insurance

Försäkringar


Vi rekommenderar alla att skaffa en dyk- och reseförsäkring innan resan. Alla våra liveaboardbåtar kräver att kunderna har med sig bevis på försäkring för att kunna åka med på turen. Samma gäller för att få dyka när ni bor på land.

I första hand så kan du undersöka vad som ingår i din hemförsäkring samt vid betalning med kreditkort om vad som ingår när det gäller resor. Många gånger behöver man ett komplement till sin hemförsäkring för att täcka in sådant som kan inträffa under en resa och vid dykning.

Scuba Travel samarbetar med ERV (Europeiska) reseförsäkringar och de kan erbjuda följande:

Avbeställningsskydd med ERV

Oväntade saker händer. barnen blir sjuka, för mycket jobb gör att semestern måste skjutas på, ett regnoväder drar in över solparadiset eller så drabbas resmålet av oroligheter. Det är i sådana situationer som du är glad för att du har ett avbeställningsskydd.

Du får tillbaka pengar av ERV så länge du har ett intyg som bekräftar anledningen till din avbokning. Med intyg menas exempelvis läkarintyg, intyg från din arbetsgivare eller en länk till UDs webbplats om att de avråder från resor till det land som du hade tänkt resa till.

EVR's avbeställningsskydd kan användas för alla sorters resor, evenemang, hotellbokningar och biljetter - inte bara paketresor.  

Som oförutsedd händelse räknas bland annat:

 • Om du eller nära anhörig blir sjuk
 • Om du plötsligt måste åka på en tjänsteresa du inte visste om när du bokade
 • Något annat allvarligt inträffar som gör att du måste avboka


Vem kan köpa försäkringen?

Avbeställningsförsäkringen kan tecknas av vem som helst, oavsett nationalitet.  Försäkringen kan tecknas för allt som har en officiell prislista, exempelvis resor, utrustningshyra eller för bokade utflykter.

Vad kostar försäkringen?

Priset på försäkringen är 6 % av priset på det du försäkrar eller minst 30 kronor.  Tänk på att avbeställningsskyddet måste tecknas och betalas inom två dagar från det att anmälningsavgiften/depositionen för resan eller arrangemanget ska betalas.

 

Reseförsäkring med ERV

ERV's semesterförsäkringar är ett komplement till din hemförsäkring och är utformad så att den täcker hålen i din hemförsäkring. Det innebär att du får ett skydd mot det mesta som kan hända under en resa, utan att du blir dubbelförsäkrad.

Har försäkringar som skyddar dig vid olyckor vid sportresor (t.ex. dykresor). Denna försäkring ger dig t.ex. ersättning om din dykutrustning blir förstörd, om du behöver räddas, om du skadas eller om något annat oväntat inträffar.

 

Semesterförsäkring

Till resenärer som ska ut och resa upp till 45 dagar och har en hemförsäkring med reseskydd i grunden. Försäkringen kompletterar hemförsäkringens reseskydd.

Vem kan köpa försäkringen:

 • Personer som har en hemförsäkring med reseskydd och reser max 45 dagar (eller så länge som hemförsäkringens reseskydd gäller)
 • Personer som är folkbokförda i Sverige

 

Semesterförsäkring Sport 

Passar resenärer som redan har en hemförsäkring men behöver täcka till hålen i denna. Är bra för dig som ska ut på skid- golf- dyk- eller annan sportresa och har med sig utrustning. Grunden är Semesterförsäkringen men med några tilläggsmoment. Exempelvis ingår hyra av sportutrustning upp till 10 000 kr om t ex dykutrustningen är försenad. Pengar tillbaka för outnyttjad aktivitetskostnad t ex ett liftkort om man bli sjuk eller skadar sig.

Vem kan köpa försäkringen:

 • Personer som har en hemförsäkring med reseskydd och reser max 45 dagar (eller så länge som hemförsäkringens reseskydd gäller)
 • Personer som är folkbokförda i Sverige
 • Personer som ska resa med dyr utrustning eller har förbokade sportaktiviteter

Bland annat ingår:

 • Ersättning om du av medicinska skäl inte kan delta i vad du tänkt göra
 • Utökad ersättning om din utrustning blir skadad, stulen eller kommer bort
 • Ersättning för hyra om utrustningen blir försenad
 • Ersättning om du p.g.a. av medicinska skäl missar något du bokat och betalat hemifrån, som t ex dykning, greenfee eller liftkort
 • Plus allt som finns i Semesterförsäkringen

Prisexempel per person 1 veckas resa: 515 SEK*

 

Reseförsäkring Komplett

Passar resenärer som ska ut och resa och inte har någon hemförsäkring med reseskydd. Reseförsäkring Komplett är den mest omfattande försäkringen ERV har. Det går även att teckna försäkringen för längre perioder, ända upp till ett år. Kan tecknas av personer som är folkbokförda i Norden.

Prisexempel per person för 1 veckas resa: 995 SEK*

 

Reseförsäkring Smart

Passar resenärer som inte har någon hemförsäkring eller ska vara borta mer än 45 dagar. Heltäckande läkekostnadsförsäkring, denna försäkring saknar det lilla extra som finns i Reseförsäkring Komplett. Reseförsäkring Smart motsvarar hemförsäkringens reseskydd, har lägre eller ingen självrisk och finns med eller utan bagageskydd. Kan tecknas av personer som är folkbokförda i Norden.

Prisexempel per person för 1 veckas resa: 400 SEK*

 

Reseförsäkring Extrem

Passar personer som ska göra något riskfyllt på resan som inte täcks av våra andra försäkringar, som exempelvis åka off pist utan guide, dyka djupare än 30 meter, fridyka eller springa ett maraton. Försäkringen kan tecknas av personer som är folkbokförda i Norden.

Bland annat ingår:

 • Upp till 50 000 kronor i ersättning för skadad, stulen eller försvunnen utrustning
 • Hyra ny utrustning om din egen blir försenad
 • Fullständig ersättning för nödvändiga läkekostnader i samband med olycksfall eller sjukdom
 • Ersättning upp till 25 000 kr om du p.g.a. av medicinska skäl inte kan delta i något som du betalat innan du påbörjat resan. Som t ex liftkort och kursavgifter
 • Ersättning för räddning upp till 100 000 kr

Prisexempel per person för 1 veckas resa: 1080 SEK*

*Alla priser är exempel och gäller tillsvidare med reservation för prisändringar från försäkringsbolagen

 

DAN dykförsäkring

Har du hemförsäkring med bra resetillägg och enbart vill ha en försäkring för dykning så rekommenderar vi DAN (Divers Alert Network) dykförsäkring. De erbjuder helårsdykförsäkring i olika nivåer, så detta kan vara bra om du planerar att dyka mer än endast under en vecka på året.  Läs mer och boka på: www.daneurope.org

 

För mer information, priser och bokning kontakta oss på info@scubatravel.se

*Alla priser är exempel och gäller tillsvidare med reservation för prisändringar från försäkringsbolagen

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.