cost rica diving

group trips liveaboard departure

Cocos Island - Costa Rica

  • Världskänt för sina stim med hammarhaj
  • Valar, havssköldpaddor, hajar, mantor, delfiner och enorma fiskstim
  • Ett av världens bästa dykresmål

 

I Stilla Havet ca 342 miles från Costa Ricas stillahavskust ligger den för många dykare kända ön Cocos. Det är en bergig och fantastiskt vacker och grön ö. Den här öns världskända vatten är fyllt av liv så som vitspetsad revhaj, stim av hammarhaj, delfiner, mantor, rockor, gigantiska muränor, sail fish, och självklart en och annan valhaj. Ön formades under ett vulkanutbrott för ungefär 2,5 miljoner år sedan och kännetecknas av fyra bergstoppar, varav den högsta, Cerro Yglesisas, reser sig 634 meter över havet. Cocos har två stora bukter vilket utgör säkra båthamnar med vita sandstränder. Bara en bit utanför kusten finns flera små öar. Den största av dem är Isla Manuelia.

Historien kring Cocos Island är fylld med sanna historier kring pirater och upptäcktsresanden. Bevisen finns överallt, både i spanska och engelska skeppsarkiv. Under fyrahundra år har sjömän och äventyrare karvat in inskriptioner i stenar och klippblock längs med stränderna på Chatham Bay.

 

Se filmen nedan så kommer du att vilja boka en resa på studs! 


Klicka här för att se 360 graders tur av Chatam Bay och båten i Cocos.

 

Cocos Island Liveaboards

undersea hunter

Undersea Hunter

Expeditionsfartyget Undersea Hunter byggdes i Florida 1968 och användes i tjugo år som stödskepp för ubåtarna. Hon arbetade huvudsakligen i Bahamas och Karibien. Hon slutförde hundratals utredningar och fotouppdrag och hon var ett stödfartyg i James Bond filmen "License to kill".

 

Läs mer här...

 

 
book now

Boka nu

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

departures

Avgångar
& priser

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.