solmar v

Solmar V 

Den mest spännande dykningen vid Soccoro och Sea of Cortez får man ombord på fartyget Solmar V, den enda lyxiga liveaboardbåten som avgår från Cabo San Lucas, Mexiko. Under de veckor som det är säsong för vithaj vid Guadalupeöarna avgår båten istället från Ensenada, Mexiko. Solmar V’s besättning består av 10 personer som välkomnar max 22 dykare ombord vid varje resa.

Interiören på Solmar V består av mässing, mahogny, bordsskivor av granit och heltäckningsmatta. Den bekväma salongen rymmer alla gäster och har en HD-TV, VCR, DVD och musikanläggning.  Varje rum har individuellt kontrollerad luftkonditionering, eget badrum och dusch samt TV & DVD spelare.

Du kommer vara mätt och belåten från den stunden du kliver ombord tills du lämnar båten. Som gäst välkomnas man med lite snacks och en Margarita. Till lunch och middag serveras en trerätters måltid och färsk frukt samt andra snacks finns att tillgå under hela dagen. Öl och vin är gratis, men önskar man att ta med egen alkohol går det alldeles utmärkt.

Även vid full last har dykdäck, med sin rymliga design gott om plats för alla dykare att röra sig på.  Besättningen fyller på flaskorna och flyttar utrustningen till där den behöver vara inför nästa dyk. Det finns även gott om plats på sidorna att hänga upp våtdräkterna. 

I mitten av dykdäck finns ett kamerabord som har flera nivåer med både laddningsstationer och luftpistol. Inne i loungen finns även en hel del laddningsstationer.

Längst bak på dykdäck finns det fyra stora sköljkar, två för rengöring av utrustning och de andra två är för kameror. Det finns även två duschar med sötvatten så man kan skölja av sig efter dyken. Man hittar alltid handdukar och något att dricka på dykdäck.

32 % och 36 % Nitrox finns tillgänglig för alla Nitroxcertifierade dykare. Om du inte är certifierad men önskar att dyka med Nitrox kan du genomföra en kurs ombord med hjälp av någon av instruktörerna. 

Tekniska specifikationer

  • Hytter: 11
  • Gäster: 22
  • Besättning: 10
  • Luftkonditionering: i hela båten
  • Navigation: GPS, Radar, ekolod, VHF, Side scan sonar, flera radarsystem och den mest moderna elektroniska marinteknologin
  • Extra: Två kompressor samt luftbank för snabba fyllningar
 
book now

Boka nu

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

departures

Avgångar
& priser

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.