cocos top

Reseinformation - Cocos Island

Mer Information

Ön formades under ett vulkanutbrott för ungefär 2,5 miljoner år sedan och kännetecknas av fyra bergstoppar, varav den högsta, Cerro Yglesisas, reser sig 634 meter över havet.

Cocos har två stora bukter vilket utgör säkra båthamnar med vita sandstränder. Bara en bit utanför kusten finns flera små öar. Den största av dem är Isla Manuelia.


Historien kring Cocos Island är fylld med sanna historier kring pirater och upptäcktsresanden. Bevisen finns överallt, både i spanska och engelska skeppsarkiv. Under fyrahundra år har sjömän och äventyrare karvat in inskriptioner i stenar och klippblock längs med stränderna på Chatham Bay.

Ett av Cocos Islands karaktäristiska kännetecken är dess häpnadsväckande artdiversitet. Den här öns världskända vatten är fyllt av liv så som vitspetsad revhaj, stim av hammarhaj, delfiner, mantor, rockor, gigantiska muränor, sailfish, och självklart en och annan valhaj.

Annat som man vanligtvis stöter på är stora stim Jacks och tonfisk, silkeshaj, marlin, gröna sköldpaddor och bläckfisk. Cocos Island är också hemmet för minst tjugosju olika fiskarter, som är unika just för Cocos Island, till exempel den exotiska red-lipped batfish.

 

Tid: Costa Rica och Cocos Island -6 GMT


Valuta
: Colones (1 USD = ca 530 Colones)'


Språk
: Spanska, men även engelska är vanligt


Visum
: Alla passagerare måste ha giltigt pass. De flesta EU-medborgare behöver inte visum, men vi rekommenderar att kolla med konsulatet innan avresa.


Tryckkammare
: Närmsta tryckkammare finns i Panama City, två dagars båtfärd från Cocos.


Kläder och traditioner
: Vi rekommenderar vanliga bomullskläder ombord., Kvällar och nätter kan vara kyliga så ta med en tjockare tröja eller en vindtät jacka. I San Jose är det mer formell klädsel- långbyxor för män och klänning eller kostym för kvinnorna.


Temperatur/klimat
: Medeltemperaturen i vattnet är ungefär 26-29 grader.


Flygplatsavgift
: Det är en avreseskatt på 26 USD.


El
: 120 V 60Hz  (amerikanska eluttag).


Hälsa
: Det finns ingen malaria i Costa Rica och man behöver inga vaccinationer. Man kan dricka vattnet i städerna och på turistorterna.

 
book now

Boka nu

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

departures

Avgångar
& priser

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.