så passa på! Här kan man bland mycket annat dyka med stora stim av hammarhaj, nyfikna sjölejon och majestätiska valhajar. Läs mer...

_______________________________________________________________________________________ 

SOMMARERBJUDANDE KROATIEN, 2017! 

trogir boat

Vi lanserar ett nytt resmål: Trogir i vackra Kroatien! Trogir är en lugn, mysig by; idealisk för dykare och familjer, dig som vill lära dig dyka samt alla som föredrar en avkopplande semester. Längs kusten hittar du fina stenstränder och flera restauranger. Dyker gör du i klarblått hav på vrak, klippavsatser, grottor, rev och tunnlar. Du tar dig ut med en av dykcentrets flera dykbåtar.

För nya dykare erbjuder dykcentret både CMAS- och PADI-utbildningar och all dykning för dig som nybörjare sker i det kristallklara vattnet rakt utanför dykcentret. Där kan du kan besöka deras egna små husdjur: ett par sjöhästar nere på botten.

Nedan finner du ett erbjudande för sommaren 2017. Erbjudandet gäller resor med flyg från Stockholm med dagens flygpriser, men vi kan även erbjuda flyg från andra orter. Skicka oss en förfrågan för att få exakt pris och mer information. 


Period: Juni - augusti, 2017 
Resmål: Trogir - Kroatien - Medelhavet


Inkluderat i resans pris ➔ Flyg Norden – Split t/r ➔ Transfer flygplats – Trogir t/r ➔ 7 nätter i delad lägenhet ➔ 5 dagars dykning med 2 dyk om dagen, inklusive båttur, guide, 12 liters flaska och vikter ELLER nybörjarkurs CMAS

Ej inkluderat i resans pris ➔ Frukost 60 SEK/person/dag eller frukost och middag 240 SEK/person/dag ➔ Övriga aktiviteter, måltider och dryck som inte specificeras ovan ➔ Hyra av dykutrustning ➔ Avbeställningsskydd samt reseförsäkring ➔ Dricks till guider och personal, rekommenderas men är inte ett krav

 

Standardlägenhet:
Pris per dykare: 9 995 SEK
Pris per person inklusive CMAS nybörjarkurs: 11 495 SEK

Lyxig lägenhet:
Pris per dykare: 12 495 SEK
Pris per person inklusive CMAS nybörjarkurs: 13 995 SEK

 

_______________________________________________________________________________________ 

SOMMARERBJUDANDE MALDIVERNA, 2017!

Reehti Beach Resort


Nu väntar mantasäsongen i Maldiverna runt hörnet! Vill du uppleva detta fantastiska, naturliga skådespel är det i Baa atoll du ska se till att vara.

Baa atoll har blivit erkänd som en av världens bästa platser för undervattensfotografering. Det hela beror på bukten Hanifaru Bay som under sydvästmonsunen (juni till november) fylls av plankton. Revets naturliga form fungerar som en tratt där plankton kommer in, men inte ut. Detta lockar mantor i mängder och ibland även valhajar. På en yta stor som en normalstor fotbollsplan har som mest 250 mantor och 4 valhajar skådats samtidigt. Sedan 2011 är området skyddat av UNESCO och sedan 2012 är endast snorkling tillåten inne i själva Hanifaru Bay.

Reethi Beach Resort ligger på en liten ö i Baa atoll, endast en 35 minuters vacker sjöflygplansresa från huvudstaden Male. Resortens och rymliga fristående villor samt parhus är byggda i naturliga material och i typisk maldivisk stil, vilket ger förstklassig komfort i en unik miljö. Alla rum har luftkonditionering och ligger längs med den vita sandstranden. På resortområdet hittar du hela fem olika restauranger samt fem barer.

Reethis faciliteter inkluderar dykcenter, spa, gym och vattensport-center. De kan även anordna flera olika utflykter för dig som inte dyker.

Nedan hittar du ett prisexempel baserat på resor med flyg från Stockholm med dagens flygpriser, men vi kan även erbjuda flyg från andra orter och andra datum. Läs mer här, eller skicka oss en förfrågan för att få exakt pris och mer information.


Datum: 29 juni - 9 juli, 2017 
Resmål: Reehti Beach Resort - Maldiverna - Indiska Oceanen


Inkluderat i resans pris ➔ Flyg Stockholm – Male, Maldiverna t/r ➔ Sjöflygplan från Male till Reethi Beach Resort t/r ➔ 9 nätter i del i Reethi villa inkl frukost på Reethi Beach Resort ➔ 6 dagars dykning obegränsad dykning inkl 10L-flaska, vikter och bälte (transferkostnad vid båtdyk tillkommer) ➔ Lokala skatter

Ej inkluderat i resans pris ➔ Hyra av dykutrustning och Nitrox ➔ Övriga aktiviteter, måltider och dryck som inte specificeras ovan ➔ Dricks till guider och personal, rekommenderas men är inte ett krav ➔ Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Pris per dykare: 24 495 SEK
Pris per icke-dykare: 18 895 SEK

Tillval 
➔ Halvpension + 3 700 SEK per person och vistelse ➔ Helpension + 5 900 SEK per person och vistelse ➔ All Inclusive + 10 200 SEK per person och vistelse.

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________ 

SOMMARERBJUDANDE BALI, 2017! 

Bali Dive Resort drone

Vi har satt ihop ett erbjudande för sommaren 2017 till Bali Dive Resort & Spa i Tulamben på Bali. Resorten har snabbt blivit en favorit hos både dykare, blivande dykare och icke-dykare. Här hittar du en utomhuspool, privat strandområde, dykcenter, spa, en fantastisk kock, gratis Wifi och den välkända balinesiska gästfriheten. Resortens spa är öppet varje dag och erbjuder olika typer av massage, aromaterapi, body scrub, manikyr och pedikyr. 

Erbjudandet gäller resor med flyg från Stockholm med dagens flygpriser, men vi kan även erbjuda flyg från andra orter. Skicka oss en förfrågan för att få exakt pris och mer information. 

Period: Juli - september, 2017 
Resmål: Bali Dive Resort & Spa - Tulamben - Bali


Inkluderat i resans pris: Flyg Stockholm – Denpasar, Bali t/r ➔ Transfer Denpasar flygplats - Bali Dive Resort & Spa t/r ➔ 9 nätter i del i Garden bungalow med frukost på Bali Dive Resort & Spa ➔ 10 landbaserade dyk inkl guide och transfer ➔ Komplett hyra av dykutrustning (exkl. dykdator) ➔ 32 % nitrox till certifierade nitroxdykare

Pris per dykare: 17 775 SEK

Pris per icke-dykare: 15 295 SEK

Helpension går att välja till, tilläggskostnad för hela vistelsen är 1500 SEK per person.
 Om du vill ha mer information eller boka en resa, kontakta Scuba Travel.

 

 

 

_______________________________________________________________________________________ 

HÄNG MED TILL GOD'S POCKET I OKTOBER 2017!

gods pocket

I oktober 2017 har vi en gruppresa till God’s Pocket. God’s Pocket Resort ligger på den vackra ön Hurst Island på den östliga sidan av Vancouver Island i Kanada. Mitt i den förtrollande viken Christie Passage, 20 km norr om Port Hardy, erbjuder Gods Pocket en avkopplande miljö och fantastisk kallvattensdykning.


God's Pocket Resort har funnits i över 25 år och är en plats för alla nivåer av kallvattensdykare. Man kan endast ta sig hit med båt vilket gör detta till en otroligt vacker, avskild plats i ödemarken, omgiven av skogbeklädda öar och små mysiga vattendrag. Förutom kallvattensdykning erbjuder området även kajakturer, skogs- och strandvandring samt valskådning.

 

Datum: 13-24 oktober, 2017 
Resmål: God's Pocket Resort - British Columbia - Kanada

Inkluderat i resans pris: Alla transfers ➔ 1 natt i del i dubbelrum på hotell i Vancouver (13-14 oktober) ➔ 9 nätter i del i dubbelrum på Gods Pocket Resort inkl. Helpension (14-23 oktober) ➔ 8 dagars dykning med upp till 3 dyk per dag inkl. guide, flaska, vikter och luft (sista dagen görs enbart 1 morgondyk) ➔ 1 natt i del i dubbelrum på hotell i Vancouver (23-24 oktober)

Pris per dykare: 29 945 SEK BOKA NU OCH FÅ 5000 SEK RABATT!

Det finns bara 3 platser kvar på denna resa. Om du vill veta mer kan du klicka här, och du kan också kontakta Scuba Travel.

 

_______________________________________________________________________________________ 

Bland mantor och hajar på Yap!

Yap manta ray bay resort

Yap i Mikronesien är allra mest känt för sin stora mängd mantor, sitt klarblå vatten och flertalet revhajar. En otroligt häftig kombination som kommer att göra din dyksemester till något alldeles extra. Dyk med dessa underbara varelser samt njut av lyxen på Manta Ray Bay Resort.

Manta Ray Bay Resort firar i år (2016) 30-årsjubileum och detta gör de genom ett galet bra erbjudande. Så vill du uppleva en av våra bästa dykdestinationer? Då är det definitivt läge nu! Kika på vårt erbjudande nedan.  

ERBJUDANDE:
Vår specialdeal innebär att du som bokar en vistelse på 7 nätter får bo 3 nätter utan kostnad. Denna deal inkluderar alltså 10 nätter på Manta Ray Bay Resort med frukost, sen utcheckning, 10 båtdyk, alla flyg samt hotellnätter längs med flygresan. Pris per person fr. 31 495 SEK. PDF med mer utförlig information om detta erbjudande och vad som ingår etc. hittar du genom att klicka här (prisexemplet i PDF:en är redan rabatterat). 

Just detta erbjudande är beräknat på en resa i november 2016, men du kan välja att resa när du vill under år 2016 samt år 2017. Erbjudandet gäller endast för nya bokningar. Kontakta oss för att få ett exakt pris från din flygplats samt för de datum du önskar resa, skicka oss en förfrågan!

Yap manta ray bay resort
_______________________________________________________________________________________ 

THAILAND APRIL 2016 MED OXYGENE GÖTEBORG

o2 göteborg

"I april 2016 åkte vi ett gäng från Oxygene Göteborg till Similan Islands i Thailand. Efter en dag i Khao Lak gick vi ombord på ”The Junk” som skulle vara vårt hem för veckan och ta oss runt till alla dykplatser. Vi började runt Similans södra öar och tog oss norrut mot Koh Tachai, Koh Bon och Richelieu Rock. Redan andra dykdagen fick vi se vår första manta.

En av resans höjdpunkter var förstås Richelieu Rock som är ett rev mitt ute i havet. Även om sikten inte var den bästa på resan vägdes det upp av allt liv på dykplatsen. Runt toppen av revet var det ett myller av fiskstim med snappers, fusiliers, trevallies och cornet fish. Förutom alla fiskstim runt oss såg vi allt från muränor och boxfish till ornate ghost pipefish, pineconefish och tigertail seahorse. För att hinna se allt spenderade vi en hel dykdag runt revet.

Veckans två sista dyk gjorde vi vid Koh Bon. Där spenderade vi hela dyken tillsammans med flera mantor som ibland graciöst gled förbi oss och ibland kom i lekfull fart på riktigt nära håll. Vilket häftigt avslut på en riktigt härlig resa! Tack alla som var med!" - Anna, Oxygene Göteborg.

Vill du komma i kontakt med Oxygene Göteborg och kanske hänga med dem och dyka på västkusten? Klicka då här!

Skulle du också vilja göra en resa ombord på unika The Junk i Thailand? Vi har just nu ett erbjudande som gäller under hela perioden 4 nov 2016 - 5 maj 2017, du väljer själv vilken vecka du vill resa under denna period. Pris från 17 995 - 21 795 SEK per person.

Priset inkluderar: ➔ Flyg Skandinavien – Phuket r/t ➔ 1 natt i delat dubbelrum på hotell före och efter liveaboarden inkl. frukost ➔ 6 nätter i delad dubbel-/trippel-/fyrbäddshytt ombord The Junk ➔ Helpension plus te, kaffe, vatten, läsk och fruktjuice ➔ Upp till 19 dyk inkl. 12L-flaska, vikter och bälte

Kontakta oss för att få ett fullständigt reseförslag med pris från din flygplats och den period du vill resa, skicka oss en förfrågan!

thailand manta dykning

thailand dykning

_______________________________________________________________________________________ 

SYDAFRIKA - EN HAJUPPLEVELSE!

dyk med haj

När träffade du på en haj senast? Aliwal Shoal i Sydafrika är den perfekta platsen för dig som önskar dyka med hajar; här har du chans att träffa på upp till 80 hajar på en och samma gång under ett s.k. "betat hajdyk". Dessutom kan du dyka på två fina vrak samt bland många arter av hård- och mjukkorall och ett stort utbud av tropiska samt subtropiska fiskarter. Aliwal anses vara en strålande plats för dykare som söker äventyr. 

Vi har tagit fram ett förslag där du bor 7 nätter i Aliwal och önskar du kan du förlänga med några dagars jeepsafari bland lejon och elefanter i Hluhluwe Game Reserve. Datumen nedan är endast ett exempel, du kan välja att resa när du vill under 2017. Priset påverkas av flygpris samt platstillgång.


Exempel på datum:
11 - 19 november, 2017 
Pris per dykare: fr. 21 195 SEK
Inkluderat i priset: Flyg Köpenhamn – Durban t/r, Hyrbil för 2 personer för hela vistelsen, 7 nätter i delat dubbelrum med badrum på Blue Marlin Hotel, Frukost, 9 dyk i Aliwal Shoal inkl. guide, flaska och vikter, 1 betat hajdyk i Aliwal Shoal, Dyktillstånd.

Förläng med Hluhluwe Game Reserve:
Datum: 19 - 21 november, 2017
Pris per person: fr. 4 650 SEK
Inkluderat I priset: 2 nätters boende i Hluhluwe inkl. helpension, 3 st jeep-safaris med guide, Hyrbil.


Kontakta oss för mer information samt för att få ett exakt reseförslag med pris från din utreseort, skicka oss en förfrågan!_______________________________________________________________________________________ 

NYTT RESMÅL - KAP VERDE

dyk med haj

Långa sandstränder, amhaj, sandtigerhaj, olika typer av muränor, knölvalar (feb-maj), sköldpaddor, vackra vyer, sol, sol och ännu mer sol. Det här är bara en liten del av de upplevelser du får på vårt nya resmål, Kap Verde. Dessutom är det en relativt kort flygresa. Vi erbjuder boende på två olika öar på Kap Verde, Sal Island och Boa vista Island. Du kan välja att semestra på enbart en av dem eller kombinera förlänga semstern genom att bo en vecka på vardera ö. Sal Island kan du resa till året runt, medan dykcentret på Boa Vista Island har öppet juni - oktober. 

Vi har tagit fram två exklusiva erbjudanden. Datumen nedan är endast ett exempel, du väljer själv resdatum! Under vinterhalvåret finns det charterflyg på torsdagar från Stockholm, medan det under sommaren är reguljärflyg osm gäller. Priset påverkas av flygpris samt platstillgång.


Exempel på datum:
10 - 17 nov 2017 
Pris per dykare: fr. 16 175 SEK
Pris per icke-dykare: fr. 13 675 SEK
Inkluderat i priset: Flyg Stockholm - Sal t/r ➔ Transfer Sal Airport - Hotel t/r ➔ 7 nätter i del i dubbelrum på Dunas de Sal Hotel med frukost ➔ 5 dagars dykning inkl. 2 båtdyk per dag, guide, 12 L flaska och bälte.

 

Exempel på datum: 20 okt - 3 nov 2017 
Pris per dykare: fr. 23 895 SEK
Pris per icke-dykare: fr. 18 395 SEK
Inkluderat i priset: Flyg Stockholm - Sal t/r ➔ Transfer Sal flygplats - Hotell t/r ➔ 7 nätter i del i dubbelrum på Dunas de Sal Hotel med frukost ➔ 5 dagars dykning i Sal inkl. 2 båtdyk per dag, guide, 12 L flaska och bälte ➔ Inrikesflyg Sal - Boa Vista t/r ➔ Transfer Boa Vista flygplats - Hotell t/r ➔ 7 nätter i del i dubbelrum på Hotel Estoril incl. breakfast ➔ 5 dagars dykning i Boa Vista inkl. 2 båtdyk per dag, guide, 12 L flaska och bälte.


Kontakta oss för mer information samt för att få ett exakt reseförslag med pris från din utreseort, skicka oss en förfrågan!


kap verde dykresa

_______________________________________________________________________________________ 

VULKANÖN EL HIERRO!

el-hierro-dykning

Nytt resemål, El Hierro på Kanarieöarna. En liten oexploaterad ö, där dykning och vandring är de stora dragplåstren. Naturen är otroligt vacker på denna vulkanö och dykningen mångsidig. Här dyker du i Atlanten bland stora fiskstim, barrakudor, mantor, samt underbar makro. Du har även möjligheten att få dyka i en vulkankrater.

Våra två erbjudande för El Hierro gäller för resor under hösten 2016 och våren 2017, du väljer själv exakta resdatum. 

1 veckas-paketet: ➔ Flyg Skandinavien – Las Palmas t/r ➔ Flyg Las Palmas – El Hierro t/r ➔ Transfer El Hierro flygplats - Lägenhet t/r ➔ 7 nätter med del i lägenhet på La Restinga apartments ➔ 5 dagars dykning inkl. 2 båtdyk per dag, guide och transfers.
Pris per dykare: 13 995 SEK
Pris per icke-dykare: 11 275 SEK

2 veckors-paket: ➔ Flyg Skandinavien – Las Palmas t/r ➔ Flyg Las Palmas – El Hierro t/r ➔ Transfer El Hierro flygplats - Lägenhet t/r ➔ 13 nätter med del i lägenhet på La Restinga apartments ➔ 5 dagars dykning inkl. 2 båtdyk per dag, guide och transfers ➔ 1 natt med del i dubbelrum på hotell i Las Palmas under hemresan.
Pris per dykare: 14 895 SEK
Pris per icke-dykare: 12 295 SEK

Kontakta oss för ett komplett reseförslag från din flygplats samt önskade datum, skicka oss en förfrågan!

el-hierro

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0)301 221 00
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.