wildlife calendar

TME Retreats Shairose

Den maldivska ön Dhigurah i Södra Ari atoll har en väldigt speciell attraktionskraft. Här trivs valhajarna som allra bäst. Året runt kan man här dyka och snorkla med världens största fisk längs atollens yttre rev. En flygresa på 30 min tar dig från Malé till Maamigili och sedan följer en båtresa till grannön Dhigurah. TME Retreats är ett av öns första guesthouses och de driver även sitt eget PADI dykcenter, Island divers.

Dhigurah är en stillsam ö med ett litet utbud av lokala restauranger, caféer och butiker. Ön har kilometerlånga vita stränder och ett fantastiskt yttre rev där valhaj skådas flera gånger i veckan. Guesthouset erbjuder dykning, snorklingsutflykter, besök på öde öar och sandbanker, delfinsafari, nattfiske och olika vattensporter. Det går även att besöka närliggande resortöar om man är intresserad av att prova på lyxlivet för en dag.

TME RetreatsTME Retreat Shairose har 8 rum med hög komfort, fullt utrustade med privat badrum, kylskåp, och gratis wifi i receptionen och restaurang. Den lilla restaurangen är välbesökt och erbjuder både halv- och helpension för den som önskar. 

TME maldives

Dykningen här arrangeras av Island Divers som har sitt dykcenter på ön. Variationen på dykningen i detta område är helt fantastisk. Dykcentrets geografiska läge gör att de kan erbjuda dykning i både norra och södra Ari. Det finns till och med möjlighet att ta sig till Vaavu atoll för de berömda nattdyken vid Alimatha vilket gör att dykcentret täcker in de allra bästa delarna i en klassisk liveaboardrutt i Maldiverna. De populäraste dyken finns dock alldeles runt hörnet. Längs det yttre revet på den sydvästra atollkanten skådas valhajar i princip varje dag. Detta är Maldivernas absolut bästa dykplats för att få se valhaj och liveaboardbåtar passerar alltid denna plats under sina rutter. Här kan man både snorkla och dyka med valhaj, ibland flera stycken åt gången.

Södra Ari bjuder även på många reningsstationer för mantor och under sydvästmonsunen (juni till november) kan man ha tur att se dem cirkulera i stora grupper med sina gap öppna för att fånga in så mycket plankton som möjligt. Atollen har också otroligt vackra inre rev och färggranna väggar med mycket rikt fiskliv.

TME maldives

 
book now

Book Now

If you know where you
want to go and you're ready to book, contact us using the details below, or click on the button to use our simple form

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Want an offer?

Click the
’Help please' button, answer the questions, and our friendly sales staff will be in touch with you soon.

Need some advice?

Our office is full of divers that love to travel and are happy to advise you in planning your next dive holiday.