wildlife calendar

Vithaj i Guadalupe - aug 2018

vithaj guadalupe

Denna resa är nu fullbokad. 

Följ med oss till Mexikos Stilla havskust och upplev den vackra vithajen på riktigt nära håll. Under sex dagar färdas du ombord på en liveaboard som tar dig till olika platser kring den legendariska vithajs-ön Guadalupe. Du har även möjlighet att förlänga din resa med några dagar utanför San Diego i Kalifornien, tillsammans med leopard-, blå- & makohaj samt dyk i unik kelpskog.

  • Storvilt med stort S
  • Möt vithajar i Guadalupes klara vatten
  • Bo bekvämt på liveaboarden Nautilus Explorer
  • Njut av Mexikos utsökta matkultur
  • Förläng din resa med leopardhaj, blåhaj, makohaj och kelpskogsdykning
  • UV-fotoworkshop med Scuba Travels ambassadör Tomas Jansson

Den här resan fokuserar fullt ut på vithajar och resan kommer att genomföras som en fem-nätters liveaboardresa på den mycket bekväma båten Nautilus Explorer. Resan utgår från Ensenada på Mexikos västkust och tar oss därifrån ut till ön Guadalupe, som anses vara världens bästa ställe att uppleva vithaj i klart, blått vatten.

I burarna sker luftförsörjning från ytan via så kallad hookah. På så vis slipper du väst och flaska i buren. Det betyder också att du faktiskt inte behöver ha dykcertifikat för att delta vid dessa ytbaserade burdyk. För certifierade dykare erbjuds burar som sänks ned till cirka sex meters djup. Det låter kanske inte så mycket, men det ger ett helt annat perspektiv på hajarna. Burarna är konstruerade så att det inte är en mängd galler mellan dykaren och hajen, vilket ger en annan känsla än mer traditionella burar. Perspektivet och den minimala mängden galler gör det betydligt lättare att ta bra bilder. Får du guidernas tillåtelse kan du till och med klättra ut ur buren och slippa galler helt och hållet. Filmare och fotografer brukar därför älska dessa burar.

Klicka här för att läsa en reseberättelse och se bilder från Scuba Travels ambassaför Anders Salesjös resa till just Guadalupe.

 


Klicka här för att se pris samt läsa alla detaljer om resan (PDF)

 

facebook Klicka här för att komma till
 resans event på facebook, 
 där du får löpande
 nyheter kring resan!


guadalupe vithaj

 

 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.