Dykning runt Aqaba - Jordanien

Aqaba ligger vid Röda Havet vid Aqaba-vikens nordligaste spets. Den här lilla hamnstaden är en perfekt plats för en avkopplande semester. Staden har mycket att erbjuda i form av marknader, butiker, caféer och restauranger, men även arkeologiska sevärdheter, stränder och flera vattensporter. Aqaba är en riktig stad där lokalbefolkningen lever sida vid sida med resenärerna.

diving1

Aqabas marinpark ligger 10 km söder om centrala Aqaba och sträcker sig hela vägen till gränsen mot Saudiarabien, totalt 26 km kuststräcka. Havet här är väldigt lugnt och temperaturerna sträcker sig mellan 27°C under sommaren till 20°C under januari månad. Sikten är ofta uppåt 30 meter.

Alla dykplatser finns längs med stranden och därför är landbaserad dykning det smidigaste alternativet. Det finns nästan inga rev ute till havs så det är inte nödvändigt att använda båt för att utforska Aqabas vrak och vackra korallrev.

diving2

Korall och fisklivet är riktigt fantastiskt. I Röda Havet har man hittat upp mot 1000 olika arter och nya arter dyker fortfarande upp. Ungefär 100 av dessa finner man enbart i Röda Havet. 

Aqaba är en utmärkt plats att lära sig dyka på samt en fantastisk destination för undervattensfotografer just för att vattnet är så stilla och lugnt att dyka i. 

Något som är viktigt att tänka på är att efter att du har dykt bör du vänta minst 6 timmar innan du ger dig ut på en utflykt till ex. Petra och flera andra vägar ut ur Aqaba, detta eftersom Jordanien har ganska avsevärda höjdskillnader.

diving3

 
Panic

Vill du ha ett reseförslag?

Klicka på
’Hjälp tack’-knappen och besvara några frågor, så kommer våra trevliga reserådgivare att kontakta dig snart.

Behöver du resetips?

Vårt kontor är fullt av aktiva dykare som älskar att resa. Vi hjälper dig gärna med att ge dig råd inför din nästa resa.

book now

Boka resa nu

Om du vet vart du vill
resa och är redo att boka, så kontakta oss enligt nedan eller klicka på knappen och använd formuläret.

T +46 (0) 301 22100
E info@scubatravel.se