reef diving destination

Topp rev & väggdyk destinationer

Valet av resmål brukar ha med tid och budget att göra. Ett levande och vackert korallrev är något som alla kan njuta av att dyka på, från professionella UV-fotografer till snorklande familjer. Här har du en lista med några av Scuba Travel´s favoriter när det gäller korallrev.

st johns

St Johns Reef

St Johns i egyptiska Röda Havet är ett fantastiskt rev, rikt på marint liv samt hård och mjukkoraller och här kan du dyka året runt. Har man turen med sig kan man här få syn på stora stim av hammarhaj, revhaj och rävhaj. Dessutom är det en perfekt plats för makrofotografering. St Johns kan ännu enbart nås med liveaboard och rekommenderas för dykare med minst 35 dyk.

Läs mer här...

tubbatacha

Tubbataha Reef

Denna atoll av korallrev i Filippinerna kan endast beskrivas som en helt unik upplevelse med ett överflöd av marint liv. Nationalparken är ett UNESCO världsarv och anses av många vara ett globalt centrum för biologisk mångfald. Forskare har hittat över 600 olika fiskarter, 360 korallarter, 11 hajarter och 13 olika delfin- och valarter. Detta område kan man endast dyka på från liveaboard.

Läs mer här...

conshelf II

Sha’ab Rumi

Sha’ab Rumi blev känt genom Cousteau’s Conshelf II projekt år 1963. På revet ser man idag kvarlämningar från boendet och arbetsstationerna från denna tid. Det är ett grunt rev med dramatiska drop off’s och väggar och här kommer dykare att få möte stim av hammarhaj. Dyk i den södra egyptiska och norra sudanesiska Röda Havet med den populära liveaboarden Royal Evolution.

Läs mer här...

raja ampat

Raja Ampat

75% av alla kända koraller, 42 olika arter av endemiska revfiskar och över 1430 olika arter av revfiskar. Detta är bara några av de siffror som är unika för Raja Ampat i Indonesien. Dykplatserna är även de precis lika varierade. Några består av en mängd mjukkoraller, medan andra inkluderar ängar av sjögräs, drop off’s, grottor, mangroveträsk och hårdkoraller. 

Läs mer här...

bali

Bali

Menjangan Island, i West Bali National Park, är ett otroligt vackert område med utmärkt sikt och ett överflöd av revfiskar, sköldpaddor samt mjuka och hårda koraller. Hotellen och dykcentret på Menjangan ligger i Pemuteran Bay. Här drivs ett av de största konstgjorda korallrevsprojektet i världen samt att man hjälper till att föda upp sköldpaddor. Detta är en destination som är väldigt engagerad i att bevara och skydda havsmiljön.

Läs mer här...

 

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.