Egypt Red Sea Liveaboard Diving

Dykresa

En dykresa

En dyksemester ger dig fantastiska upplevelser och en aktiv semester. Du kan åka själv eller ta med hela familjen. Det finns en dykresa som passar alla. Men innan du bestämmer vart du ska åka på dykresa finns det en del att fundera på.

Vilken typ av dykning vill du göra?

Fundera på vad du vill se och uppleva under din dykresa. Vi erbjuder en mängd resmål med stor variation ur alla aspekter.

  • Som exempel kan du åka till Truk Lagoon och dyka på en av världens bästa platser för vrakdykning.
  • Om du åker med familjen så varför inte prova Maldiverna, där vi med glädje hjälper till med barnen medan du dyker.
  • Om du eller ni är dykentusiaster så är liveaboard helt rätt att prova. Du bor nämligen på båt och dyker väldigt mycket.

Titta igenom våra destinationer så hittar du säkert den dykresa som passar dina önskemål. Om du har speciella önskemål så kan du kontakta oss direkt på info@scubatravel.se - Eller skicka mig en offert

Hur mycket tid har du?

Vissa resmål lämpar sig bättre för dig som har begränsat med tid. Alla våra dykresor till Egypten, Malta eller Kroatien är perfekta för dig som har högst en vecka till ditt dykäventyr. Flyget tar som mest sex timmar, och tidsomställningen är inget problem.

  • I Medelhavet har du bra dykning, och i synnerhet på Malta mycket vrakdykning och teknisk dykning.
  • Egypten är det land med tropisk dykning som ligger närmast oss, och erbjuder en enorm mångfald av fiskar och djur.

Om du har mer tid så finns det spännande resmål som Filippinerna och Indonesien, som ofta tar mer än tio timmar att flyga till.

  • Liveaboard rekommenderar vi starkt eftersom du kommer till de dykplatser som ligger längre bort. Oftast är ni de enda dykarna på platsen och du slipper trängas med andra dykare.
  • Om man inte vill bo på båt så har vi högklassiga hotell med välorganiserad dykning där du kan dyka minst två gånger per dag.

När du ska planera din dykresa så titta gärna igenom våra resmål för mer information, eller ring oss direkt och hör vad vi rekommenderar på tel: 0301 – 22100.

Sista minuten eller inte?

Många av våra resmål är populära och blir snabbt bokade, därför är det ofta bra att vara ute i god tid. Vissa dykresor planerar vi bara några gånger per år och dessa behöver du boka långt i förväg. Det är ofta till destinationer som ligger långt bort, eller där det bara går att dyka vissa perioder under året.

Ibland har vi resor kvar som kan bokas med kort varsel, men du har då inte möjligheten att få din dykresa skräddarsydd.

Åka ensam, med familj eller i grupp?

De flesta av våra resmål passar utmärkt till alla. Det går bra att kombinera dykning med annat om man inte vill tillbringa all tid i havet, och det finns ofta många familjevänliga sysselsättningar även på land.

Om du å andra sidan åker med en grupp utpräglat dykintresserade så vill ni kanske tillbringa så mycket tid i havet som ni kan. Då kan vi varmt rekommendera någon av våra liveaboards, där ni bor, äter och sover direkt på dykbåten och därför får maximalt med dyktid. Helt enkelt en perfekt dykresa - Se Avgångar

 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.