Reseinfo - Sudan

Tid: +3 GMT

Valuta: Sudanesiska Dinarer

Språk: Arabiska är det officiella språket

Visum: Måste köpas på plats vid ankomst i Sudan, detta sköter liveaboardpersonalen om åt dig. Priset är ca 400 EUR per person.  Avgifterna för Sudan inkluderar både visum, passregistrering och en turistskatt samt avgifter för Egypten då resan utgår från och avslutas i Egypten. Liveaboardbåten stannar till i Port Sudan på utresan och båtens personal löser detta medan ni väntar ombord.

Hälsa: Tänk på att du tar med de mediciner du kan tänkas behöva t.ex. mot förkylning och sjösjuka eller om du har receptbelagd medicin

Rekommendationer: Bifolac eller liknande (fråga på apoteket), som hjälper till att återuppbygga en bra bakteriekultur i magen och Immodium eller Dimor är bra mot turistdiarré. 

Huvudvärkstabletter och nässpray som inte torkar ut slemhinnorna. Tänk på att inte dricka vatten från någonting annat än en flaska med obruten förslutning!

Tryckkammare: Finns inga tryckkammare i Sudan

Kläder och traditioner: I Sudan praktiserar man Sharia-lagar. Alkohol och pornografi är strängt förbjudet att ta med sig in i landet. Vi rekommenderar att man klär sig på ett representativt och konservativt sätt när man vistas i land

Väder: Den norra kusten av Sudan har ett varmt och torrt ökenklimat med stora skillnader på dag och natt temperaturer.

Temperaturer i luften: 

December till februari 25 – 30° C

Oktober, november och även mars och april 30 – 35º C 

Maj till september 30-40 º C

 
book now

Boka nu

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

departures

Avgångar
& priser

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.