wildlife calendar

Dykningen vid Cocos Island

De primära attraktionerna i Cocos är de stora djuren, dvs. hammarhajar, rockor, mantor, sköldpaddor plus enorma fiskstim. Har du tur kan du även få syn på en och annan valhajar, marlin och delfin. Havsbotten vid Cocos Island består av vulkanisk sten. De flesta dykplatser är bäst mellan 15-30 meters djup och erbjuder oftast en sikt på cirka 24-30 meter. De flesta dagar kommer du att kunna göra upp till fyra dyk per dag: tre dagdyk och ett nattdyk, vilket självklart är beroende på väder och vind. Vattentemperaturen vid Cocos ligger vanligen på cirka 22-27 °C.

Det är en 32-timmars båttur för at komma ut till avlägsna Cocos Island och en del kan uppleva det lite tufft. Väl ute vid Cocos kan vattnet vara ganska strömt och vi rekommenderar därför att du har advanced open water eller likande samt att du har gjort ca 30 loggade dyk som minst.

Dykplatser

Alcyone
Ett 183 meter högt undervattensberg, toppen av berget ligger 23 meter över ytan. Stim av hammarhaj, mantor, stora fiskstim. Möjlighet att se marlin och sail fish.

Big Dos Amigos
Denna ö är I form av en 14 meter hög båge och har en 18-meters pinnacle att dyka runt vid sin sydöstra sida. Här kan du få syn på Rainbow Runners, Yellowtail Snapper, storögda Jacks och hummer. Även hammarhaj kan dyka upp här då och då.

Bird Island, Chatham Bay
Du dyker ner från Chatham Bay, sydost om Manuelita. Denna dykplats är känd för en mängd olika marina arter som Frog fish, hummer, muränor, rockor, white tips och hammarhaj. Här finns även en cleaning station.

Dirty Rock
En stor ö där man ofta möter stim av marble rays och hammarhaj.

Lone Stone
Stim med marble rays och mobula rays.

Manuelita
I nordöstra hörnet är det väggdykning med massor av white tips, marble rays och creoles.

Ubing Rock, Wafer Bay
Detta höga berg börjar vid 6 meters och fortsätter ner till sandbotten 33 meter ner. Den sydöstra sluttningen lockar stora stim med hammarhaj.

Cocos dive map

 
book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.