shark diving

Dykning med vithaj vid Guadalupe Island

Med avgång från Ensenada, Mexiko är detta ett fantastiskt äventyr utöver det vanliga. Solmar V samarbetar med Great White Adventures som har en lång erfarenhet bakom sig inom detta område, för att ge gästerna en trygg och säker miljö där de får möta havets riktiga jägare – vithajen.

shark1

Då dykningen vid Guadalupeöarna sker i burar är rutinerna lite annorlunda än vid ett vanligt dyk. Besättningen har med tre stycken specialbyggda hajburar; två flytandes på ytan baktill av Solmar V och en är nedsänkbar och vilar på ca 9 meter.

Dessa turer har färre deltagare, och eller flera burar, så att alla ska få så mycket tid med hajarna som möjligt. De två burarna akterut ger dykare en fin utsikt. Luft tillförs från ytan (Hookah), så vanlig dykutrustning används inte och därför kan både dykare och icke-dykare njuta av denna upplevelse. Dykning sker under hela dagen och dykarna roterar varje timme. Man kan komma i och ur burarna på egen hand även i dåligt väder. 

shark2

Den nedsänkta buren låter en komma ner och närmare in på vithajen. Även fast buren bara går ner till 10 meter under ytan, ger den en helt ny upplevelse med vithajen. Dock är dessa spektakulära dyk endast för certifierade dykare. Här är det endast en dykare åt gången som gäller och 20 minuter per dyk.

shark3

Burdykningen vid Guadalupe är nog den bästa i världen, med en sikt som ofta är på mer än 30 meter. Vattentemperaturen varierar från 19 till 21 grader vilket gör detta till den ultimata destinationen för vithaj, särskilt för den kräsne undervattensfotografen.

Hajdykning - Video

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.