wildlife encounters

Möten i toppklass med stora djur

Många dykare har en ”bucket list”, med önskemål och drömmar om vad de vill se under ytan. För väldigt många så toppas ofta dessa listor av olika hajarter, manta och valhaj. Vi har därför satt ihop en ”topp-fem-lista” på destinationer som erbjuder dykare, i många fall även ickedykare, en fantastisk blandning av möten med fantastiska marina varelser!  Kontakta oss för ett förslag.

hidden manta

azores

Azorerna

Ön Pico erbjuder någonting för alla; ickedykare och familjer kan snorkla med flera olika arter av delfiner och åka på valskådning för att se kaskelotter och andra valarter. Dykare kan dyka tillsammans med blåhaj och makohaj eller ta sig till den kända dykplatsen, Princess Alice, för att dyka med mobulas. Dessutom kan man besöka det lokala museet för att lära sig mer om öns historia vad gäller valindustrin.

Läs mer här...

cocos

Cocosöarna

Få liveaboardbåtar gör denna resa ut till Cocosöarna och därför har dykare möjlighet att utforska Cocos häpnandsväckade biologiska mångfald tillsammans med enbart ett fåtal dykare. Vitfenad revhaj och stora stim med hammarhajar är vad Cocos är mest känt för, men även mantor, delfiner, stora muränor, gröna sköldpaddor och eventuellt någon enstaka valhaj bidrar till ditt äventyr.  

Läs mer här...

socorro

Socorro

Utanför Mexikos västkust finner vi fyra öar som med ett samlingsnamn kallas Socorro, Mexikos eget Galapagos. Det är en plats mest känd för nära möten med stora mantor (Giant Pacific manta ray). Med hammarhajar, silkies, vitfenad revhaj, silverfenad revhaj, duskies och någon enstaka tigerhaj tillsammans med delfiner och knölvalar, kan du som dykare inte bli missnöjd med det här resmålet. 

Läs mer här...

south africa

Sydafrika

Sydafrika har massor att erbjuda både över och under ytan och du kan själv kombinera dina favoriter. Testa till exempel vårt program ”Teeth & Tusk” för att få en fantastisk kombination av lejon, giraffer, elefanter, tigerhaj, korallrev och vithaj. Kanske är det så att du lockas mer av miljontals sardiner som blir jagade av valar, delfiner, hajar och fåglar? Isåfall är resan till ”Sardine Run” något för dig. 

Läs mer här...

maldives

Maldiverna

Maldiverna är ett land fyllt av små idylliska öar, ett paradis för oss människor och himmelriket för det migrerande marina livet. Snorkla med stora stim av mantor, valhaj och även se gröna och hawksbill sköldpaddor, flera olika hajarter som grå revhaj, vit-och svartfenad revhaj och leopardhaj sveper rund bland alla atoller. Välja mellan en liveboardresa eller stanna kvar på land och uppleva Maldiverna från en resort.  

Läs mer här

 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.