terms

Betalning, ändring & avbokning


Hur betalar jag för min resa?

Det finns två olika sätt att betala för din resa. Välj mellan att betala med banköverföring eller bankgiro eller med kort (endast VISA eller Mastercard). Klicka här för att betala med kort.

Se till att summan du överför motsvarar rätt belopp i svenska kronor (SEK) som står i er bokningskonfirmation. Överföringsavgifterna står du som kund för.  Vänligen läs genom texten noggrannt för att få korrekt information om konto. Om du har fått priset i svenska kronor så måste du betala i SEK oavsett om du bor i ett annat land än Sverige.

1) För er som bor i Sverige - vårt bankgironummer är 5828-9760. Observera att vi inte har möjlighet att skicka ut bankgiroblanketter.

2) För er som bor utanför Sveriges gränser så rekommenderar vi att ni använder vår IBAN och Swift kod då detta är ett smidigt, snabbt och billigt sätt att föra över pengar.

Banknamn: Skandinaviska Enskilda Banken
Swift: ESSESESS

IBAN: SE6750000000051221190016 - Swedish kronor (SEK)
Kontonummer: 5122 11 900 16

IBAN: SE2250000000055018285508 - Euro (EUR)
Kontonummer: 5501 82 855 08

IBAN: SE9550000000054238204859 - Great British Pound (GBP)
Kontonummer: 5423 82 048 59


 

Banknamn: Skandinaviska Enskilda Banken
Swift: ESSEDKKK

IBAN: DK0352950010038723 - Danish kronor (DKK)
Kontonummer: 5295 001 0038 723

Hur mycket måste jag betala och när?

När du har bokat din resa med Scuba Travel kommer du att få en bokningsbekräftelse via mail inom ett par dagar. Inom 7 dagar efter det att du mottagit bokningsbekräftelsen så skall en anmälningsavgift på 2000 SEK betalas in och på så sätt säkrar du din plats på resan.

Om du av någon anledning inte skulle ha möjlighet att betala inom 7 dagar var då vänlig att hör av dig till oss. Resterande betalning måste vara gjord senast 14 dagar innan avresa. Du kan också betala hela resan på en gång eller i omgångar fram till 14 dagar innan avresa.

Observera att vi inte skickar ut bankgiroblanketter. Du ansvarar själv för att betalningen sker i tid.

 

Har Scuba Travel en resegaranti som skyddar mina inbetalningar?

Scuba Travel har en resegaranti ställd till Kammarkollegiet. Detta skyddar alla våra resenärer som köper en paketresa av oss. Läs mer här...

 

Kan jag ändra min befintliga bokning innan jag har betalt resterande summa efter anmälningsavgift?

Vissa ändringar kan göras på en befintlig bokning om det görs i mycket god tid innan avresa. Uppgradering av rum, hyra av utrustning, kurser eller förlängning av resan kan ordnas om detta påtalas i god tid samt om det finns tillgänglighet på hotell och flyg etc.

Att helt ändra din bokning, t.ex. om du vill byta hotell, liveaboard, eller dyk- arrangemang kan ordnas om det finns tid och tillgänglighet att göra detta. 

Då du gör en ändring i din bokning efter det att du betalt hela resan kan det förekomma en ombokningsavgift då det betraktas som att avtalet bryts då en ombokning görs. 

(Se våra resevillkor 1.6)

 

Vad händer om jag vill avbeställa min resa?

Alla kunder har rätten att avboka sin resa. Följande avbeställningsavgifter gäller enligt Scuba Travels resevillkor:

  • Vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa skall resenären erlägga anmälningsavgiften samt eventuella tillkommande kostnader enligt 3.1.3 i resevillkorna.
  • Vid avbeställning senare än 90 dagar, men tidigare än 30 dagar före avresa skall resenären erlägga 60 % av resans pris samt eventuella tillkommande kostnader enligt 3.1.3 i resevillkorna.
  • Vid avbeställning 30 dagar eller senare före avresa skall resenären betala hela resans pris.
  • Sker ingen avbeställning och infinner sig ej resenären på för avresan angiven tid och plats eller kan han/ hon icke deltaga i eller fullfölja resan på grund av att han/ hon saknar för resan nödvändiga dokument såsom giltigt pass, nödvändiga viseringar etc. äger arrangören rätt att tillgodoräkna sig det totala priset för resan. 
  • OBS: Särskilda villkor kan gälla för dykkryssningar, gruppresor och särskilda arrangemang. Detta meddelas i samband med bokning.
  • Om avbeställningen sker mindre än 90 dagar före avresa och slutbetalning ännu ej erhållits, måste resterande belopp betalas in omedelbart. Då en resa påbörjats sker ingen återbetalning från Scuba Travel Scandinavia AB för delar av resan som ej utnyttjas.

 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.