terms

Flyginformation


Biljetter

Resebranschen har slutat att använda sig av de traditionella pappersbiljetter som vi är vana vid. Idag används s.k. elektroniska biljetter. Detta är mer eller mindre bara ett bokningsnummer på ett papper som du har med till incheckningen.

 

När måste jag checka in?

Scuba Travel rekommenderar att du befinner dig på flygplatsen minst två timmar innan flygavgång på de flyg som är bokade genom oss.

Alla kunder ansvarar själva för att dubbelkolla flygtider på biljetten samt att komma i tid. Scuba Travel tar inget ansvar för att kund missar flyget p.g.a. ändrade flygtider eller sen ankomst till flygplatsen.

 

Hur fungerar det med bagagevikt samt övervikt?

På grund av dagens bränslekostnader samt miljöaspekter så har många flygbolag dragit ned på tillåten bagagevikt. Om du önskar att ha med dig extra bagage så skall du kontakta Scuba Travel minst 3 veckor innan avresa. 

En så kallad "dyk/ sportbag" är oftast 30 kilo som max vikt och måste vara en separat bag utöver den fria incheckade vikten. Detta gäller endast för flyg med charterbolag.

OBS: Tänk på att Scuba Travel aldrig kan garantera vikt på flyg. Det är endast flybolaget som tar sådant beslut.

 

Extra benutrymme, måltider & sittplats

Om du behöver extra benutrymme eller har något annat behov så var vänlig hör av dig till oss i god tid före avresa. På charterflyg så är platserna oftast förbokade då du kommer för att checka in och av den anledningen kan det vara svårt att få byta säte.  

För att kunna garantera extra benutrymme eller förboka sittplats så tar alla charterbolag en avgift.  Hör av dig till oss för mer information.

Det är också viktigt att du meddelar oss om du har speciella matbehov (t.ex. vegetarian, diabetiker, allergier)

 

Flygplatser & avreseort

Det finns flera charterflygbolag som flyger till Egypten varje vecka på bestämda dagar från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. 

Med reguljärflyg kan du vara mer flexibel med din avresedag och antalet dagar att du vill vara borta. 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.