last minute deals

Sudan - Röda havets pärla

  • Utforska Cousteau's Conshelf project vid Shaab Rumi
  • Hajar, mantor, vrak och orörda rev
  • Se det bästa av södra Egypten och Sudan på samma liveaboardresa

Sudan som dykdestination är omspunnen av sägner och står högt på önskelistan för många dykare. Ombord på en liveaboardbåt kan du få uppleva några av världens bästa dykplatser med samma höga kvalitet på mat, boende och övriga utrymmen som du vant dig vid från dykresor på liveaboards i det egyptiska Röda havet.

En liveaboard-kryssning i sudanesiska vatten är en expedition till några av Röda havets mest avlägsna platser. Här hittar du det mesta som du har drömt om i form av hajar, mantor, historiska vrak och helt perfekta dykplatser. Reven är fortfarande ganska outforskade.

Några av pionjärerna var Hans Hass & Jacques Cousteau som dök här under 50 & 60-talet. Dykning i Sudan är ofta s.k. off-shore dykning vid rev med branta, spektakulära väggar, några rejäla vrak samt Cousteau’s "Con-shelf projekt".

Tidvatten och strömmar existerar knappt och sikten är ofta helt fantastisk. En av Sudans mest kända dykplatser är det så ofta fotograferade vraket Umbria. Fartyget sänktes nära Port Sudan av sin egen italienska besättning för att undvika att bli taget av engelsmännen år 1940. Det 150 meter långa vraket vilar på babords sida med ett maxdjup av 40 meter.

 
book now

Boka nu

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se

departures

Avgångar
& priser

Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.