wreck diving destination

Vrakdestinationer i toppklass

Oavsett om du är en erfaren vrakdykare som tycker att fiskar bara är i vägen eller om du nyligen har upptäckt charmen med att utforska rostiga stålvrak, så har vi en mängd olika resmål att erbjuda dig. Många av de allra bästa vraken för både tekniska dykare och sportdykare härrör sig från världskrigen. Att lära sig om den ofta ganska tragiska bakomliggande historien, och att se hur vraket har förändrats under årens lopp är ett par anledningar till att så många älskar vrakdykning. Här har du Scuba Travel´s topp 5 när det gäller resmål för vrakfantaster.

#

Truk Lagoon

Truk Lagoon med sitt varma tropiska klimat är ett paradis för vrakälskare året runt. Bäst sikt är det mellan december och juni. Förutom mycket bra dykning på de omgivande korallreven, så är lagunen en viloplats för 60 fartygsvrak och mer än 250 flygplansvrak!

Läs mer här...

#

Malta & Gozo

Många anser att Malta är vrakdykningens mecka i Medelhavet. Det finns en mängd vrak som har sänkts för att erbjuda spännande dyk på djup som passar sportdykare. Andra vrak har en historia från världskrigen och de är oftast mer passande för tekniska vrakdykare. Välja och vraka mellan kända vrak som Maori, Rozi, Blenheim Bomber, Le Polynesien och mångas favorit, Um el Faroud!

 Läs mer här...

red sea

Norra Egypten

Röda Havet erbjuder utan tvekan något av världens bästa dykning. Det är känt för korallrev som myllrar av marint liv, fantastisk sikt och möten med ”the big stuff”. Man ska inte glömma möjligheten till grymma upplevelser på vrak som Carnatic, Maidan och det världskända vraket efter Thistlegorm som hamnar på vår topplista.

 Läs mer här...

red sea

Scapa Flow, England

Området som har bebotts sedan vikingatiden är ett resmål i världsklass för dig som älskar vrakdykning. Här finns allt för både sportdykare och tekniska vrakdykare; vrak från andra världskriget, sjunkna fiskebåtar och andra fartyg samt vacker kelpskog. Det här kallar vi Wreck Junkies Haven! 

Läs mer här...

coron

Coron, Filippinerna

Coron tillhör Calamianöarna och anses vara den vackraste ön i provinsen Palawan i västra delen av Filippinerna. Denna härliga gröna ö omges av ett hav som både erbjuder underbara dyk på korallrev och toppklass dykning på japanska fartygsvrak från andra världskriget. Vraken i Coronbukten inkluderar bl.a. Okinawa Maru, vraket efter japanska sjöflygplanet Akitsushima, Kogyo Maru, Olympia Maru och Kyokuzan Maru.
Läs mer här...

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.